17.3.08

Blog naše sugrađanke Lide M.



U bijegu od svakodnevnih tmurnih vijesti, politike, onog što možete vidjeti svugdje, otiđite na Blog naše sugrađanke Lide MALIĆBEGOVIĆ.

46 Comments:

Anonymous Anonimno said...

uz citanje preporuchenog bloga preporuchujem rijechnik stranih rijechi....

17/3/08 11:55  
Anonymous Anonimno said...

ne serekaj

17/3/08 12:22  
Anonymous Anonimno said...

trebali ti i za ovo gore rijecnik

17/3/08 12:24  
Anonymous Anonimno said...

znao sam da ce biti ovakvih komentara.

17/3/08 12:28  
Anonymous Anonimno said...

Ja, autorica,preporučujem samo malo više iščitavanja domaćih djela koja neminovno sadrže i riječi poput ovih koje sam upotrijebila.
Pozdrav.

17/3/08 12:41  
Anonymous Anonimno said...

šta je to riječnik , da li riječni pijesak.

17/3/08 13:53  
Anonymous Anonimno said...

ma rijeci su u potpunosti razumljive ko je procitao i jedno djelo nasih pisaca mesa selimovic, edhem mulabdic itd...tako da je dobro uradjeno i prilicno originalno sto se vratilo malo nekom obliku starobosanskog jezika...

17/3/08 14:00  
Anonymous Anonimno said...

ninja turtles..

17/3/08 14:04  
Anonymous Anonimno said...

christian rock/islam pop...

17/3/08 14:07  
Anonymous Anonimno said...

fakat rijecnik je haman neki pijesak.

rjecnik. to je vec nesto drugo :)

17/3/08 14:38  
Anonymous Anonimno said...

Mrzim poeziju !

17/3/08 14:53  
Anonymous Anonimno said...

ok,onda rechnik...

17/3/08 15:52  
Anonymous Anonimno said...

kantonalna vlada ga bas zna zeznuti!!! pa jesu li oni normalni?!? nije ni cudo sto nam se desavaju onakve stvari

17/3/08 15:53  
Anonymous Anonimno said...

:) aman aman:) zagužvaćete mi pa ću morati pisati pesme:) a ne sevdisati u istima..

17/3/08 15:54  
Anonymous Anonimno said...

fakat-sjest pa plakat,sijesti pa plakat,plakat rock grupe divlje jagode,je brala brala,ljepotica sa naslovne strane...
haman,haman,haman...evo sve mi prsti lete na mamen....
haman,mozda dobro ime za band,ma jest racku....

crkvice republika

17/3/08 17:32  
Anonymous Anonimno said...

rijech haman kad chujem(prochitam) djetinjstvo mi kroz glavu,kad ono doseli komshija iz teshnja na sprat ispod mene ,pa svaka druga mu bi haman,malo poslije postade genter,dovede hanumu iz istog sela.....
haman mi se dize kosa na glavi....
a ocelavio ,mozda neke druge dlake...

17/3/08 17:40  
Anonymous Anonimno said...

ne volim ninja romane a poeziju ni pod razno svako je danas pjesnik i PIJEEEEEEESnik

17/3/08 21:04  
Anonymous Anonimno said...

watafaka is dis..ispovjest bivse callgirl..

17/3/08 21:42  
Anonymous Anonimno said...

...moj Dzonlicu pa zar i ti?!Tukno si mi par puta,al' kontam ,greska;ja jadan nisam dobro razumio!Bogami ti je od mene pa,paaaa!
PS
...ne da necete, ti i oni koje cesto stitis na svojoj stranici,u Evropu,pribliziti se modernom,naprednom svijetu;nego ne mozete vi no Modrice dogurat s takvom "poezijom"!Posto spijuniras PC-ve odakle ti stizu poruke,prepoznati ces moj i neka ces..,pa,paaaaa...

18/3/08 00:02  
Anonymous Anonimno said...

Jaranice, sto se mene tice, dzaba si ti to objavljivala. Ali kako kazu, dok je ovaca, bice i priglavaka. Ti se za ovce ne sekiraj. Dragi ce te alah nagraditi za ovo.

18/3/08 03:05  
Anonymous Anonimno said...

odavno ne procitah britkije kritike i dubokoumnija zapazanja ni sveobuhvatnije osvrte. sve vrvi od kriticara. hvala Bogu na internetu jer tako se manje izlazete u javnost.
ps. niko, al niko od vas koji kritukuju ove pjesme nije procitao cijelu prvu pjesmu. prvi kriticar je odustao nakon prve strane rijeci koja mozda i nije bila turcizam nego mu je jednostavno bila nepoznata. drugi nakon sto je skontao da ne voli poeziju, peti je procitao samo naslove. sedmi nije ni to ali je na osnovu svega zakljucio da je u pitanju poezija koje je autor musliman sto je sasvim dovoljno da se zenica proglasi leglom talibana. deveti je odustao nakon procitane rijeci haman koja mu je ujedno trauma iz djetinjstva itd,itd.
jos jednom:Dragi Boze hvala ti za internet.

18/3/08 05:23  
Anonymous Anonimno said...

:)

18/3/08 07:18  
Anonymous Anonimno said...

Draga sugradjanko Lido!
Dusu sam svoju odmorila citajuci ono sto si srcem pisala.Dugo ne procitah nesto toplo, iskreno...zensko..kao sto je tvoja poezija!

18/3/08 07:28  
Anonymous Anonimno said...

shabane, naravno da sam procitao ..zato i napisah
watafaka is dis..ispovjest bivse callgirl..
i to se odnosi na prvu pjesmu..
procitaj jos jednom ,mozda ces skontat...

18/3/08 07:34  
Anonymous Anonimno said...

Dijete drago.. poradi na pravopisu..i retorici.
Ni satra ti nije jača strana.Nažalost.

18/3/08 09:09  
Anonymous Anonimno said...

ado nigdje ne objavi da umro je simo mrak...nek laka zemlja mu je....
garant veze nema ni ko je simo...

18/3/08 10:00  
Anonymous Anonimno said...

kazem ja sinu svom,ne mijesaj njemacki i bosanski..kad pricas, pricaj jedan jezik u protivnom zvucis kao gastarbajter...krkanski....

18/3/08 10:21  
Anonymous Anonimno said...

lagahna kao dah...varljiva kao nada..vitonoga,razigrana shtrumfeta shto pozhudno shkilji kroz otvor svog burkinija...

18/3/08 11:57  
Blogger @do said...

rječnik ili riječnik, očigledno je da prvi anonimni ustvari ne zna da se 30 i vise posto naseg jezika (bosanski, srpski, hrvatski) sastoji od rijeci koje upotrebljava Lida u svojim pjesmama, a ti ih nazivas stranim.

Ove idiotizirane komentare o ninja turtles i sl. ne zelim ni da komentiram. Negiranjem tudjeg i drukcijeg govorite vise o sebi, nego tim ljudima. Ja licno mogu da mislim negativno, ali cu vazda (jel i ovo strana rijec?) postovati tudje, dok ON/ONA postuje moje.

Amar je konkretan - mrzi poeziju i nece naci sebe tamo. Odlicno. potpisao se i kaze sto misli.

Crkvice Republika... zasto Ti se rijec Fakat, haman, aman i sl. gade? ne znam gdje si odrastao, ali te rijeci su bila ovdje u upotrebi i prije 50 godina ili su nene i djedovi ovdje pricali Austrougarski sa njemacko - koruskim akcentom?

Ovaj sljedeci anonimni kaze da mu se gadi Haman i da mu se pri tom ukaze komsija iz Tesnja...Ne trebas u Tesanj, kako se to govorilo ovdje, te sta je sad problem sa tim rijecima? Pogledaj, procitaj...ovdje ti neko preporucuje Mesu, Skendera, bilo sta otprije par decenija, bez obzira na naciju...

18/3/08 00:02 - anonimni stvore, ne spijuniram ja ko se odakle javlja, ovo je moj blog i normalno ako je neko derpe poput Tebe i vrijedja i slicno, da cu da vidim odakle puse... kazes TUKNO SI MI PAR PUTA...

reci da si bolestan nije fer, dok doktor ne dokaze...dakle, ovo je blog nase sugradjanke, uradi ti svoj i siri svoje Europejske ideje, posalji mi link i ja cu ga objaviti...na ovom blogu ide sve sto ima veze sa nasim gradom i afirmativno je...sad da ti kazem da ce ova osoba objaviti knjigu i to u drzavi kojoj e ti uvlacis u paksu svojim nacionalistickim ispadima, ma nisi ti jarane toga vrijedan.
Vidis, mogu i ja ulicarski pricat...

ALI OVDJE CE UVIJEK BITI PROMOVIRANO SVE STO SE TICE ZENICE I ZENICANA... nedavno je jedan nazovi sugradjanin htio promovirati nesto sto bi vrijedjalo veliki broj Zenicana. Nazvao je "pacijentima" sto ne prihvatamo one koji su nas klali i ubijali, a danas bi nas pokorili onim sto nisu stigli 92-.95. Jedan si, menscini, od njih.

Ako Ti se ne svidja ovaj blog RAZLIGU. ovo je privatni projekat, hvala Bogu nemam 1 KM od drustveno politicke zajednice i ne mozes mi rec da sam se okoristio o drzavi, sistemu, islamu, bilo cemu. Uredno otplacujem 10-godisnji kredit za kucu i platu primam u SA. Sve sto uradim u ZE tice se grada kojeg vise volim nego ti koji **** sa distance. mozda si u po Carsije, ali si debil intelektualni. Ti moje promoviranje necijih stihova nazivas "antievropskim pokretima" zbog kojih Zenica nece u Evropu. Pa dok je prodanih dusa koji pljuju po gradu koji je od njih napravio nesto, i necemo.

Kao sto rece neko, hvala Bogu da si stalno na Netu, pa ne izlazis u javnost. Jer bi te davno prirodoslovci stavili u herbar kao uzorak lisaja.

jedan napisa Watafaka is dis ? Pa jel to europejski engleski ili? Ni šatra ti ne ide. Stihovi definitivno su preteški,a vjerujem da si u 3. osnovne mrzio učiteljicu Slavicu što Te je tjerala da učiš napamet 8 stihova u 2 strofe.

Sljedeci anonimac kaze da nisam nigdje objavio da je umro Simo Mrak. Ja ne zelim biti kopija ZeMaila Safeta Mangica i prenositi nesto sto mu javljaju mnogobrojni sa slikama i sl. Uvredomu drugom dijelu posta valjda zelis reci kako ja eto ne znam, pa i ne pisem.cccc Da, ovo je jedan od onih bolesnika koji misle da to sto je neko rodjen u ovoj carsiji automatski znaci sve. Pa eto, otidjite na druge blogove, postove,s ajtove. oni su cisto zenicki, oni znaju ko je umro, ko se rodio Zenicki cisto. Sto ces ovdje?

Ljudi, manite se vise odredjivanja sta cu ja objaviti i gdje? Vama je Simo Mrak legenda, volio bih znati po cemu? Neka neko napise clanak, napise svoj osvrt na pokojnog gospodina, svoje vidjenje i posalje sliku. Ok, ide na Blog. Ja sam ovaj blog napravio radi prezentacije Zenice i dogadjaja koje pratim za Avaz. Sve ostalo je gratis i dodatno jer nemam nikakvu obavezu prema bilo kome, osim posjetiocima, a 99 posto njih je pozitiva ovdje. Ja na email primam svaki comment i vidim da negativa izbija iz par osoba, i to sjedne lik zaredom napise 10 psovki, pet uvreda, tri sranja i 4 zakuhavanja u 5 minuta, sa iste IP adrese... davno sam ja skontao da postoje ljudi koji zele da sruse i ovaj blog time sto ce me naljutiti da popiz.... i ostavim ovo ili da naprave rat medju posjetiocima. Naravno, nijedno ne ide.


Ima ovdje jedan lik koji pise "alah ce te nagraditi" . Ja zaista nemam nista protiv ateista, ali svaki kulturan obrazovan covjek (insan) zna da se Bog, Allah, On, pise velikim slovom, a iz postovanja prema Kur'anu i Bibliji, te ostalim Svetim knjigama, treba nauciti kako se ime Doticnog i pise.
To sto je Tebi On samo na jeziku kad psujes, Tvoj je odgoj i kultura. Ali nauci kako se pise, jer time ustvari dokazujes svoje ne-obrazovanje i ne-kulturu. A onda nemamo sta pricati, jer si "niza vrsta", cim zelis da pokazes svoju neukost.


OPET ovaj "burkini", "ninja"...ljudi fakat ste optereceni time... pustite ljude da zive, uzivajte u prozi, poeziji, informacijama na ovom Blogu ili negdje drugdje. postujte mogucnost izbora.

Evo, ja postujem - ko god se nasao uvrijedjen gore napisanim. nemojte vise dolaziti ovdje. Nemojte i radi mene i radi sebe. Idite na neku od 20 milijardi stranica i blogova, ali ne i ovdje, jer ovdje nece biti sadrzaja za vas. ONI KOJI ZELE DA VIDE NESTO O ZENICI, DA NAUCE, DA PROCITAJU AFIRMATIVNO O ZENICANIMA, DODJITE, DOBRODOSLI STE. Ja postavim spot mladica iz zenice a prvih 5 commentara je od psovki, uvreda, do toga ODAKLE JE UKRADENA MELODIJA. E to je Zenica. Idite uzivajte na samo vasim zenickim stranicama koje ne postoje, jer dok ne postoje, ne zna se za Ovu zenicu, koja zivi, gradi se, raste, privlaci kapital. Vi nas zelite vidjeti kao ovce, koje nista ne znaju i zastrali su skroz. E nece moci.
Zao mi je sto ovaj komentar ostavljam na postu o stihovima prijateljice L.M., ali ne zelim zlo-upotrijebiti vlasnistvo nad blogom da vam kazem sta mislim o pojedinim hostaplerima koji nazalost nose ime zenicko.

18/3/08 15:27  
Anonymous Anonimno said...

Hvala Ado:)..
anonimna L.
;) ;)

18/3/08 15:37  
Anonymous Anonimno said...

haman si ti popizdija....

18/3/08 17:07  
Anonymous Anonimno said...

Ado svaka ti cast na ovome.Dok sam vidio ovoga decka Dinu,i da ima komentara,vjeruj da nisam htio otvoriti post,jer sma znao otprilike sta ce pisati u komentarima.Pa tim ljudima nista ne valja.Svi su im diletanti i idioti samo jesu posli vuci neke konce prema samostalnosti i prema napred.Mislim da sam ti i sam jedne prilike rekao,da samo cekam momenat kada ces totalno popizditi i dici ruke od svega.Ali ne daj se ,zbog onih kojim asi sa svojim "glupostima " i "tukanjem" potreban.To je cudan grad moj ado.Malo sma stariji od tebe,pa znam i malo bolje neke stvari o tome gradu.Sve produktivno je istjerano vec davno vani.I hvala Vam idioti zbog toga,ne bi se drugacije obogatio.To je grad koji jede svoju djecu.Divim se i ovoj Lidi i ovome decku Dini na pokusaju i promociji necega sto samostalno nastoje uraditi..a o njihovoj umjetnosti kao i o svim biznisima i normalnim i postenim stvarima ,od ovih idiota kojima bog nije dao ni zrno pameti izuzev da svrsavaju pljujuci i blateci normalan svijet,ne mogu nista drugo ni ocekivati.Ado zelim ti svako dobro,i molim te ,ali iskreno i ja bih za 01.04 postavio svoj post,pa ovom prilikom rezervisem sebi mjesto,iskljucivo cekajuci reakciju ovoga grada,a vezana je za njihove guzice.Ja sam spreman za drugu rundu borbe sa svojim gradom. PPCmp

18/3/08 19:46  
Anonymous Anonimno said...

ma, dinu(pasalica) cu istetovirat (u svoj svojoj VELICHINI)na prsima svojim,a lidu na ledjima..dino je ludilo..

18/3/08 20:45  
Anonymous Anonimno said...

jelenskih mi rogova svih dabrova s ontarija,karamba karambita zar nam nije.....

18/3/08 21:24  
Anonymous Anonimno said...

Ima li i jednog stanovnika Zenice ( ne racunam dosljake) koji nije cuo za Simu Mraka. Ja cu ti reci zasto je Simo legenda. Zamisli covjeka koji se nije trijeznio od svoje 15-e godine i umro tek neki dan. Treba mu spomemik dignuti ispred lamele. Mozda mu ime ne valje. Mozes li mi odgovoriti na dva pitanja?
Jesi li ti rodjeni zenicanin i koliko imas godina?

blatusa i crkvice konfederacija.

19/3/08 03:31  
Anonymous Anonimno said...

Legenda je covjek koji se roka citav zivot?? Jebote zivot i ovakva ideologija!

19/3/08 07:32  
Anonymous Anonimno said...

ma najgore mi kad alah pisu malim slovom.....

19/3/08 07:38  
Anonymous Anonimno said...

ne chachkaj u simu....ne, u stvarno zenichko...diletanti ili idioti iz zenichkog smo asfalta iznikli...

19/3/08 07:41  
Anonymous Anonimno said...

Ja nisam.
Rođena ovdje, da, ali ne razumijem koji se to jezik ovdje govori?

Arrane moj, ocam', zakletve mi, bratam', sidje ba??

Je li to prag retorike na koju je spala Zenica?

Je li Simo taj...neki plafon divljenja zeničke mase??

Ok.
Jeste neobično da neko živi tako cijeli život i da mu pritom to ne smeta, ali..to nije razlog da se okiva u zvijezde zbog svoje budaleštine.

19/3/08 08:00  
Anonymous Anonimno said...

G Dzonlic,
Ne mozete tako vrijedati ljude, sve po redu...Pa sta je to 18.3.00:02.......rekao da ga tako ruzno vrijedate??? Mogli ste odgovoriti normalnim tonom i rijecima a ne ovako..., a sta ce tek onda drugi ljudi pisati ako vi, "gazda" ovako primitivno...
Pozdrav, ne ljutite se na ovo...

19/3/08 08:06  
Blogger @do said...

Dinu ne treba istetovirati, samo mu dati sansu a ne pljuvati momka koji je tek krenuo. Zasto nam svaki Zenicanin valja tek kad ode iz ovog grada?
Konfederacijo Blatuse i Crkvica - da, ja sam dosljak i ponekad mi je zao sto radim ovo, jer ocigledno promoviranje Zenice preslaba je tema za autohtone Zenicane kao sto su neki, pa su to prepustili nama dosljacima.
Da, ja jesam cuo za Simu Mraka. o mrtvima sve najbolje, ali vjeruj mi, moju djecu, rodjenu i odraslu od prvog dana ovdje, u Zenici, ja NIKADA ZA NIKADA necu uciti da im primjer bude Simo Mrak. Cast prijateljima i istomisljenicima doticnog, ali meni ce biti veci primjeri Tarik Filipovic, Amer Smailbegovic, Sanela Redzepagic... Ucim i ucicu djecu da je bolje biti trijezan, nego pijan. Jel to problem?
Vidim kako ste pali...mozda mu ime ne valja? Valja mu ime, hvala Bogu sto su ovdje ostali Simo, Adnan, Milenko, Sasa... ja ovdje imam raje sa svim tim imenima, ali PONAVLJAM na ovom blogu necu napisati da je neko LEGENDA jer je bio beskucnik, jer je bio pijanica, jer je bio kriminalac. To za mene i moje shvatanje zivota nije LEGENDA.
E da i odgovorim - da citas umjesto sto komentiras ovaj blog, otisao bi nekad na moju biografiju ili slicno. Nisam rodjen u Zenici, a ako mjesto rodjenja opredjeljuje covjeka, onda mi Ti napisi sta mislis o tome sto sam 1972. godine rodjen u Beogradu ili je to bio i tada grijeh?
Da odgovorim posljednjem -
doticni je kazao da ja spijuniram svoje posjetioce i da promoviram nesto protiv cega se ustvari ja borim. A fol je u tome sto ta osoba konstantno to pokusava da uprilici na mnogo mjesta. Da, ja se necu stidjeti vjere i opredjeljenja kojem pripadam. Ali spocitavati mi da ovdje JA sirim nesto na racun neceg, jako je bezobrazno i podlo, ako se pogleda 5.840 postova koje sam postavio za 2 i po godine. Kad objavim vijest o Bajramu napise se dosta tih dzamija, a kad izadje vijest o Bozicu ili Uskrsu, ta ista (iste) osobe pljuju i zakuhavaju. Ne jednom dragi gospodine uvidio sam da se sa iste IP adrese osoba napadne Zenicu, a onda upise par uvreda na moju adresu, pa onda brani, pa tako... to su BOLESNICI i ja bi volio da mi Vi napisete drugi pojam.

Meni je najlakse prekinuti ovaj blog. Moja bi porodica dobila sat dva vise druzenja sa ocem (smijem li reci "babom" a da to ne bude nacionalisticki i seljacki?) i muzem, a ja manje sijedih na glavi, koja nije autohtono zenicka, ali eto, bar se trudi. Koliko vidim, za ovaj grad se valja boriti, ali ima "Zenicana" koji su tu samo da promovisu zlo, jer mrze svoj grad. Jer se nikad nisu nasli u njemu.

19/3/08 08:37  
Anonymous Anonimno said...

Vidis, da si se rodio i odrastao u Zenici shvatio bi zasto je Simo legenda. Ne moras biti Tarik da bi bio legenda. TO je tesko za objasniti. U nama ima nesto ,neobjasnjivo, sto nas tjera da tipove poput Sime okujemo u zvijezde. Naravno da nije dobar primjer nikome, a kamoli djeci. Pravi Zenicanin nikad nece nista lose reci o Simi. I niko na ovom blogu nije napisao, osim tebe, da je bio kriminalac. A Simo {pravo ime mu je Drazen} je bio sve osim kriminalca. Papci su donjeli blato i turbo-folk u moj grad, gdje se nekad slusala najbolja muzika na svijetu. Papci su preuzeli sve u svoje ruke. Postali su vecina u gradu tako da oni sada kolo vode. Zbog papaka Dino Pasalic ce snimiti plocu. Da nije papaka, Dinin najveci domet bi bili Smetovi ili Grmecka korida. Ne znam zasto sve ovo i pisem. I onako nece niko procitati. Ali , eto, lakse mi je.
Bez obzira, tvoj blog mi se jako dopada.

21/3/08 05:00  
Blogger @do said...

ja nigdje nisam napisao da je taj covjek bio kriminalac. Napisao sam da ljudi poput njega ili nedaj Boze, kriminalci, ne mogu biti uzor mojoj djeci. A ne bi trebali nikome.
Vidis, po Tvojoj definiciji ja sam "papak", jer nisam rodjen i odrastao u Tvom gradu. Ipak Ti se svidja sto ja radim. dakle, Ti si nedosljedan. Ja ne slusam turbo folk i gadi mi se sve vezano uz njega. Ljudi koje je turbo folk vodio na moju zemlju rastjerali su milion, ubili jos jedan milion mojih sudržavljana.
Drzavu, grad i politiku vode one koje narod izabere. Ja ne znam gdje se Ti nalazis, ali sve mozes popraviti na dva nacina. Puskom, kako su neki neuspjesno pokusali 92 ili glasanjem.
U ovom gradu se slusa muzika koju slusaju njeni gradjani. Neko Dubiozu, nego Hakalu. Stvar izbora. Ja glasam za prvo.
Najlakse je biti pametan sa distance. A Zenica ima jako puno "pametnih" kad treba kritikovati i pljuvati. Kad treba nesto podrzati, onda su/ste jadni. Nazalost, jedan "dosljak2 i "papak" besplatno uredjuje stranicu koja ima najvise posjeta, iako nije po rodjenju i odrastanju "Zenicanin". jedva cekam da ovo neko preuzme, ko je tri generacije Zenicanin, ali mu je pra pra pra djed stigao sa Romanije. Valjda su takvi ispravni.

21/3/08 11:12  
Anonymous Anonimno said...

Dragi dado,

sto se nerviras,ostani kultura,..

znas ono coooooolll...........

takav je bio i Drazen.

21/3/08 18:58  
Anonymous Anonimno said...

Nije mi jasno zasto se ti osjecas prozvanim kad je rijec o papcima. Ja ne mislim da si ti "papak". Ne zato sto se pravi "papak" nikad ne osjeca prozvanim, nego sto dobro pises. "Papak" se ne zna izrazavati, a kamoli pisati. Mozda sve ovo ne bi ni radio da si se rodio u Zenici. Ili bi radio puno losije. Izdaje me snaga, a i kasno je.
NY fuckin' city

22/3/08 03:24  
Anonymous Anonimno said...

Iako kazu "o mrtvima sve najbolje", ne mogu da ne kazem da je Simo Mrak bio alkoholicar bez morala...agresivan..gadan do dna duse...Jedino opravdanje mu moze biti da je bio bolestan te da bi se jos prije 30 godina morao lijeciti zbog alkoholizma....Ako je po ovome legenda, neka bude.., Bog da mu dusu oprosti...

26/3/08 15:22  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.