23.1.08

Sastanak


Sindikat robne kuće "Bosna" Zenica odustao je od protesta i blokade rada robne kuće, koji su bili najavljeni za jučer. Kako nam je potvrđeno u sindikatu, zahvaljujući posredovanju načelnika Općine Zenica Husejina Smajlovića, dogovoreno je da se sudbina šesdesetak preostalih radnika ove robne kuće, dogovara i riješi u razgovoru sa menadžmentom VF Komerca, i to na pregovorima zakazanim za danas u Sarajevu.
VF komerc je kupio od robnih kuća "Beograd" kompaniju kćerku "Beograd Kom" iz Banja Luke, koja je upisana kao vlasnik imovine u robnim kućama u Bosanskom Brodu, Doboju, Zenici i Bihaću. Radnici zeničke robne kuće tražili su rješenje svog statusa, jer od Nove godine ne mogu više obavljati ni poslove izdavanja pod zakup robne kuće, nakon što im je to zabranila inspekcija, ukinuvši dozvolu za rad sada već bivšem pravnom subjektu, Robnim kućama "Bosna", formiranom u ratu.
- Zavisno od ishoda pregovora, odlučićemo šta dalje, a to uključuje i blokadu zgrade, štrajk i druge mjere koje su nam na raspolaganju, kažu u sindikatu.

3 Comments:

Anonymous Anonimno said...

ciganlucenju nikad kraja

23/1/08 13:05  
Anonymous adnan said...

glupana i glupih komentara nikad dosta....

23/1/08 15:51  
Anonymous amerikanac said...

Pa jebote, kako to da je kcerka kompanija RK Beogradjanka iz Banja Luke a radnici koji su placali doprinose u Zenici nisu mogli prevesti na RK Bosna vlasnistvo objekta. Da mi je samo vidjet sta se desilo sa vlasnistvom bosanskih firmi , ili filijalama, u RS i Srbiji. Stvarno naivno...

23/1/08 18:35  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.