9.7.07

Takmičenje paraplegičara

KANTONALNO TAKMIČENJE RVI PARAPLEGIČARA ZDK

Ø Utrke u invalidskim kolicima, muški, klasifikacija T-52, 100 m: 1. Fazlić Ferid, 2. Skender Elvir, 3. Talić Redžib.
Ø Utrke u invalidskim kolicima, muški, klasifikacija T-52, 200 m: Skender Elvir, 2. Talić Redžib, 3. Đulbić Mirsad
Ø Utrke u invalidskim kolicima, muški, klasifikacija T-53, 100 m: 1. Omerašević Salko, 2. Čamdžić Esad, 3. Kulačić Sumedin.
Ø Utrke u invalidskim kolicima, muški, klasifikacija T-53, 200 m: 1. Omerašević Salko, 2. Čamdžić Esad, 3. Kulačić Sumedin.
Ø Utrke u invalidskim kolicima, muški, klasifikacija T-52/53, 400 m: 1. Omerašević Salko, 2. Fazlić Ferid, 3. Skender Elvir
Ø Utrke u invalidskim kolicima, žene, klasifikacija T-52, 100 m: 1. Krajnić Fikreta, 2. Tukić Dževada, 3. Čamdžić Elemdina
Ø Bacanje kugle, muški, klasifikacija F-50/51: 1. Arifović Advan, 2. Davanović Fahrudin, 3. Kulačić Dženan
Ø Bacanje kugle, muški, klasifikacija F-52/53: 1. Hukić Ibrahim, 2. Kulačić Sumedin, 3. Skulić Edib
Ø Bacanje kugle, muški, klasifikacija F-54: 1. Mujaković Enes, 2. Bajramović Halid,
3. Krličević Mehmedalija
Ø Bacanje kugle, muški, klasifikacija F-55/56: 1. Telalović Muamer, 2. Mahmić Sefedin, 3. Muratović Medžid
Ø Bacanje koplja, muški, klasifikacija F52: 1. Đulbić Mirsad, (Avdić Alija greškom nastupio u drugoj disciplini, a jedan takmičar nijue pristupio tamičenju).
Ø Bacanje koplja, muški, klasifikacija F53: 1. Hukić Ibrahim, 2. Kulačić Sumedin,
3. Skulić Edib (Kulačić Sumedin greškom sudija nastupio u ovoj disciplini, jer je već imao tri dozvoljene discipline!).
Ø Bacanje koplja, muški, klasifikacija F54: 1. Galijašević Haris, 2. Bajramović Halid, 3. Delić Mevludin
Ø Bacanje koplja, muški, klasifikacija F55/56: 1. Mahmić Sefedin, 2. Muratović Medžid, 3. Muratović Sulejmen
Ø Bacanje diska, muški, klasifikacija F51/52: 1. Davanović Fahrudin, 2. Arifović Advan, 3. Kulačić Dženan
Ø Bacanje diska, muški, klasifikacija F52/53: 1. Hukić Ibrahim, 2. Skulić Edib, 3. Kulačić Sumedin (Kulačić Sumedin greškom sudija nastupio i u ovoj disciplini, jer je već imao četiri, a tri su dozvoljene discipline!)
Ø Bacanje diska, muški, klasifikacija F54: 1. Škiljo Rukib, 2 Bajramović Halid,
3. Galijašević Haris
Ø Bacanje diska, muški, klasifikacija F55/56: 1. Mahmić Sefedin, 2. Muratović Medžid, 3. Telalović Muamer
Ø Bacanje kugle, žene, klasifikacija F52/53: 1. Batarilo Emilija, 2. Bajrambašić Zorica, 3. Topalović Sefija
Ø Bacanje kugle, žene, klasifikacija F54/56: 1. Hodžić Subhija, 2. Krajnić Fikreta,
3. Musaefendić Meliha
Ø Bacanje koplja, žene, klasifikacija F52/53: 1. Batarilo Emilija, 2. Topalović Sefija, 3. Bajrambašić Zorica
Ø Bacanje koplja, žene, klasifikacija F54/56: 1. Hodžić Subhija, 2. Krajnić Fikreta,
3. Musaefendić Meliha
Ø Bacanje diska, žene, klasifikacija F52/53: 1. Bajrambašić Zorica, 2. Batarilo Emilija, 3. Topalović Sefija
Ø Bacanje diska, žene, klasifikacija F54/56: 1. Hodžić Subhija, 2. Krajnić Fikreta, 3. Musaefendić Meliha

Plasman na šahovskom turniru je slijedeći:
1. Bajramović Halid 7 poena
2. Arifović Advan 5 poena
3. Hukić Ibrahim 4 ½ poena
4. Telalović Muamer 4 poena
5. Skula Edib 3 ½ poena
6. Omerašević Salko 2 poena
7. Veselinović Duško 1 poen
8. Skulić Edib 1 poen

Najvažnije, niko nije odustao ni u jednoj disciplini. Svi su izdržali tempo održavanja sportskih igara, uz prilično toplo vrijeme.




3. Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije parali Ze-do kantona su održane 08.jula 2007. godine na atletskom stadionu «Kamberovića polje». Sportske igre su održane u vremenu od 9,00 do 12,50 sati, po unaprijed utvrđenoj satnici.
Učestvovale su ekipe iz Udruženja Doboj-jug, Zavidovići i Zenica, a članovi takmičarskih ekipa su bili iz Zenice, Žepča, Zavidovića, Matuzića i Tešnja. Ukupno je učestvovalo 40 takmičara, koji su se takmičili u 25 atletskih disciplina po vrstama i klasifikacijama. Na šahovskom turniru je učestvovalo osam učesnika. Od prijavljenih učesnika sportskih igara, pet je izostalo, najvjerovatnije opravdano, obzirom da je ova populacija podložna naglom i nenajavljenom pogoršanju zdravstvenoga stanja.
Uz takmičare, sportskim igrama su prisustvovali još: 10 atletskih sudija, 1 šahovski sudija, 3 volontera, 2 dežurna zaposlenika stadiona, 2 osobe zadužene za tehnička pitanja, 1 osoba zadužena za razglas, 2 osobe zadužene za pripremu sale za šahovski turnir, 16 osobnih pomoćnika (pratioca) koji su pomagali takmičarima, te pet zvanica. Sveukupno, ove sportske igre su angažirale 82 osoba, što takmičara što neophodnoga osoblja. U odnosu na prethodnu godinu, broj takmičara je bio veći i postignuti su bolji rezultati.
U atletskim disciplinama su se takmičenja odvijala po klasifikacijama invaliditeta (preostale fizičke mogućnosti) u slijedećim disciplinama: utrke u invcalidskim kolicima na 100, 200 i 400 metara, bacanje diska, bacanje kugle i bacanje koplja. Takmičenja su se odvijala u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Posebna pažnja je bila usmjerena ka sigurnosti takmičara, kako ne bi bilo ozljeđivanja tokom odvijanja utrka i bacačkih disciplina.
Od ukupnog broja učesnika, bilo je 9 takmičarki i 31 takmičar. U šahu nije bilo prijavljenih takmičarki.


S poštovanjem i zahvalnošću, što ćete putem svojih medija i Vama raspoloživih informativnih kanala poraditi na propagiranju i boljem statusu invalidskoga sporta u našoj zemlji,

Đulbić Mirsadpredsjednik UO UG Paraplegičara i oboljelih od dječije paralize72000 Zenica, Ul. Prve zeničke brigade 13-ctel.: 032/244-417Private: 72000 Zenica, Ul. Zmaja od Bosne bb, L-1E-mail: zlaja68@bih.net.ba

Bajramović Halidsekretar UG Paraplegičara i oboljelih od dječije paralize72000 Zenica, ul. Prve zeničke brigade 13-ctel/fax: 032/406-883E-mail: szskolaze@bih.net.ba

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.