12.9.07

Arcelor Mittal

Arcelor Mittal Ima Za Cilj Isporuku od 131 Million Tona do 2012
Luxembourg, 11 septembar 2007 - ArcelorMittal je objavio da ima za cilj, kad govorimo o internom planu o rastu, da poveća isporuke za više od 20% u periodu od 2006 do 2012 godine kao bi dostigao 131 milion tona.
Plan o ciljanom rastu će biti predstavljen na Danu ulagača koji će biti održan u Parizu.
Plan se odnosi samo na organski rast i ne uključuje bilo koje sadašnje, ili buduće velike „greenfield“ projekte, niti potencijalni rast kroz akvizicije. Rast će dolaziti uglavnom iz operacija koje kompanija ima na tržištima u razvoju posebno u Latinskoj Americi, Africi i Istočnoj Europi.
Lakshmi N. Mittal, Predsjednik i generalni direktor kompanije ArcelorMittal, je rekao:
"U biti, potražnja za čelikom na globalnoj razini je i dalje u ekpanziji i očekuje se da će proizvodnja čelika na svjetskoj razini ostati izmedju 3% i 5%. Imajući u vidu našu veliku prisutnost na tražištima u razvoju i leaderskoj poziciji u industriji, u prilici smo da „uhvatimo“ nove prilike za rast koje će nam omogućiti da povećamo isporuke u našim trenutnim operacijama za nekih 23 miliona tona do 2012 godine. Ovaj plan rasta čini samo jedan dio naše tro-dimenzionalne strategije rasta koja se takodjer fokusira na rast proizvoda dodane vrijednosti i vrednuje lančani rast (rudnici i distribucija)“
O Arcelor Mittal
Arcelor Mittal je svjetska kompanija broj 1 za proizvodnju čelika. Ima 320,000 zaposlenih u više od 60 zemalja svijeta. Kompaniju čine dvije najveće kompanije za proizvodnju čelika- Arcelor i Mittal Steel. Arcelor Mittal je leader na svim velikim globalnim tržištima, uključujući tržište automobila, gradjevinarstvo, aparate za kućanstvo i pakiranje, vodeće tehnologije iz oblasti istraživanja i razvoja, kao i značajne količine sirovina i fantastičnu distributivnu mrežu. Industrijska prisutnost u 27 zemalja Europe, Azije, Afrike i Amerike čini to da je kompanija prisutna na svim ključnim tržištima čelika , od tržišta koja su tek u razvoju, do zrelih i stabilnih tržišta, ali kompanija zeli da se razvija i na brzo razvijajućim tržištima kao što su Indija i Kina.Arcelor Mittal osnovni pro forma financijski rezultati za 2006 pokazuju kombinirane prihode od USD 88.6 milijarde, sa proizvodnjom sirovog čelika od 118 miliona tona, koja predstavlja oko 10 posto ukupne svjetske proizvodnje.
Arcelor Mittal je prisutan na burzama u Njujorku (MT), Amsterdamu (MT), Parizu (MTP), Briselu (MTBL), Luksemburgu(MT) kao i na burzama u Španjolskoj- u Barseloni, Bilbau, Madridu (MTS) i Valensiji.

20 Comments:

Anonymous Anonimno said...

zasto nije zeljezara u vlasnistvu drzave? dajemo poslove indijancima,a nasi nemaju sta jest..ovo nije normalno

12/9/07 15:30  
Anonymous Anonimno said...

hahhaa, gdje ti zivis?
Zeljezara Zenica je bila u gubicima desetinama miliona, pa u Ceskoj, Luksemburgu covjek je kupio, u cijeloj Njemackoj, Engleskoj, a ti cuj u vlasnistvu drzave - odakle se ti probudi Boga ti?
Taj Indijac (kako ti pogrdno nazivas Indijancem) je ulozio i platio dugove koje je tvoja drzava napravila...

12/9/07 15:35  
Anonymous Anonimno said...

tako je!
zaista nema smisla vrijedjati gospodina mittala

12/9/07 15:46  
Anonymous Anonimno said...

blago si ga vama dvojici-raspravljati o nečemu o čemu ni jedan pojma nemate nije baš za pohvalu. al možda vam je dosadno pa se oprašta. no bit je da i pored tolikog i konstantnog rasta proizvodnje i cijena čelika na tržištu taj isti gigant od mittala ovdje kuka na naše mizerne zahtjeve.a za pojasniti kako i za koliko je dobio ovu firmu treba malo više vremena i prostora.ali u jednom ste obojica u pravu:u ovoj državi i sa ovakvim zakonima ovdje svi koji dođu sa nešto malo novca za uložiti imaju veća prava od nas čiji su korijeni tu.pozz za sve

12/9/07 15:50  
Anonymous Anonimno said...

hahaha evo ga opet advokat gosp. mittala (čuj g. mittala).pa đesi ti zenička com.adino od fotografa. nisi li primjetio da si najomraženija osoba na ovom sajtu.zato sam ti davno i rekao-izbriši ono zenički kod sebe-ne ide uz takvog insana.(jes vidio-nazvah te insanom-nadam se da češ to u buduće i opravdati).živ mi bio

12/9/07 16:02  
Blogger @do said...

zamoliti ću vas bez etiketiranja i raspravljanja o stvarima koje nemaju veze sa post-om i viješću.
Zenicki.com je u pravu jer nema smisla pogrdno nazivati bilo koga, pa je malo nedostajalo da prvi post obrisem.
Molim vas jos jednom da se skoncentrisete na komentiranje vijesti, a ne drugih posjetilaca Bloga.
Hvala

12/9/07 16:07  
Anonymous Anonimno said...

ado, ako ti ne vaspitas ove ljude niko nece. kad familija, drustvo bajno i slicni vec nisu imali vremena, sluha ili jednostavno i ne znaju sta je to.sve pohvale.

12/9/07 16:14  
Anonymous Anonimno said...

ko si ti da kazes da je zenicki.com najomrazenija osoba na blogu?Covjek je 100% udure!!!

12/9/07 16:27  
Anonymous Anonimno said...

udure?????gdje ti vježbaš šatrologiju prosinečki?

12/9/07 16:38  
Anonymous Anonimno said...

zenicki je cudna biljka. brani mittal, bh telecom, dinu merlina, paneta itd, itd. hmmm...al' neka ga

12/9/07 16:58  
Anonymous Anonimno said...

hahahah----cudan zenicki.com al ako ga izaberemo za predsjednika zemlje,ucemo u arapsku uniju jos iduce god :)

12/9/07 17:18  
Anonymous Anonimno said...

da, cim je covjek pokazao da je Bosnjak, da voli Bosnu, da je za ARMIJU a nije za rep.smrdsku, odmah ga svrstaj u ARAPSKU uniju.... naravno, nisi sa vama odmah si mudzahedin...kako ste to fino objasnili sad...

12/9/07 18:26  
Anonymous Anonimno said...

Ovo sve naravno opet ima VELIKE veze sa vijescu i Mittalom, ali da pozdravim zdravo razmisljanje sljedece :

"no bit je da i pored tolikog i konstantnog rasta proizvodnje i cijena čelika na tržištu taj isti gigant od mittala ovdje kuka na naše mizerne zahtjeve.(...) u ovoj državi i sa ovakvim zakonima ovdje svi koji dođu sa nešto malo novca za uložiti imaju veća prava od nas čiji su korijeni tu".

Cestitam.

12/9/07 18:53  
Anonymous Anonimno said...

"naravno, nisi sa vama odmah si mudzahedin" nije mi najjasnije na koga se odnosi ovaj komentar... jel ti to persiras ovog anonimusa poslije mene ili se obracas u mnozini?

12/9/07 19:23  
Anonymous Anonimno said...

ma pijano sve

12/9/07 20:26  
Blogger Bogumil said...

Cuj ulozio i platio dugove,ali kada je rijec o podizanju satnice(koja je niza negu bangladeshu)e tu vec nastaju problemi,ja dobrog gazde ,svaka mu cast,ali narod u BiH nije navikao na robovlasnicki odnos i to treba objasniti trenutnim vlasnicima Zeljezare(nadam se privremenim ),te robovlasnicke odnose trenutni vlasnici mogu da njeguju negdje na Trinidad i Tobagu,eventualno u Bangladesu,ali u Zenici ili cijeloj BiH nikako i tu nastaju ti svi problemi,jer ti vlasnici smatraju nas isto kao i ostale svoje zaposlene u tim banana drzavama.............a do jucer su imali stakore na svom meniju...........

13/9/07 00:15  
Anonymous Anonimno said...

"udure?????gdje ti vježbaš šatrologiju prosinečki?"

izvini molim te senaide halilovicu, nisam te prepoznao.

13/9/07 01:24  
Anonymous Anonimno said...

zenicki bangladesu jesili ti dzonglio zorio abezenzi lokum muhara obuhvati triha tungla sveska...alah poli salama...

13/9/07 22:26  
Anonymous Anonimno said...

Cuj ove "narod u BiH nije navikao na robovlasnicki odnos ". Pa na sta smo navikli poslije ovoliko sr*** nas pretvorise u posljednjih godinu dana u Kraljevinu SHS ( Konzum - Delta- Merkator/ Tus). A kome je prodan Telecom RS-a ? Ne budimo smijesni, mi smo kolonija nasih susjeda a ovi nam samo onako usput dosli sa strane, vide "mozes ih ubijat pa onda jahat.."

BSJ

14/9/07 12:53  
Anonymous Anonimno said...

Protjetrajte indijance,sad je krenuo poso...ha ja,ne trebaju nam!

14/9/07 13:06  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.