6.8.06

Čelik-Slavija 1:0 (Nikola Mikelini,79.minut)


Čelik je, makar rezultatski- što je u konačnici i najvažnije, uspješno ušao u sezonu, savladavši golom novajlije Nikole Mikelinija u 79. minuti momčad Slavije s minimalnih 1:0, u utakmici koja nije obilovala izglednim prilikama.
Nije bilo ni pretjerano lijepe igre, jer domaći se tim, uz neaktivne i spore bokove, se nije ni u veznom redu mogao nositi sa iskusnijom nogometašima Slavije, koja se, sada to možemo i definitivno konstatirati, uz momčad nogometaši ponovo nisu mogli nositi u veznom redu s iskusnijim nogometašima Slavija, koja se i definitivno, uz Široki Brijegi, pozicionirala kao najveća "crna mačka" za zenički Čelik.
Podsjetimo, Zeničani su u dosadašnja četiri meča sa Slavijom samo jednom slavili, i to na Bilinom polju, u prvoj premijerligaškoj sezoni nogometaša iz Lukavice, kada je bilo 1:0 za "Crveno-crne", a Slavija je, kao i u subotu, kada je u 49. minuti Bojan Regoje dobio drugi žuti- automatski crveni karton, tada cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje.
Međutim, Slavija je te sezone u uzvratu na svom terenu bila bolja i slavila s 3:1, da bi prošle sezone na Bilinom polju potpuno deklasirali zenički tim s 4:1. Čelik je proljetos bio daleko ozbiljniji rival u uzvratu, ali je Slavija ipak na svom terenu slavila rezultatom 2:1.
- Pregledao sam "stotinu" puta kasetu sa prošle utakmice, kada je Slavija pobjedila u Zenici sa 4:1. Zbog toga sam se odlučio da preskačemo sredinu terena i da dugim loptama pokušamo nabacivati u šesnaesterac, a da se onda naši brzi, mali igrači, ubaciju nakon dobijenog duela u zraku.
Međutim, Slavija se ponovo pokazala kao odlična momčad, koja je s pravom najavljivala dolazak po bod(ove), a siguran sam da će mnogim ekipama ove sezone biti težak protivnik- smatra Simunić, koji dodaje da se pobjedi njegovog tima nema šta prigovoriti.
- Mi smo ovoga puta imali više sreće, koju smo angažmanom i trkom isprovocirali u svoju korist. Kada se stišaju sve emocije, siguran sam da će svi moći konstatirati da smo zasluženo pobjedili. Sretan sam zbog ovih mladića i publike da smo startali s tri boda, a poznato je da se poklonjenom konju ne gleda u zube. Uvjeravam vas da će Čelik igrati puno bolje i brže- poručuje Simunić, koji podsjeća da je s ekipom tek dvadeset i pet dana.
- Naslušao sam se svega iza svojih leđa, svakakvih komentara, ali to je tako kada se ne igra po ukusu navijača. Zato bih volio da mi, zajedno s navijačima, pomognete kako bi ovi mladići sazreli, jer siguran sam da među njima može vrlo brzo biti vrhunskih igrača.
Naša je momčad pretrpjela brojne izmjene: Mikelini je tek došao, šest mladih igrača je startalo (Burić, Hasić, Vršajević, Mahmutović, Zatagić i Admir Ljevaković), tri, također mlada, ušala su s klupe (Koruka, Švarić i Salčinović).
Pritom nam se i u 29. minuti povrijedio Admir Ljevaković, što je za nas bio veliki hendikep. Pogotovo kada se zna da nismo mogli računati na Šabića, Paškalja i Grabusa. Nemate pojma koliko bi Šabić značio ovim mladim igračima i za našu igru- kaže Simunić, koji obećava da će Čelik, kada se za nekoliko dana napokon ekipira, igrati puno brže i puno bolje.
Stoper Nikola Mikelini, nakon početne nervoze, skinuo je teško debitansko breme sa svojih leđa i u nastavku bio najbolji domaći igrač, a dobru je igru na kraju krunisao i lijepim golom.
- Drago mi je što sam uopšte došao u Čelik, u ovako veliki klub i s najboljim navijačima, a posebno sam sretan zbog postignutog gola, koji je, ipak, plod uloženog truda cijele ekipe. Radili smo pošteno, i to nam se na kraju vratilo i isplatilo- smatra Mikelini, svakako novi junak zeničkih navijača.
Miloš Đalac, koji je prekinuo zagrijavanje u prvoj utakmici na turniru u Vitezu protiv kakanjskog Rudara, više nije član Čelika. Đalac je, očito, shvatio da će se nakon takvog disciplinskog prekršaja teško zadobiti povjerenje trenera Simunića i odlučio se otići sa Bilinog polja, a u subotu nije ni gledao utakmicu protiv Slavije, jer se već ranije zaputio kući u Crnu Goru. (tekst-VEHID B. - DNEVNI AVAZ)





3 Comments:

Blogger Trinaesti said...

neka tako i nastavi :) Ado pozdrav iz Podgorice. Evo me dakle u Crnoj Gori i vjerovao ili ne necu upasti ni u kakve "trenutke slabosti" koji bi opet zenicu stavili u negativan kontekst "zute" stampe hehehe...pozdrav svima koji "dolaze" na blog... odoh otusirat morsku sol :)))

6/8/06 19:12  
Anonymous Anonimno said...

Trinaesti svaka cast. Tako se drzava predstavlja ! Ponesi nam flasu morske vode da i mi noge umocimo :)

B.S.J.

7/8/06 16:01  
Blogger Trinaesti said...

hehe more, more :)

7/8/06 16:13  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.