20.8.06

Čelik Leotar 3:1


Čelik je u subotu naveče iskazao veliku borbenost, moć i efikasnost, pred kojom bi poklekle i mnogo jače ekipe od trebinjskog Leotara, s kojim su se Zeničani do sada najlakše obračunali.
Gosti su "do zraka" došli tek u drugom poluvremenu, nakon povratka s pauze, na koju se otišlo s visokih 3:0 u korist "Crveno-crnih". Taj je rezultat na semaforu stajao već u 39. minuti, a da je bilo i duplo više golova u mreži Vukmira Mijanovića, ne bi bilo nezasluženo.
Golove za Čelik postigli su Ajdin Mahmutović u 21., Avdija Vršajević u 32., te Nermin Šabić u 39. minuti, čime je zadovoljena i sportska pravda, jer upravo je na krilima dobre igre ove trojice nogometaša Čelik i deklasirao Trebinjce, koji su, ipak, u 57. minuti preko rezerviste Branka Šešlije postigli lijep pogodak i uspjeli ublažiti poraz.
- Obećao sam da će igre Čelika iz utakmice u utakmicu biti bolje, i to obećanje već ispunjavamo. U Širokom je bilo bolje nego protiv Slavije, a sada protiv Leotara bolje nego protiv Širokog.
Posebno mi je drago zbog ove divne, mlade ekipe što smo na ovako efektan i efikasan način savladali Leotar i zadovoljili naše navijače. Moram priznati da sam na momente prestao biti trener i bio samo navijač i uživao u lijepim akcijama našeg tima, kojih se ne bi postidile ni "Lige Petice".
Mi sada idemo dalje, a nakon pauze od černaest dana, u kojoj planiramo otići negdje na pet dana i odraditi mini pripremni ciklus, siguran sam da će to biti potpuno novi Čelik - kazao je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Vjeran Simunić, koji je dodao da s Trebinjcima nije išlo nimalo lako u prvih dvadesetak minuta.
- Jako je teško tako visokim igračima, kakve ima Leotar, ubaciti se iza leđa kada se zabunkerišu. Nama je to uspjelo nekoliko puta, a tri puta smo i poentirali. Moram vam odati da sam zatajio povredu Mahmutovića, čiji je nastup bio pod velikim znakom pitanja. On je danas bio naš najbolji igrač, i ja mu na tome čestitam, kao i cijeloj ekipi- kazao je Siminić, koji je objasnio i zašto je po prvi puta u startnoj postavio bio novajlija Velimir Švarić, koji je, iako po vokaciji napadač, odlično odradio posao na lijevom boku.
- Morao sam nešto mijenjati kako bih ubrzao našu igru. Grabus je kao pravi profesionalac priznao da nije u potpunosti spreman za igru, s obzirom da nam se kasno priključio, pa sam se odlučio za Švarića, koji je u ekipi gdje sam prethodno bio trener po potrebi nekada igrao i na boku- kazao je Simunić. Uz Simunića je pred novinare izašao i igrač utakmice Ajdin Mahmutović, koji je objasnio da je povredu zadobio na posljednjem treningu, pred polazak u karantin u Vitez.
- Paškalj mi je nenamjerno uklizao, ali to je sada prošlost. Uspio sam izdržati koliko je trener procijenio da je potrebno. Sretan sam zbog pobjede i gola, a vidljivo je da je naša igra u usponu i da ćemo u nastavku biti još bolji- poručio je Mahmutović.
Nakon što je predsjednik škotskog Heartsa Vladimir Romanov i potencijalni kupac zeničkog kluba, prilikom gostovanja njegove ekipe na Pecari u Ligi prvaka, najavio mogući dolazak na derbi utakmicu protiv Sarajeva, izvjesno je da bi VIP- loža na istočnoj tribini za tu utakmicu mogla ugostiti još jedno zvučno ime.
Naime, svoj je dolazak najavio i izvršni potpredsjednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, koji zbog prijateljstva sa zeničkim glumcem Tarikom Filipovićem želi osvježiti i produbiti saradnju s Čelikom, u kojem je Filipović nedavno kooptiran u svojstvu člana Upravnog odbora. Tako je vrlo moguće da zenička publika uskoro, makar samo u prijateljskom ogledu, bude u prilici gledati jedan od najorganizovanijih klubova na prostorima jugoistočne Evrope, što Dinamo svakako jeste.

4 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Imamo li ove sezone pravo sanjati da ce Celik izaci na Evropsku scenu??????Veliko pitanje,zar ne ?

21/8/06 03:36  
Anonymous Anonimno said...

HOCE!

21/8/06 14:51  
Blogger Trinaesti said...

nadat se. nada zadnja umire...

21/8/06 14:52  
Blogger @do said...

VJERAN SIMUNIC, TRENER CELIKA, KAZE DA JE OBJEKTIVNO OCEKIVATI OD 5. DO 8. MJESTA, A DA SE OVE GODINE MOZE NAPRAVITI EKIPA MLADIH KOJA BI SE SLJEDECE SEZONE BORILA ZA VRH. JA INACE NISAM SPORTSKI NOVINAR I NE PRATIM SPORT OSIM KAO GLEDALAC, ALI CINI MI SE DA SE KONACNO RADI KAKO TREBA. JOS JE I DRUKCIJA ATMOSFERA U UPRAVI, TKO A SE MOZE, ALI NE PREKO NOCI, OCEKIVATI NAPREDAK.

22/8/06 09:29  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.