11.1.08

Čelik

Čelikov strateg Ivo Ištuk jučer je izvršio prvu prozivku za početak priprema za proljećnu polusezonu, koje će, što se tiče trenažnog dijela, zvanično započeti jutarnjim treningom u ponedjeljak u 8 sati.
Prozivci su prisustvovala svih 23 nogometaša iz jesenje polusezone, te povratnik s pozajmice iz federalnog ligaša Zvijezde iz Gradačca Ermin Džananović i dvojica pridošlica, juniorski reprezentativac Antonio Vidović iz Orašja i Zlatan Gafurović uz kakanjskog Rudara. Čelikovi juniori, Kenan Stupar, Adnan Zahirović, Armin Duvnjak i Haris Dilaver, koji su ljetos bili na pripremama, jučer nisu bili na prozivci. Prozivci nisu prisustvovali ni Makedonac Adis Jahović i Aldin Bahtić iz Toška, koji su čekali u hodniku na stadionu.
- U proljećnu polusezonu ulazimo s možda jačim ciljem nego kada smo se okupili ljetos. Bliže smo vrhu i maksimalno visoko dižemo cilj: idemo na prvo mjesto. Prvih pet-šest kola će odrediti našu sudbinu- poručio je Ištuk, koji je najavio da će do nedjelje, koja će biti slobodan dan, svi nogometaši biti podvrgnuti ljekarskim pregledima, testiranju i vaganju.
- Za svaki kilogram viška bit ćete novčano kažnjeni, kako smo i najavili kada smo se rastali. Nikoga nismo otpisali, ali volio bih da, ako uspijemo dovesti tri-četiri kvalitetnija igrača, neki od vas mlađih odu na posudbu gdje bi više igrali i da vidite kako je u drugim sredinama zarađivati kruh i boriti se za mjesto u timu. Neki su se od vas dobro uspavali- kazao je Ištuk.
Nakon prozivke svi nogometaši i stručni štab napustili su Stadion Bilino polje i preselili na Atletski stadion Kamberovića polje, koji je daleko uslovniji i na kojem će trenirati sve do 5. februara i odlaska na desetodnevne pripreme u Međugorje, gdje će uigravati tim, ali i nakon povratka iz Međugorja.
- U toku januara ćemo, zbog igrača koji budu stigli na probu, također u Međugorju odigrati dvije pripremne utakmice sa ekipama koje se budu dole pripremale. Nadam se da ćemo novim pojačanjima povećati konkurenciju i za barem 30 odsto podići kvalitet tima- priželjkuje Ištuk.


FOTO : JASMIN HADŽIĆ, DNEVNI AVAZ


Mladi reprezentativci i bivši članovi zeničkog Čelika, Avdija Vršajević i Ajdin Mahmutović, koji su proteklog ljeta potpisali ugovore sa praškom Spartom, odnosno Teplicama, ostat će do ljeta na pozajmici u klubovima u kojima su na kaljennju proveli i jesenju polusezonu- Vršajević u prvoligašu Kladnu, koje želi i otkupiti njegov ugovor od Sparte, a Mahmutović u drugoligašu Ustiju nad Lebem.
Kladno je odigralo i prvu pripremnu utakmicu u kojoj je rezultatom 4:0 savladalo prvoligaša Most, a Vršajević je odigrao cijelu utakmicu i to na poziciji desnog veznog. Mahmutović je u porazu Ustija protiv Teplica rezultatom 0:4 u igru ušao na početku drugog poluvremena. Za Teplice je prvo poluvrijeme odigrao Samir Merzić, dok Admira Ljevakovića nije bilo u sastavu
.

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.