30.10.07

Centar

- Ovaj centar je jedino mjesto, gdje bi u teoriji i praksi, Amerikanci u BiH mogli da provedu svoje nakane iz izjave iranskog generala. Međutim, teorijski i praktično, navodi iranskog generala Mir Fejsala Bagerzaheda da SAD, uz podršku domaćina, u BiH "čačkaju" oko genetske i molekularne baze sa ciljem proizvodnje "oružja" koje bi napalo Irance genetskim putem, padaju u vodu pred svakim iole ozbiljnim genetičarem, kaže dr. Ermin Čehić, načelnik Centra za humanu reprodukciju u Zenici, koji kaže da nikada nikakvih kontakata sa bilo kojim zvaničnikom SAD nije bilo.
On istiće da je teorijski nemoguće napraviti "oružje" koje će djelovati prema jednom narodu, jer je ljudski organizam skup gena, pa je genetski nemoguće razlikovati crnca i bijelca, a kamoli ljude po naciji ili vjeroispovjesti.- Nedavno je utvrđena sličnost između Iranaca, koji su perzijski narod i Hrvata, koji su Slaveni. Toliko o "preciznosti" budućeg oružja, kad bi ga neko i pokušao napraviti. U prvom dijelu, "probiranje gena" moguće je u svakoj zdravstvenoj ustanovi, uzimanjem uzorka kože, kose, krvi. Problem nije uzimanje, nego čuvanje i obrada uzoraka. Ovaj Centar je osposobljen i za jedno i za drugo, ima i jedini uređaj za krio-pohranu u BiH. Međutim, mi se ne bavimo čuvanjem embriona i ženskih jajnih stanica, nego samo muških stanica, jer je embrione jako teško očuvati zamrznute pod kontrolom i u upotrebljivom stanju, a dio tih postupaka nije ni zakonski regulisan u BiH. Iamli smo slučaj čuvanja embriona kod žene koja je išla na zračenje, o čemu je vaš list pisao, a ona je nakon tog zahvata uredno rodila dijete, kaže Čehić.
On istiće da je jedino moguće napraviti "oružje" koje utiće na genetske nedostatke, a koji su posljedica međusobnog rodbinskog miješanja. Ako se određena "zatvorena" zajednica, pleme, rod, ženi i udaje u rodbinskoj liniji, nastaju genetski deformiteti, na koje se, ako se dobro ispitaju, može djelovati. - Ali da biste napali neki narod, naciju, to oružje bi u istoj mjeri uništilo i pripadnike vaše populacije, jer je zasigurno u prošlosti bilo miješanja "neprijateljske" grupe sa "vašom", pojašnjava Čehić, dodajući da je "aparatura i oprema potrebna za ono što spominje iranski general preskupa i prevelika da bi se nosila po BiH u vidu mobilne, a jedina statična jeste u Zenici i služi za dobro,a ne zlo, jer stručno genetski i ginekološki "pomaže" bračnim parovima da dobiju potomstvo, što je već učinjeno u stotinama slučajeva.

7 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Ma jel ja ovo dobro iscita???Naucna fantastika u reziji iranskog generala:)))
snb

31/10/07 00:08  
Anonymous Anonimno said...

Nedavno je utvrđena sličnost između Iranaca, koji su perzijski narod i Hrvata, koji su Slaveni. Toliko o "preciznosti" budućeg oružja, kad bi ga neko i pokušao napraviti.
ne kontam. zasto je cudno to da postoji genetska slicnost iranaca i hrvata? pa nisu svi doseljenici na balkan slaveni!

31/10/07 09:38  
Anonymous Anonimno said...

Ma daj "osnovali centar za istrazivanje ruda i gubljenje vremena" da naprave Cehicu mjesto, a vamo imaju deficit ljekara pa kad je neurohirurg na godisnjem pacijenti moraju za Sarajevo ili dole ostaviti novce ili "podleci od zadobijenih povreda glave".

31/10/07 12:56  
Anonymous Anonimno said...

ala ima glupih ljudi, Bogo dragi...
Cehic je ginekolog, mislim da mu ne treba trauzit posla, jer ih ionako ima premalo. Jedino ako hoces da ti sestri oko vagine, nedo Bog nikom, zaviruje neurohirurg. Ili psihijatar ako mozes tako sto napisat.
Licno, moj rodjak i njegova zena dobili su sina zahvaljujuci "poslovima" o kojim govoris... znam da je nekoliko stotina djece iz BIH, Hrvatske, Srbije, pa i Njemacke, holandije, dobilo djecu, jer nisu mogli normalnim putem. Znam da su radili (citao na ovom blogu) da recimo uzmu "materijal" kad zena ide na zracenje, jer poslije toga nema mogucnosti da dobije djecu...
Onda se sve lijepo zvarsilo. A citao sam, niko nije demantovao, da je to najmoderniji centar na Balkanu. I SAD MAJMUN TO ZOVE ISTRAZIVANJEM RUDA II GUBLJENJEM VREMENA...e da ti kazem nesto o rudama...nemas pojma koji je to biznis...ali ti ocigledno trebas pomoc. Ljekarsku. Ako ti ne pomognu neuro-hirurzi ili psihijatri, a kod Cehica neces, mogu ja, s ledja..

31/10/07 13:02  
Anonymous Anonimno said...

Rude i gubljenje vremena.

Ustvari malo bezobrazno je reci samo 'gubljenje vremena':

gubljenje naseg vremena u kome nisu osposobljene ni primarne zdravstvene funkcije, a dobijanje na americkom znanstvenom radnom vremenu.

31/10/07 13:13  
Anonymous Anonimno said...

Sa ovim izdrkavanjem od price barem je sagovornik adekvatan, jer njemu je poso da to radi.

31/10/07 14:38  
Anonymous Anonimno said...

..ovaj sto mu je rodjak dobio dijete na ovaj nacin garant ga nije dobio ovdje. Momcino izvini, vidim da sam neupucen pa mi reci "zasto mi je veliki i ukrucen?". Ako ne znas pitaj...Cehica

1/11/07 10:25  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.