Degustacija
Dvanaest degustatora, po odabiru uprave sajma ZEPS, jučer je u prostoru ekskluzivnog zeničkog restorana "Dubrovnik" probalo i ocijenilo 23 od 28 ponuđenih proizvoda, koji su u konkurenciji za nagrade "Ruže ZEPS-a", koje će biti dodjeljene 5. oktobra u Zenici, uokviru posebne večeri Sajma. Još pet proizvoda (začina) ocijenio je posebni žiri sastavljen od zeničkih domaćica, dok je šestočlani stručni žiri ocjenjivao izgled i kvlitet pakovanja svih 28 proizvoda. Uz "sito" provjera, uprava ZEPS-a je na četvrtom izboru naj-proizvoda iz sedam kategorija uzorke svih proizvoda sedamnaest bh. i inostranih firmi poslala na stručnu analizu Instituta za prehrambene tehnologije Poljoprivrdnog fkulteta u Sarajevu, a rezultati analiza biće dio ukupne ocjene za priznanja najboljim.
1 Comments:
Trebalo im je dati da nakon one 23 degustacije "zacine" zacinima...;)
Objavi komentar
<< Home