28.9.07

BL(a)GO (nama) sfera (prenosim-o bez Copyrighta)


"Volim miris napalma u rano jutro!"- rekao je:

a said) Njegos

b) neko iz mase

c) Robert Duvall

d) SAM(a) protiv Svih :))))))))))

Rezultati psiho-kviza:

Ako ste odgovorili pod A (said): Njegos Previse gluvarite po smetljistima stavova kakvi su forumi i blogovi; ukratko - ne valjate. Vjerovatno koristite stalni pseudonim.Vas profil mogao bi se oslikati na sljedeci nacin:

Omiljena licnost- nema je, moze se svima naci zamjerka, ako ne otvoreno, a onda pod okriljem anonimata, tad ste najjaci. Omiljeno stivo: sve od Ade Omiljena tema: Mc Do protiv Cevapa, Kako okarakterisati polugole manekenke, vjerske pojave i nacionalno obojeni happeninzi (bilo kojeg oblika) Omiljeni hobby: pljuvanje po Zenickom ili Titovom pioniru, zavisi od raspolozenja. Sve u svemu, one crnogorske uciteljice nisu vas uspjele nicemu nauciti, zato bolje utrosite slobodno vrijeme da procitate ( ili sazvacite, posto citanje vise nije moderno) ‘Gorski vijenac’ ili ako je vijenac vec sazvakan, predjite na ‘Lucu mikrokozma’, mozda saznate da se i iza Njegosa (S.) - krije Njegos (doduse PP.).


Ako ste odgovorili pod B: Neko iz mase Cestitamo : vi se do savrsenstva kameleonski stapate u bezoblicnost svjetine. Svoj manjak hrabrosti izrazavate kroz lokalpatriotizam najboljeg oblika – onog sveodobravajuceg. Vase omiljene krilatice, ‘Celik sampion’ ‘Huso Legenda’, ‘Dolje Mittal’ uvijek ste spremni da izgovarate u trenutku najveceg razmisljanja. Ponekad, doduse, izrazavate duboku ironiju, vama svojstvenu ‘ Je li to trebalo biti smijesno’ ili pak negodovanje ‘Zacepi, smaras, hajde, ba, dobro te'. No, sve je to sekundarno, jer vi plijenite svojom prilagodljivoscu i nagodnoscu.


Ako ste odgovorili pod C: Robert Duvall C kao ccc, stidite se! Vi ste jos jedna karika u nizu ‘pseudointelektualnih novokomponovanih’ urbanih snaga – drugim rijecima: ne valjate. Nije vam dosta sto znate ko je Coppola, nego jos pritom nipodastavate citav lik i djelo uvazenog nam Namika Kabila, za kojeg ce sigurno jednoga dana sav vaskoliki Zapad reci da je bio 'ekspert mahale', tog u inostranstvu jos nepoznatog fenomenoloskog entiteta.


Ako ste odgovorili pod D: Sam(a) protiv svih Destruktivni ste, konfliktni, tipican negativac – ne valjate nikako! Bolje vam je da se hitno ugledate na one koji odgovorise B, jer zapamtite: "Ekser koji strsi mami udar cekica!"; masa se talasa, a vi drsko odstupate i krsite osnovno pravilo ponasanja u zajednici - 'Pametnije je od neprijatelja napraviti prijatelja, nego obratno'.
http://sqwo.blogspot.com/ - sva prava (valjda) zadržana

20 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Drugo si ti, Ado, tebi sam napisala link licno ja :)

28/9/07 16:08  
Blogger @do said...

:) moram se ograditi.... a zaslužuje da i ostali pročitaju...

28/9/07 16:17  
Anonymous Anonimno said...

he,he,he respekt, respekt i jos jedan respekt

28/9/07 16:19  
Anonymous Anonimno said...

o joj spusta
Evo se Herman Meir crveni, poslije citanja.

Odlicno!

28/9/07 17:33  
Anonymous Anonimno said...

Izvedba dobra, motivacija uzasna.

28/9/07 18:25  
Anonymous Anonimno said...

Slazem se da je motivacija uzasna, i meni je bila gnusna.

28/9/07 20:34  
Anonymous Anonimno said...

BLJAK!

28/9/07 22:16  
Blogger YUTOPIA said...

Serbezovsky ,....kao i uvijek OK !!!!
Text je fantastikus .........

29/9/07 10:34  
Anonymous Anonimno said...

Sta je pisac susatim hotio rijet ?

29/9/07 14:35  
Anonymous Anonimno said...

kako ne kuzis? procitaj tekst ponovo i pazljivo s tim da tebi preporucam da se duze zadrzis na rubrici B. ako u rubrici naletis na neku tebi nepoznatu rijec otidji na google, prevedi ju pa se ponovo vrati na rubriku. sve ce ti se samo kazati. nemoj da se ljutis jer ovo je just virtual game.

29/9/07 19:04  
Anonymous Anonimno said...

anomaliusu niti ti je duhovit rijecnik niti ti smrde carape...

29/9/07 20:57  
Anonymous Anonimno said...

Uz svo postovanje gluplje stranice od
http://sqwo.blogspot.com/ NE SRETOH !

30/9/07 00:13  
Anonymous Anonimno said...

Hvala na postovanju, ja bih te pozvala da je bojkotujes.

30/9/07 10:48  
Anonymous Anonimno said...

bojkotujem je,i djeci sam zabranio da idu na tu stranicu

30/9/07 14:33  
Anonymous Anonimno said...

vlastiti mozak te bojkotuje sabane....

30/9/07 16:17  
Anonymous Anonimno said...

Samo nastavi sqwo, odlicno ti ide... Imas jos jedan RESPEKT.

30/9/07 18:19  
Anonymous Anonimno said...

Hvala, Sanja, hvala i svima ostalima. Inspirisu me ovdasnji komentari potpuno :)) Evo i nastavak je uslijedio na drugu aktuelnu temu.

30/9/07 19:21  
Anonymous Anonimno said...

fakat joj je stranica totalno bez veze SKVO u kojem ti filmu zivis?

30/9/07 19:59  
Anonymous Anonimno said...

oho, ovo novo je jos jace. ado prebacuj.
ti bi a said trebala, a sve u duhu globalizacije, ugasit svoj blog (ili ga koristiti kao magazu) a udruzit se sa adom (iliti koncentrisat, ko bananovic i velpro) i ovdje objavljivat svoja razmisljanja.

1/10/07 00:40  
Anonymous Anonimno said...

tako je njegose

1/10/07 12:40  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.