9.8.06

Potjernice

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko - dobojskog kantona jučer objavilo obnovljenu potjernicu za Franjom Šoljom i Ehmedinom Žunom, te zatražilo pomoć građana u potrazi. U posljednje vrijeme na području ZDK izvršeno je više krađa putničkih motornih vozila, a MUP ZDK Kantona raspolaže saznanjima da se u vezu sa ovim krivičnim djelima mogu dovesti Šoljo Franjo i Žuna Ehmedin i da su isti članovi organizovanih grupa koje vrše krađu putničkih motornih vozila, saopćeno je jučer.
Franjo Šoljo je rođen 1975. godine u Travniku, nastanjen mjestu Pokrajčići-Nova Bila, a za njim je raspisano više potraga, i to od MUP-a Srednjobosanskog kantona , MUP-a Kantona Livno i PU Žepče. Ehmedin Žuna je rođen 1980. u Zenici, nastanjen u Zenici,Talića brdo br.7, a za njim su potjernice raspisali PU Zenica, FMUP-a, MUP-a Kantona Livno i Općinski sud Kakanj. Na osnovu zahtjeva MUP-a ZDK, Kantonalno tužilaštvo u Zenici je dalo saglasnost za objavljivanje fotografije Šolje i Žune.
- Pozivamo građana koji mogu dati bilo kakvu informaciju o kretanju ili boravku ovih lica, da iste mogu dati na brojeve telefona 122, 032 401 540, 032 449249, ili broj krimolovca 080020505. Napominjemo da je za davanje informacije o kretanju ili boravku navedenih lica zagarantovana anonimnost, saopćili su iz MUP-a ZDK. Osmog septembra prošle godine policija je nakon potjere od Travnika do Zenice u naselju Banlozi kod Zenice uhapsila Franju Šolju, ali im je tada izmakao Erdin Beganović. Nakon raspisivanja potjernice za Beganovićem, on je uhapšen 26. decembra u jednom kafiću u Zenici. Šoljo je u međuvremenu pušten iz pritvora, ali se dovodi u vezu sa drugim krivičnim djelima, kao i sa Žunom, pa sad policija traga za obojicom.
Na području ZDK u junu i julu je ukradeno dvadeset jedno, a u osam dana avgusta još šest automobila. To je, gledajući u odnosu na isti period prošle godine manje ukradenih vozila, ali je u odnosu na dosadašnji tok 2006. godine, nakon što je policija pokrenula niz preventivnih akcija, drastično povećanje broja prijavljenih krađa, saopćeno nam je jučer u MUP-u ZDK.

3 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Neka im stave soli na rep, ocigledno je policiji ostala jos samo ova metoda kako bi profunkcionisala ...:)

B.S.J.

.."ili je i policija zapala u trenutke ljutske slabosti kao ova dvojica".

10/8/06 13:06  
Blogger Trinaesti said...

anonimno se ne moze prijaviti ni buka u kafani ispod prozora u jedan poslije ponoci. prvo sto te pitaju je ime i prezime.

10/8/06 13:33  
Anonymous Anonimno said...

sta ce ti ime i prezime samo belaj fasovat..bolje je biti anoniman na internetu..koga boli k za ime

11/8/06 12:55  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.