9.10.06

Iz novina, Arena, Zenica, Maredo, ZEPS...



24 Comments:

Blogger Trinaesti said...

koliko ce se puta jos mijenjati projekat gradske arene Bog sami zna. ovo ni ne lici na onu o kojoj je raspravljalo gradsko vijece. nadam se samo da nakraju necemo dobiti neku bezveznu salu umjesto dvorane.

9/10/06 11:46  
Blogger @do said...

ma ovo je samo skica ulaza...

9/10/06 11:47  
Anonymous Anonimno said...

kakav je ovo restoran Maredo? Pa to nije u ze..

9/10/06 14:52  
Blogger Trinaesti said...

to je na ulazu u zenicu iz pravca sarajva

9/10/06 15:05  
Anonymous Anonimno said...

Hmm, svasta..nisam bila u ze dugo vremena, pa mi nista vise nije posnato.. :)

9/10/06 15:21  
Anonymous Anonimno said...

To je pravi krkanluk, ko se od ove dijaspore emancipovane zazelio stakla oko stola,
pjevaljkinih guzova, lose hrane i ubitacnih decibela cirilice
ovo je mjesto iz snova za VAS!

9/10/06 15:38  
Anonymous Anonimno said...

Aferim! nisam bio ali dovoljno je sliku da vidim !

9/10/06 17:00  
Anonymous Anonimno said...

Izgleda bas predivno :)

9/10/06 17:24  
Anonymous Anonimno said...

Maredo mi je sa "arhitektonske" tacke gledista (gdje je tu arhitektura uopste???) najgore olicenje kitscha koje sam u zivotu imala priliu vidjeti. Da nije smijesno, bilo bi tragicno!

9/10/06 18:27  
Anonymous Anonimno said...

A, vidi se da imas 0 pojima o arhitekturi.
Nauci gramatiku, pa onda raspravljaj o ozbiljnim temama, a do tada zasto nerazmislis malo kako bi ti to napravila, bolje jel? HAHA.

9/10/06 18:59  
Anonymous Anonimno said...

KAKO MI OVI NEGATIVCI IDU NA ZIVCE, STA SADA NEVALJA MOREDU? JA MISLIM DA JE DIVAN OBJEKAT, ZATO STO NIJE NAPRAVLJEN OD PLASTIKE,
GUME, ILI STAKLA KAO STO SU
"RENOVIRALI" TITOVU I ZENICANKU, TO MI SE UOPSTE NESVIDJA.
ALI OVAKO NESTO, STO IMA OSJECAJ
"STAROMODNIJI" BAS JE LJEPSE, I
DJELUJE UVJEK UGODNIJE. I JA
SADA PRICAM SAMO O OBJEKTU,A
NE KAKVA JE SITUACIJA SA JELOM ILI
OSOBAMA U RESTORANU.
NEMOGU VISE SLUSATI KAKO SE
NISTA NIKOME NESVIDJA, PA NAPRAVITE VI
ONDA BOLJE! DO TADA, TISINA!

9/10/06 19:03  
Anonymous Anonimno said...

*MAREDU

9/10/06 19:05  
Anonymous Anonimno said...

pa recimo gazda je jedan seljacina od nemile,koji hoda nadmeno ovom zemljom,malo ga je ko fol svabija mancipovala ali seljak ostaje seljak.pa onda kad pogledas fin je to objekat od koga je i ciji.
to je za one koji su za maredo.


To je pravi krkanluk, ko se od ove dijaspore emancipovane zazelio stakla oko stola,
pjevaljkinih guzova, lose hrane i ubitacnih decibela cirilice
ovo je mjesto iz snova za VAS!

ovaj decko je u pravu 100%.

9/10/06 20:13  
Anonymous Anonimno said...

dovoljno je samo a vidim ono RESORAN na krovu mareda i sve mi je jasno.

9/10/06 22:24  
Anonymous Anonimno said...

Dobro, anonymous, vazno je da ti nisi seljak/seljanka.

9/10/06 22:38  
Anonymous Anonimno said...

ma covjek je iz nemile sta bi st vi htjeli

9/10/06 23:51  
Anonymous Anonimno said...

Samo da se zahvalim na rijecima podrske onih koji shvataju
ovu gradjevinsku 'anomaliju' apsolutnim promasajem i jednim u nizu
zlocina prema nasem gradu, odnosno klasicnom Urbicidu.
Neznam koliko vremena treba da prodje pa da vam gazda asfaltira parking na kojima bi mogli parkirat svoje konje, i da negazate po blatu kad kisa pada i ne ulazite prljavih cipela u ugostiteljski objekat, ili namjerno nece asfaltirati jer kad se isprljate lakse uklapate u ambijent.
Zasto bi trebalo srusit Maredo, a ne rusitit garaza demobilisanog borca u Gnjusima od prije par godina, kad je istu 'besparavno' izgradjenu gradjevinu htio da srusi (nisam siguran da jeste) Semir (vlasnik karate kluba Hasin do) tada neki inspektor, nemam pojma cega samo znam da nema nikakve adekvatnog obrazovanja za te poslove. I tada se okomio na onog jadu sto ga branio iz rova dok je on i takvi kao sto su gazde mareda hodali Bog sami gdje.
Naravno i neprirodno je da se postavi pitanje na osnovu cega se izgradi ona anomalija kraj ceste, i ko dade sve dozvole, na osnovu cega smije da stoji onako preblizu svjetleca reklama do ceste, koja ometa saobracaj u toku noci.
Kvalitetni materijali, opet vi hocete u srednji vijek, meni je draga i plastika i metal. I hvala nacelniku nek je malo sredio Zenicu, da nam je doso kao ovaj Zekan sto je vlasnik, e onda bi vjerovanto uzivali u prirodi, ja nezelim njegovu prirodu.
Jedini razlog sto ga je izradio od 'ekoloski' prihvatljivih materijala jeste cijena, ono je cigla sa otpada.
Iskljucenje sa ceste ka tom mjestu pakla, je ubitacan.
Dali vam je poznato koliko je vlasnik ovog bloga gospodin Dzonlic napisao tekstova u crnoj hroniki a vezanoj za zbivanja u tom objektu.
Ali nema veze mozda vam sutra dijete zavedeno sisatom guzlom ode u maredo, nesvidi se stalnim gostima i slucajno izgubi bubreg na necijoj cakiji, ili neki drugi organ.

Ugodan ostatak milenijuma zelim!

TRIGGER!

10/10/06 09:57  
Anonymous Anonimno said...

"POJIMA" =pojma
"NERAZMISLIS" = ne razmislis

Sve ostalo : Hahahahahahahahah

10/10/06 12:09  
Blogger Trinaesti said...

:)

10/10/06 12:21  
Anonymous Anonimno said...

A, ja sam uvjerena da si ti stvarno glupa i naivna osoba, i samo sto si to zadnje napisala, meni daje jedno veliko zadovoljstvo..

10/10/06 15:01  
Anonymous Anonimno said...

Nikakav ukus, ispadne kritika. Ljepse je puno kada zgrada ima "stari izgled" a ne kada je napravljena od plastice i metala...npr. Bascarsija, Travnik..imaju ljepe stare gradjevine, i kada hodas kroz npr. Bascarsiju, puno ljepse izgleda nego kad bih sada oni srusili sve i napravili nesto od metala...I ovdje nisam pogrjesila...
Mene samo nervira, sto je i Ze imala jednom ljepe starije objekte, koje nije trebao niko srusiti nego obnoviti i odma bih bilo ljepse nego sada jer sada odudara Zenicanka i trznica od starih zgrada sto su tu napravljene prije vise od 100 godina...
A vi sto mislite da znate bolje i da ovako izgleda dobro centar, stvarno niste gradjani, vec teski seljaci grohani!

10/10/06 15:10  
Blogger Trinaesti said...

ne govori se ovdje o starinama. starine svako voli.

10/10/06 15:20  
Anonymous Anonimno said...

Od sume ne vide drvo!

Rekla bi jedna stara sibirska poslovica!!

TRRIGER!

10/10/06 15:26  
Anonymous Anonimno said...

Prepismena anonimna,
oprastam ti na prostaklucima, ti i da hoces, ne znas uljudnije, tesko je kad si u srodstvu vlasnika ovog, nazovimo, "objekta", bioloskom ili kulturoloskom, na isto se svodi.

10/10/06 19:02  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.