ZEPS-degustacija
Petnaest degustatora, po odabiru uprave 14. Međunarodnog Općeg bh. sajma ZEPS 2007., isprobalo je i ocijenilo ukupno 41 proizvoda u osam kategorija, koji konkurišu za ovogodišnju "Zlatnu", "Srebrnu" i "Bronzanu Ružu ZEPS-a" u oblasti prehrambenih proizvoda. Ocjenjivani su mesni i mliječni proizvodi, slatkiši, prerađevine od voća i povrća, napitci i proizvodi od meda...
Po peti put u prostoru i uz asistenciju osoblja renomiranog restorana "Dubrovnik" u Zenici degustatori su ocjenjivali izgled, miris i okus proizvoda devetnaest kompanija iz četiri države, a njihove ocjene biće zbrojene sa ocjenom stručnog žirija koji je ocjenjivao pakovanje i kvalitet dizajna proizvoda, te stručnim nalazom Instituta za prehrambene tehnologije Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu, koji će obaviti analizu svakog proizvoda.
"Ruže ZEPS-a" biće dodjeljene na kraju Sajma, koji se od 16. do 21. oktobra održava na Kamberovića polju u Zenici. Za sajam je do sada prijavljeno više od 600 učesnika iz 35 država.
Po peti put u prostoru i uz asistenciju osoblja renomiranog restorana "Dubrovnik" u Zenici degustatori su ocjenjivali izgled, miris i okus proizvoda devetnaest kompanija iz četiri države, a njihove ocjene biće zbrojene sa ocjenom stručnog žirija koji je ocjenjivao pakovanje i kvalitet dizajna proizvoda, te stručnim nalazom Instituta za prehrambene tehnologije Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu, koji će obaviti analizu svakog proizvoda.
"Ruže ZEPS-a" biće dodjeljene na kraju Sajma, koji se od 16. do 21. oktobra održava na Kamberovića polju u Zenici. Za sajam je do sada prijavljeno više od 600 učesnika iz 35 država.
4 Comments:
zasjelo se vidim ,....
Meza im nije cemu
dobar poso
i ja bih degustiro!
celo
Objavi komentar
<< Home