11.9.06

Raspisan tender za gradnju GRADSKE ARENE


9 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Ok fino!Samo moze li malo pojasnjenje,gradska arena ,gdje bi se to nalazilo i kada?hvala

11/9/06 23:05  
Anonymous Anonimno said...

Gradnja gradske arene bi trebala zapoceti u oktobru na podrucju Kamberovica polja u okviru poslovno-sportskog centra...
Opsirnije na adresi:
http://www.zenica.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1267&Itemid=103

12/9/06 00:22  
Anonymous Anonimno said...

Evo cijeli link

http://www.zenica.ba/index.php?option
=com_content&task=view&id=1267&Itemid
=103

12/9/06 00:24  
Anonymous Anonimno said...

www.zenica.ba

sekcija "desavanja" na lijevoj strani...

12/9/06 00:26  
Anonymous Anonimno said...

Ado,
zna li iko da li je i kada Opcinsko Vijece usvojilo plan izgradnje centra grada i postoji li maketa kako ce to izgledati. Cuo sam da postoji neki plan ( usvojeni) kojim se grgade stambene zgrade na potezu kameni most - robna kuca na zelenim povrsinama ispred kineskog. To bi bio zaista urbicid pa mozes li nam ista doznati ?

B.S.J.

U ovaj tender i maketu se sve uklapa osim diskoteke ( citaj seljakluka).

12/9/06 10:46  
Blogger Trinaesti said...

b.s.j. postoji plan izgradnje centra grada. znam da je u planu da se rusi kuca u kojoj je sada jazz club kao i objekat caffea gallery first. na tom mjestu bit će fontana a iza muzeja (sinagoge će se graditi jedan objekat u kojem ce biti smjesteni pomenuti kafici (valjda kao kompenzacija). od sinagoge do slasticarne "kristal", ispred koje treba da se gradi staklena visespratnica bit ce izgradjen niz malenih poslovnih objekata tik iza aleje lipa. oni nece narusavati park jer nisu ni dugi ni siroki.
a onda se od te staklene zgrade ispred "kristala" do robne kuce bosna treba praviti nesto kao most. na sredini mosta bio bi veliki, siri, stub, nasred nekadasnje saobracajne trajke na kojem treba da bude veliki sat.
sve se to uklapa sa projektom obnove RK "bosna". te sa projektom multiplex kina tropik/zenica. kao i sa buducom zgradom islamskog kulturnog centra sa bibliotekom, multimedijalnom dvoranom i ostalim sadrzajima, koji ce se graditi na mjestu nekadasnje gasulhane.
naravno onda ce i cijeli trg alije izetbegovica, kao i trg zrtava fasizma biti poplocan, osvijetljen rasvjetom kao i titova ulica, i ukrasen cvijetnim aranzmanima i fontanama. takodjer na platou RK "bosna" u planu je izgradnja spomen obiljezja za nevine stradale civile 19. aprila od granata ispaljenih sa polozaja HVO-a.
to je uglavnom ukratko.
nadam se da ce ado pronaci nacrte svega ovoga tako da ces i ti b.s.j. vidjeti da se ne radi o urbicidu nego unapredjenju zivotne sredine i samog centra zenice u moderan europski grad.

12/9/06 17:18  
Anonymous Anonimno said...

trinaesti- kako znate to lijepo opisati, mogli bi zajedno sa Adom voditi stranicu ;)
Bas me sada zanima vise o izgradnji centra, a i nezvuci lose sto ste opisali da trebaju navodno napraviti, ljepo bi bilo da Zenica ima novije objekte, fontane, i zelenilo u gradu, a da i neruse objekte sto krase nasem gradu od davnih vremena kao muzej, kineski zid, i kameniti most..ali vidjet ce mo..
Da li neko zna kada ce poceti pojekat RK bosna?
Ado imas zadatak...

12/9/06 17:41  
Blogger Trinaesti said...

ne treba se bojati za kineski :)

13/9/06 15:33  
Anonymous Anonimno said...

Trinaesti, nisam siguran da je usvojen bas taj projekat o kojem pricas (staklena visespratnica ispred kristala). bio sam u sinagogi kad su predstavljeni svi projekti, i mislim da taj sa visespratnicom nije nagradjen. Mozda Ado ima vise informacija. Koliko ja znam pobijedio je projekat studija Entasis.
sto se tice gradske arene, projekat je malo promijenjen, ove slike vise nisu aktuelne, nije neka drasticna promjena, ali arena nece izgledati bas ovako.

Pozdrav

18/9/06 14:04  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.