26.12.07

Inicijativa

Na vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije u petak će biti razmatran Prijedlog budžeta za 2008. godinu. Iako je predložen u toku parlamentarne rasprave, prema raspoloživim podacima prijedlog zastupnika Jasmina Duvnjaka iz Zenice o uvrštavanju "fonda za olimpijce" nije uvršten prije zasjedanja. - Sve dok država ne donese Zakon o sportu, entiteti trebaju pomagati vrhunski sport. BiH je među rijetkim državama koja petnaest godina od sticanja nezavisnosti nema niti jednu olimpijsku medalju. U petak ću predložiti da se formira fond od milion KM, a neka se pravilnikom reguliše ko dobija koliko za kakvu medalju, pojašnjava svoju inicijativu Duvnjak. On istiće da bi time sportisti bili "pogurani" da sami investiraju u sebe i sportske rezultate, jer imaju znatno izvjesniji cilj, a to je novčana nagrada za osvojenu medalju. - Milion KM u četverogodišnjem olimpijskom ciklusu svako će podržati. Nažalost, osim paraolimpijaca i naših velemajstora u sjedečoj odbojci, BiH nema puno razloga za radost na olimpiijskim takmičenjima. A kako i bi, kad Federacije nije izdvojila gotovo nikakva sredstva za izgradnju najveće investicije za sportska nadmetanja u posljednjih nekoliko godina, za gradnju Gradske Arene. Za pojekat od dvadesetak miliona KM, predloženo je da se pomogne sa par desetaka hiljada KM, što je antireklama za Federaciju, a ne pomoć za gradnju dvorane sa 6.000 mjesta, kaže Duvnjak.

31 Comments:

Anonymous Anonimno said...

istiće, sjedečoj.

ćestitam na incjativi.

pitanje: jel se ovo duvnjak panicno vadi iz redova onih koji konstantno sute u parlamentu, a primaju platu za "rad"? na takve ovih dana ukazuje TI (transparency international).
pa se dosjetio da "pogura" sportiste.
a sta si dosad radio duvnjache?!

26/12/07 21:22  
Anonymous Anonimno said...

PAMETAN OVAJ DUVNJAK,TRAZI PARE ZA POMOC IZGRADNJE DVORANE.
YUGOSLAVIA TESKO OSVAJALA MEDALJE NA OLIMPIJADAMA A ON BI ODMAH MEDALJU,DAJ BOZE.

27/12/07 00:55  
Anonymous Anonimno said...

ovaj mi duvnjak ima nekako ljakse facu...

27/12/07 10:52  
Anonymous Anonimno said...

Nema smisla da ovako prozivate covjeka koji bi samo da pomogne. Ovdje nisu bitni njegovi motivi, vec sta je konacni rezultat, a to je pomoc sportistima. Svako ko se i rekreativno bavi bilo kojim sportom zna koliko je to skupo, tako da je svaka pomoc dobrodosla.
Mnogo srece u slicnim akcijama.

27/12/07 12:05  
Anonymous Anonimno said...

On ako ništa, priča. Za razliku od onih što po čitav dan ako uopšte dođu samo šute, jer vjerovatno nemaju šta ni da kažu, jer i ne znaju.

27/12/07 13:28  
Blogger @do said...

stvarno, zaista iskreno mi je zao sto pripadam istom okruzenju koje svojim vlanovima smatra kretene koji mogu napisati takve uvrede ili komentare. Stvarno, nemate sta traziti na ovom blogu, ako cete ljude ocjenjivati i procjenjivati na osnovu boje koze, nacionalnosti, vjeroispovjesti, pripadnosti narodu, mjestu rodjenja. zapitajte se sta ste vi prije nego vasi prljavi prsti sljedeci put napisu uvredu na bilo ciji racun. Mozda poticete iz istog naselja, mjesta, a da to niste ni svjesni. Uostalom, asfalt gdje ste rodjeni zaista nije nikakva predispozicija za inteligenciju, a da je to tako, pokazali ste upravo ogavnim komentarima u kojima vrijedjate nekog. Fuj.

27/12/07 14:28  
Anonymous Anonimno said...

Podrzavam Duvnjaka u njegovim akcijama jer sve sto je do sada pokrenuo direktno je se reflektovalo na gradjane Zenice.
Samo za informaciju ovim sto kazu da je "ljakse" momak je koliko ja znam iz Crkvica.

27/12/07 14:36  
Anonymous Anonimno said...

Predispozicija da si inteligentan je da si clan SDA stranke i da citas Dnevni Avaz i da nisi nedo bog rodjen negdje u carsiji na asfaltu .Sad je inteligentan onaj sto je sisao maltene sa brda na na krilima tudje muke uclanio se u jedinu bosnjacku ispravnu stranku SDA i zagospodario mojom avlijom-u mom slucaju jbg jos malo pa ce me radi takvih biti stid i reci-MOJOM DRAGOM CARSIJOM,jeli to intelegencija MALOGRADJANSKA vasa.

27/12/07 19:32  
Anonymous Anonimno said...

ako je on iz crkvica, onda sam ja iz new york city-a.

27/12/07 19:39  
Anonymous Anonimno said...

ado ba sto se tako nadje uvrijedjen,sta ima kod zepca...

27/12/07 19:41  
Anonymous Anonimno said...

Da mi je se ponovo rodit i to u BABINU pa da mi kazu da sam PAMETAN!!!!!

27/12/07 19:54  
Anonymous Anonimno said...

Nije bitno iz koje je stranke, a jos manje gdje zivis samo su bitne posljedice njegove inicijative. Ne vidim nista pogresno u tome sto covjek zeli da doprinese boljitku sporta.
Pogledajte primjer Hrvatske gdje plivacica nakon obaranja svjetskog rekorda po dolasku u Hrvatsku dobila cek u vrijednosti od nekih 75000 KM.
Mi ako nastavimo da raspravljamo cija je to inicijativa, a da pri tome ne gledamo sta se zagovara necemo daleko stici, ostacemo isfrustrirani provincijalici.

27/12/07 21:21  
Anonymous Anonimno said...

da li su ovi komentari prava slika grada??/
pitam se?pitam se?

27/12/07 22:44  
Anonymous Anonimno said...

kakve ba posljedice njegove inicjative. ovo je vadjenje od nerada. nista drugo. je*e se njemu za sportiste.

28/12/07 08:25  
Anonymous Anonimno said...

Pa šta ako je čovjek seljačina, ako je sišao u čaršiju iz babina, pa šta ako je.Ko ste to vi! Čača vam je ako ne čača onda dido nene ili dalji rod sa sela pa šta onda.Pa šta ako si mi ga ti iz čaršije, jao jesi faca samo zato što si se rodio i odrastao u čaršiji, jaoooo faca.Za mene je bolji obični radnik seljak, nego vi nafurani iz "čaršije".

28/12/07 09:25  
Anonymous Anonimno said...

kako ste jadni i glupi...
covjek jeste iz Crkvica, a ako cete ganjati porodicno stablo i koje koljeno je odakle, pogledajte svoje...ne bih da vrijedjam, ali ovdje Adnane imas zasta tezih slucajeva shizofrenije na sajtu, pa uvedi registraciju, ali uz ljekarsko uvjerenje.
Nedavno je CCI objavio koliko se ko (ne)javlja na sjednicama Parlamenta i Duvnjak je medju najaktivnijim. Ljudi, mi, oni koji su izasli na izbore (ja, licno nisam) su/smo izabrali parlament i nas je, kakav god da je.
On zaradi svoju platu, jer licno znam nekoliko projekata i stotina hiljada KM, da ne kazem miliona, koje su izlobirali za Zenicu on, doktorica Kapetanovic i drugi ovdasnji parlamentarci. Samo kad se sjetim sta je sve Bolnica dobila.
Ovaj drugi anonimus - pa covjek trazi da se ponudi nagrada - evo milion za medalju, pa ce se svi zapeti i potruditi jos vise da je osvoje, kontas?
Sa Adom se slazem ovo oko face, zar je moguce da ljudi, pogotovo ti neki jadni zenicani po svijetu, gdje ih gledaju ko Balkance, da odredjuju ko je kakav na osnovu face...
OVOM KRETENU koji i dalje "bog2 pise malim slovima porucujem da svoje komunisticko nasljedje pokazuje na tome, ne mora ni npisat da je "crveni"... Tvojom dragom carsijom..pa hodaj ti matereti se...em... sto ne hodas, gdje si sad, gdje si 92 bio u svojoj dragoj Carsiji. Ovaj momak je bio tada dijete, ali ja sam bio 4 godine u rovu da hodam po svom gradu, dijete sam sa asfalta, ako Ti sta Masarikova znaci...
Predispozicija...ja nisam u SDA, moj djed je zivio u Carsiji, a ti si glup-..... koja je to stranka 92 bila, osim SDA? SDS, ili tvoj SDP? Mamlaze jedan... kad ste se vi misevi povukli u rupe onda ste sacekali da se sve razgrana, sad ima 25 stranaka i imam svasta rec ovima iz SDA, ali Ti si seljacina koja uvezuje SDA, Avaz i slicno. Pa SDP-u je Avaz pomogao da dodje na vlast, ali ga je srusio. Bas kao i SDA, kao i ostale. Napadas Avaz a na stranici si njegovog novinara, citas njegove tekstove,a da nisi svjestan. Pa majmune, kad marku drzis u ruci ne treba ti SDA ili Tvoj Zltko da kupis sta hoces, ili ti Zlatko odredjuje i koje ces mlijeko kupiti, sta ces jesti...kakve veze mamlaze ima tiraz novine sa strankama...moze SDA podrzavat milionima Avaz, ali ko kupuje novine na trafici? jesi jadan covjece, nisi svjestan koliko si crven... Rodi se Ti u materinoj...a za Babino ces lagano...kad su momci iz babina ginuli za tvoju Zenicu, tad si bio...gdje ?

potpisujem ovo - isfrustrirani provincijalci - VIDIS, COVJEK PREDLOZI DA SE LOVA DAJE SPORTISTIMA, A NE NARKOMANIMA...I TI NAPADAS ODAKLE JE ON RODOM...STA CITA, KOME SE KLANJA...PA STO MAMLAZE TOLIKA DIVNA OPOZICIJA nije izasla i predlozila...svi bi je podrzali...ne, ne moze komunjara daleko od alkohola...za sebe
ako je ovo ogledalo Zenice, ja lično od danas žalim što nisam otišao daleko...od LIJEPE ČARŠIJE onog idiotiziranog komentatora.
Senad M. Zenica

28/12/07 10:39  
Anonymous Anonimno said...

ma ja stan u crkvicama a vikendica(kuca) u tetovu,gradiscu,gladovicima,vukoticima,hecama,arnautima,babinu,...
e ljakani,ljakani

28/12/07 12:25  
Anonymous Anonimno said...

pa seljacino glupa, jel ti covjek lijepo gore pise - kakve to veze ima sa ovom inicijativom - glupane glupi, eto ti si sa asflta, pa ostale zoves ljakanima... sto nisi ti ovo predlozio? Majmune glupi "gradjanski"

28/12/07 12:28  
Anonymous Anonimno said...

duvnjace. nemoj se bolan nervirat.

28/12/07 14:10  
Anonymous Anonimno said...

ljakson lakapo sa tom tastaturom, pokvarit ces je, nije to motika

28/12/07 14:32  
Anonymous Anonimno said...

nisam znao da je satrovacki izgovor, po definiciji izgovor ulice, besposlicara i probisvjeta, odrediste CARSIJA MOJA DRAGA, dakle pricaj satrovacki i bice to dokaz da si iz Strosmajerove, a ne Puhovca. Interesantno. Zaista medicinski fenomen.

28/12/07 14:55  
Anonymous Anonimno said...

to je lingvisticki fenomen urbane kulture.ali stas PAGLU si!!!

28/12/07 16:26  
Anonymous Anonimno said...

Sta vam je seljaci smirite se cim vas neko nazove SELJACIMA vi automatski popjenite.

28/12/07 18:10  
Anonymous Anonimno said...

seljak:"sto nisi ti ovo predlozio?" imam nesto bolje za vas...
kada budu pravili autoput oko zenice, predlazem da naprave onu betonsku ogradu, kao u zidova, 6m visoku...

28/12/07 18:36  
Anonymous Anonimno said...

ne ljava ne gumo ljacise zacii iz nicaze data,a nopu ih je...crkvice republika

28/12/07 20:31  
Anonymous Anonimno said...

Daj Duvnjak izjasni se jesili Jasmin ili SENAD.M iz Maserikove?

28/12/07 20:49  
Anonymous Anonimno said...

Ja zivim u Masarikovoj i nikad nisam cuo za Senada koji se se preziva sa M. moze broj...

28/12/07 23:43  
Anonymous Anonimno said...

Ado ako si toliko dosljedan u svojim stavovima sto ne izbrisa komentar ovog SENADA.M a ne njega ces pustiti da vrijedja.

29/12/07 09:27  
Blogger @do said...

da se razumijemo...

ja brisem komentare u kojima neko vrijedja konkretnu osobu, naciju, vjeru, dakle nekog konkretno. Procitao sam ponovno post osobe koja se potpisala pod Senad M. - on vrijedja anonimnu osobu koja je, uzgred, prije toga ispljuvala svasta nesto, pa joj/mu nisam brisao komentar. Ljudi, dajte molim vas bavite se konkretnim stvarima.
Vrijedjanje na geografskoj osnovi je tako primitivno i time ne pokazujete ni ko ste ni sta ste, ni sta cinite. Pokazite da ste superiorniji od "onih drugih", najlakse je uzet tastaturu u ruke i psovati, vrijedjati, omalovazavati druge.
Sutra ce neki mamlaz koji Zenicu vjeovtno mogao durbinom gledat u djetinjstvu, napisati da je iz po Carsije, a meni prigovoriti sto sam odrastao u Zavidovicima. Da, vrlo se cesto cuje da ja nisam "dovoljno dobar Zenicanin". Hm. Zaista ne bih da ova prica ode u pogresnom smjeru, jer niti Jasmin Duvnjak niti ja nismo predmet price, nego inicijativa, koja nazlost nije dobila sinoc dovoljno glasova poslanika u Parlamentu.

Vraticu se malo na pricu o SDA, Avazu i sl. Eto, Avaz je objavivsi Duvnjakovu inicijativu podrzao na neki nacin tu pozitivnu inicijativu. Inicijativa u Parlamentu od poslanika SDA (Duvnjaka) je dobila podrsku SDP-a, HDZ-a, nekih jos opozicionara, dijela SDA, ali zbog toga sto je vecina SDA principjelno odbila sve amandmane, da bi budzet bio usvojen u komadu, na prijedlog premijera Brankovica, bez ijednog amandmana, odbijen je i ovaj Duvnjakov, za svega 3-4 glasa je nedostajalo. E, kako sada objasniti ko je ko, kad pricate o asfaltu, betonu...Crkvicama, Masarikovoj, Babinu...? Ljudi, nemojte mrziti, dajte malo budite pozitivni.

29/12/07 09:38  
Anonymous Anonimno said...

davno je husejin smajlovic, dok je jos bio predsjedavajuci opcinskog vijeca, rekao istom ovom duvnjaku na sjednici: da prica previse. i da se malo smiri. da manje prica, a da vise radi.
sve je to zabiljezila kamera tvze.
ni danas, nakon toliko vremena duvnjak nije drugaciji.
osim sto je sada poslanih parlamenta fbih. sto mu je i bio cilj kada je valjao besmislene gluposti za opcinskom govornicom.
i sad opet inicira neke nerealne stvari kako bi se domogao drzavnog parlamenta.
jer nazalost, nebitan je kvalitet, nego kvanitet izrecenog.
a duvnjak je kada je kvantitet u pitanju pravi majstor.

31/12/07 02:01  
Anonymous Anonimno said...

pardon, poslanik a ne poslanih.

p.s. prenosenje vijesti nije pruzanje podrske nikome i nicemu. to je valjda posao dnevnih novina. da objavljuju informacije.
objavljivanjem se ne daje podrska nikome i nicemu.
ili je mozda ipak tako. jer mozebit da pomenute a zapravo skoro sve dnevne novine selektivno objavljuju informacije.
zato i imamo zeleno, crveno i raznim drugim bojama obojene novine.
kvantitet i tu postoji. kvaliteta ni na mapi.

danas na netu. prekosutra u dnevnim novinama. tako stizu vijesti u nase dnevne novine.

osim ovijeh, dnevnopolitickijeh. vijesti.
iz nesvijesti!

31/12/07 02:05  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.