13.3.08

Selimović


Vrhovni sud FBiH potvrdio je jučer presudu četrdesetdevetogodišnjem Hasanu (Mehmeda) Selimoviću zvanom "Paco" iz Zenice koju mu je prethodno izrekao Kantonalni sud Zenica, a kojom je osuđen je na devet godina zatvora zbog krivičnog djela obljube nad maloljetnom osobom. Selimović se prethodno izjasnio "da se ne osjeća krivim" za silovanje i obljubu svoje maloljetne kćerke, i to u više navrata u periodu od 1998. do 2003. godine, i to u vrijeme kad je djevojčica imala između šest i jedanaest godina.
Optuženi je, saznajemo, u žalbi Vrhovnom sudu FBiH priložio i Javni poziv, za koji nije utvrđeno da li je negdje objelodanjen ili objavljen, ali je u svakom slučaju šokirao sudije i javnost, jer je u njemu "pozvao nepoznatog mladića da se prijavi policiji da je on u više navrata vodio ljubav sa njegovom kćerkom, čime bi Selimović navodno dokazao svoju nevinost pored Sudom". Morbidni Javni poziv Selimović namjeravao je objelodaniti nakon što je više stručnjaka i svjedoka dokazalo da je on počinio gnusni zločin, koji je trajao godinama.
Selimović je već šest puta osuđivan zbog različitih krivičnih djela pred Općinskim, Osnovnim i Okružnim sudom u Zenici. Prema evidenciji, 1979. i 1982. godine zbog krađa, 1985. zbog pljačke, 1996. zbog posjedovanja droge i bludnih radnji, te 2005. zbog nasilničkog ponašanja. U pritvoru zbog optužbi za ovo djelo je od 21. februara prošle godine, a u kaznu će mu, prema odluci Vrhovnog suda, biti uračunato i nepunih 13 mjeseci pritvora.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Dabogda mu Bog uzeo i to malo pameti sto ima,ako je uopce i ima. Dabogda ga kastrirali,ma sve najgore mu zelim. Ne mogu vjerovati da takvo sto otac moze uraditi svom djetetu. uzas!!!!!!!

14/3/08 12:22  
Anonymous Anonimno said...

pa zar nisu streljali i vjesali kera

14/3/08 12:56  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.