7.3.08

Kamere u Tehničkim pregledima ?


Ministarstvo prometa, komunikacija i zaštite okoline Zeničko - dobojskog kantona ima namjeru da u narednim mjesecima uspostavi sistem video - nadzora u stanicama za tehnički pregled vozila. - Dio sredstava, dobijenih od tehničkih pregleda, biće upotrebljen za nabavku i instalisanje sistema video nadzora. Od aprila do kraja prošle godine prikupljeno je 25.000 KM, što će biti osnova za pokretanje sistema na suzbijanju "pregleda bez pregleda", koje upražnjavaju pojedine osiguravajuće kuće u saradnji sa tehničkim pregledima. Smatramo da ćemo ovakvim djelovanjem smanjiti broj neispravnih vozila na putevima, a time i povećati sigurnost, smatra ministar Nermin Mandra.

8 Comments:

Anonymous Anonimno said...

hahahahha i tako ti ja odem malo preko brda u sb kanton i zavrsim tehnicki..kakve kamere svugdje u svijetu se moze zavrsiti bez auta samo platis fino i rijesena stvar.

7/3/08 17:17  
Anonymous Anonimno said...

dobar prijedlog! nazalost, ima dosta situacija u kojima bi kamere bile i te kako korisne da se sprijeci nepravda!

7/3/08 23:23  
Anonymous Anonimno said...

Dragi boze,da je biH puna budala to znam,ali da neko preskace tehnicki i onda sjeden u auto i jos djecu svoju stavi u tehnicki neispravnoo vozilo,to jos nisam znao,ali sve je moguce.Pa ne radi se valjda tehnicki samo zbog registracije,valjada u to auto ulazi i vasa guzica.
Molim sve nadlezna koji se bave ovom djelatnoscu ,da samo malo skoknu vani u Evropu i vide kako je to rijeseno i bez kamera,i tu mozete za iste pare registrirati auti jednu,dvije,tri ili cak pet godina.Ali auto ne mozete odvesti Vi na tehnicki,nego postoje ovlastene mehanicarske radionice az to.A niko nije lud izgubiti licencu zbog neispravnosti auta.To kosta puno manje nego kamere.

7/3/08 23:45  
Anonymous Anonimno said...

Koja glupost majko draga! Trose pare na kojekakve kamere umjesto da postave stroge nadzornike mimo kojih nijedno auto ne moze da prodje tehnicki,zatim da ih eventualno metodom slucajnog odabira ponovo pozovu na provjeru. Tako bi izbjegli mutljavinu u skrivenim sobicama(kaficima) gdje se pare uzimaju za brzo sredjeni tehnicki pregled. Sve to govori o svijesti naseg naroda... Hocemo u evropu????

8/3/08 10:33  
Anonymous Anonimno said...

hahaha pa ima i u evropi tehnicki bez auta hahaha ako hoces majstore da znas mogu ti ja objasniti i gdje i kako i kod koga u srcu evrope.
evropa je veci puno kriminalac od bih jadne drzave.samo sto se to puno pametnije radi u evropi

8/3/08 15:24  
Anonymous Anonimno said...

18:24 zato se nadam da ces dugo trajati i u evropi,mada poznajuci sistem registracije i osiguranja te opcije niko pametan nece sebi napraviti. i na kraju svakom normalnom covjeku u evropi ne pada na pamet sjesti une pregledano auto to samo moze na pamet padati budalama poput tebe.sretno ti u tvojim snalazenjima po Evropi

8/3/08 17:55  
Anonymous Anonimno said...

zivjele budale svijeta a vi pametni placate.
sto kazu dok je ovaca bice i vune :))))))

8/3/08 23:33  
Anonymous Anonimno said...

Samo da izjavim da nisam za evropsku uniju ali jesam da se pridruzimo Americkim drzavama!

9/3/08 00:19  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.