28.10.07

Stravična nesreća





Četrdesetdvogodišnji Amnudin Omeragić iz Zenice preminuo je zbog niza ozljeda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, koja se oko 21,45 preksinoć dogodila na Bulevaru Kulina bana, u centru Zenice. On je oko 22 sata izvučen iz potpuno smrskane "opel-korse" za čijim je upravljačem bio, dovezen na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica, da bi sat i po kasnije preminuo usljed obima i broja ozljeda, na odjelu Intenzivne njege Kantonalne bolnice Zenica.
Do udesa između "korse" (917-E-603) i autobusa marke "Dennis" prijevoznika "Zenicatrans-prevoz putnika" (392-T-240), kojim je na gradskoj relaciji Bolnica - Kanal upravljao vozač H.Č. došlo je na najprometnijoj zeničkoj saobraćajnici. U direktnom sudaru autobus je pretrpio manja oštećenja, dok je "korsa" potpuno uništena, pogotovo njen prednji dio, iz kojeg su teško povrijeđenog, u limu priklještenog vozača morali izvlačiti vatrogasi Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica.
- Vozač je dovezen u stanju kome, sa znacima iskrvarenja, sa više fraktura i lomova. Nakon opservacije, prebačen je na odjel za Intenzivnu njegu i sat vremena nakon što je prebačen, od broja i siline ozljeda, preminuo je na tom odjelu, kazao nam je dr. Ermin Ruščukić, dežurni ljekar Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica. Povrijeđeni Omeragić je imao poli-traumu, više "vezanih" ozljeda po cijelom tijelu, uključujući iskrvarenja, a borba ljekara za njegov život, nakon devedesetak minuta, izgubljena je. Na mjestu nesreće uviđaj je trajao do kasno u noć, a policija je saobraćaj preusmjeravala u druge gradske ulice, dok se oko uviđajne ekipe okupilo mnoštvo znatiželjnika.

13 Comments:

Anonymous Anonimno said...

nazalost, opet se potvrdjuje da alkohol i volan me idu zajedno! u pamet svim vozacima!

Amnudinu neka je vjecni rahmet!

28/10/07 13:26  
Anonymous Anonimno said...

izgleda kao da je vozio 150 km/h ?? auto totalno unisteno

28/10/07 13:35  
Anonymous Anonimno said...

ode jos jedan divan covjek i veliki radnik. Neka ti je Amne vjecni rahmet.

28/10/07 14:03  
Anonymous Anonimno said...

Strasno. Mislim da je bulevar dusu dao za pojacanu policijsku kontrolu kako prekoracenja brzine tako i drugih saobracajnih prekrsaja.

28/10/07 15:29  
Anonymous Anonimno said...

DRAGI AMNE HVALA TI ZA SVE TOPLE KIFLE I HLJEBOVE KOJE SI NAM MAKSUZ DONOSIO I BESPLATNO DIJELIO U RATU...

NEKA TI JE VJECNI RAHMET

28/10/07 17:08  
Anonymous Anonimno said...

poseljednji pozdrav dragom prijatelju
i kumu od ratka bijelića i njegove porodice.

28/10/07 19:40  
Anonymous Anonimno said...

Ova vijest me je jako pogodila . Ne mogu da vjerujem! Koja nevjerovatna tragedija. Moj veliki prijatelj jos od djetinstva. Zajedno smo odrastali. Amne i Omeragici su bili i ostali jedna od najpostenijih obitelji sa kojima se svaki grad samo moze ponositi. Amne,neka ti je laka zemlja i vjecni rahmet.

Zoran Misetic

28/10/07 20:10  
Anonymous Anonimno said...

e moj alene pa ti samo o prekrsajima ni o cemu drugom valjda ti je ta boljka ostala od babe tvog pa se i tebi nemoze iz glave iskorijenit...
pa moglo se svakom to desiti majstore sta sad.
zao mi amneta dobar covjek bio reci tako nesto a ne ti o kaznama i kontrolama.
nek mu je rahmet dusi.

28/10/07 22:41  
Anonymous Anonimno said...

Pravi covjek opet ode HVALA TI AMNE ZA PRIJATELJSTVO KOJE SMO IMALI ZA DRUZENJE I SVE STO SE PROSLO U OVOM ZIVOTU, NEKA TI JE VJECNI RAHMET

29/10/07 18:18  
Anonymous Anonimno said...

Anonimusu predzadnjem bih porucio da se on kane mene i mog babe i da proziva nekog sebi ravnom. Da je jos kome zasmetao moj komentar on bi to sigurno i napisao a ovako si ti taj jedini glupan koji hinjski proziva. Napisi ime pajdo pa se onda javi.

29/10/07 18:55  
Anonymous Anonimno said...

uopste covjek nije bio pjan,doktor je rekao da je imao infarkt i da nije bilo busa da bi proletio u rijeku Bosnu...toliko,samo da ispravim

30/10/07 17:45  
Anonymous Anonimno said...

vijest me rastuzila i dalje nevjerujem da nije vise medju nama...
drag mi je bio toliko, ali zivot je takav... krivo mi je sto otisao na takav nacin...


Nek ti je vjecni RAHMET
:( :"(

31/10/07 14:53  
Anonymous Anonimno said...

Jako nam je zao sto se ovo desilo. Amenta znamo od prije i uvjek je bio dobar ko covjek i dobar drug!!!
Nek mu je laka zemlja!!!!
Od Familije Dujak iz Amerike!!!!

14/11/07 04:00  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.