7.10.06

Kahrimani

Dvadesetšestogodišnja Midheta Halilović, majka dvoipogodišnje Sare, koja je nestala 13., a pronađena mrtva 27. septembra, priznala je preksinoć policiji da je ona počinila ubistvo, a potom prikrila tragove i uklonila tijelo nesretne djevojčice. Ubistvo se dogodilo u porodičnoj kući brata Midhetinog supruga Zijada, u kojoj su oni živjeli proteklih nekoliko godina, a tijelo djevojčice je ukopala kilometar i po od kuće u selu Kahrimani, tridesetak kilometara od Zenice,
Obdukcijom je utvrđeno da je Sara ubijena gušenjem. Kako saznajemo od istražitelja, najlon vreća pronađena pedesetak metara od mjesta gdje je nađena djevojčica, u potoku kilometar i po iznad sela, "dovela" je potragu ponovno u kuću, jer su identične vreće pronađene i u podrumu kuće Halilovićevih. Jučer oko 13 sati pripadnici Jedinice za podršku - specijalci MUP-a ZDK doveli u sa lisicama na rukama Midhetu iz pritvora u Zenici u Kahrimane, te uz velike mjere osiguranja zpočela je rekonstrukcija zločina. Nakon kratkog zadržavanja u kući, istražitelji i majka su otišli nedaleko od kuće, iznad posjeda, gdje je Midheta navodno kratko vrijeme krila djevojčicino tijelo, prije nego ga je uklonila izvan sela. Prema raspoloživim podacima, djevojčica je bila prvo zakopana, ali je majka potom odnijela vreću sa tijelom na lokaciju kojom često mještani Kahrimana prolaze na njive iznad sela.
Prema dosadašnjem toku istrage, Midheta je priznala da je nakon što se vratila iz komšiluka udarila djevojčicu, koja se počela gušiti, navodno jer je progutala slomljeni zub. Tada je Midheta navodno počela reanimaciju tijela, ali je to doprinjelo ubrzanoj smrti djevojčice. Iako je odbijala bilo kakvu vezu sa nestankom djevojčice, Midheta je u četvrtak uvečer na provjeri "detektorom laži" (poligrafom) dala rezultate koji su istražioce naveli da "ne govori istinu o nestanku". Nakon toga je Midheta krim-inspektorima priznala ubistvo i ispričala kako se ono dogodilo. Nakon toga jučler je saslušana u prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca, branioca po službenoj dužnosti i inspektora MUP-a ZDK. Jučer poslijepodne, nakon rekonstrukcije zločina u Kahrimanima, Midheta je uz Izvještaj o postojanju osnova sumnje da je izvršila krivično djelo "ubistvo" predana Kantonalnom tužilaštvu Zenica. danas će biti donesena odluka da li će tužilac zatražiti tridesetodnevni pritvor za Midhetu Halilović.

4 Comments:

Blogger Trinaesti said...

zalosno. ne zelim da ikoga branim, jer ce sud da odluci sta je i kako je, ali vidite iz ovog izvjestaja da je majka jednim udarcem, nenamjernim u smislu ubistva, ali ipak dovoljno jakim, izazvala smrt djeteta. i zato je zaista nepotrebno da se pisu komentari tipa: ja bih je odmah objesio, ili treba je ubit.
pustimo sud da odluci.

7/10/06 09:39  
Blogger @do said...

e drug, cekaj malo...na Zapadu (stalno Zapad, bla, bla) se ako dijete ostavis u autu samo dok si u prodavnici digne cijela zajednica, da ne govorim o zlostavljanju djece... ja ne zelim teretiti Midhetu, ali od JEDNOG UDARCA se ovo nije moglo napraviti...ne zaboravi moj raniji txt da je DIJETE UDAVLJENO, a to se ne zove REANIMACIJA...najgore je sto je potom kao djubre u kesu stavila Saru, zakopala je, pa je otkopala i odnijela u sumu i bacila...naravno, ona ce se izvuci sa dobro placenim psihijatrom DA JE BITNO SMANJENO URACUNLJIVA prilikom izvrsenja krivicnog djela...jedan mladi zivot ode i tacka...ja sam se jarane nagledao na sudjenjima takvih gluposti i sranja...da zaista smatram da PRAVDA NIJE SLIJEPA, nego se jako dobro moze plutati u tim vodama...uostalom, pitaj advokate za tarife...kad je po sluzbenoj duznosti, nece prstom mrdnut, a kad ga dobro platis, spreman je i da dokaze da su Te Alieni oteli u vrijeme izvrsenja zlocina...no, hajde, kako kazes, vidjecemo sta ce sud reci...

7/10/06 10:00  
Anonymous Anonimno said...

ma ja ne vidim tu nikakve slucajnosti.da se to zaista tako slucajno desilo ne bi dijete trpala u vrecu,nego bi nazvala hitnu i sl.

7/10/06 15:11  
Anonymous Anonimno said...

Kakva ba slucajnost, to je samo prica. Nema se tu sta cekati. Stoku trebe ispred Bosanke i objesit je na rasvjetu da visi mjesec dana. Ako je slucajnost i nenamjerno ubistvo, zasto kriti???

7/10/06 20:13  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.