7.2.08

Foto priča iz Međugorja

Čelik je i bez dvojice najboljih igrača iz jesenje polusezone, gripoznog kapitena Nermina Šabića i stopera Bojana Markovića, koji se još nije u potpunosti oporavio nakon decembarske operacije prepona, u prvoj test-utakmici za nastavak sezone bio potpuno ravnopravan Rijeci, drugoplasiranom sastavu Prvenstva Hrvatske, koja je u završnoj pripremnoj fazi.
Već nakon ove međugorske utakmice stekao se dojam da bi Zeničani, iako se nisu pojačali u zimskoj pauzi, mogli nastaviti u istom ritmu i u drugom dijelu bh. prvenstva i potpuno se ravnopravno boriti za titulu prvaka, zajedno s prvoplasirabnom Modriča Maximom i drugoplasiranim Širokim Brijegom.
- Odigrali smo odličnu utakmicu, pogotovo u prvom dijelu, u kojem smo bili potpuno ravnopravni. Na momente smo i dominirali- kaže trener Ivo Ištuk, koji ne žali što je već u prvoj test-utakmici u sklopu zimskih priprema igrao i protiv najtežeg protivnika.
- Ne, ovo je bila baš utakmica kakva nam je trebala. Djelovali smo čvrsto i odgovorno, a posebno sam zadovoljan što su i rezervisti, koji su ušli na početku drugog poluvremena, nastavili u istom ritmu. Mislim da bismo iz ovog kadra mogli proširiti konkurenciju za tim- optimističan je Ištuk, koji ističe da je posebno zadovoljan igrom Mahira Karića na poziciji desnog bočnog i Adnana Mašića u veznom redu.
Zapaženi su bili u dvojica juniora, Kenan Stupar i Armin Duvnjak, koji su odigrali cijelo drugo poluvrijeme bez posebnog respekta prema protivničkim igračima zvučnih imena i s golemim internacionalnim istustvom, kao što su naš Alen Škoro, Crnogorac Radomir Đalović, Bugarin Georgi Ivanov...
Zeničani će danas u Međugorju, s početkom 15 sati, igrati svoju drugu pripremnu utakmicu protiv, također, nešto jačeg protivnika, slovenačkog prvoligaša Drave iz Ptuja.
IZ MEĐUGORJA:
TEKST: VEHID BEGUNIĆ, DNEVNI AVAZ; FOTO: JASMIN HADŽIĆ, DNEVNI AVAZ

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.