19.9.06

KBZ


Direktor Kantonalne bolnice Zenica smijenio je dr. Mirsada Ajanovića sa mjesta šefa odjela ginekologije KBZ, te na njegovo mjesto postavio dr. Abdulaha Granića, potvrđeno je "Dnevnom avazu" jučer u KBZ. Smjena je usljedila nakon niza prigovora i žlbi ljekara sa odjela zbog stanja i poteza koje vode čelni ljudi, a ubrzana je zbog odluke Upravnog odbora KBZ-a. Kako saznajemo, UO je naložio direktoru "smirivanje situacije" i popravljanje međuljudskih odnosa unutar kolektiva, čije stanje se počelo odražavati na funkcionisanje bolnice. Za sada direktor Strika nije saopćio hoće li biti još smjena, ali je sigurno da je nefunkcionisanje kolektiva najizraženije bilo upravo na Ginekologiji. Prošle godine dio tima sa ovog odjela bio je prijavljen policiji i tužilaštvu za uzimanje mita i korupciju, ali su nadležni odustali od krivičnog gonjenja.

10 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Ne dajte da Vam ginekolozi arapskog porijekla koji rade u KBZ prilaze blizu zenama radi zivota Vasih supruga i dijece koja se trebaju roditi...

19/9/06 15:51  
Anonymous Anonimno said...

Bravo Alija, tesko je sa svakim imati posla...

19/9/06 19:56  
Blogger @do said...

cuo sam da je neko dijete umrlo prilikom poroda zbog greske ljekara, a da je ustanovljeno da je bas ljudski faktor kriv, pa da su roditelji tuzili KBZ i Porodjajno i ljekare. Moze li mi neko iz Zenice pomoci da identifikujem ko su ljudi...???

19/9/06 21:00  
Anonymous Anonimno said...

E moj Ado, medicinsko osoblje ne smije da prica kako ne bi izgubilo posao, a sta se sve majki i djece iskasapilo ( slazem se sa prvim anonymous-om vezano za arape, o njima prica cijela bolnica a javna je tajna da gradske zene nece da se poradjaju kod njih ), a da mi nemamo pojma, sumnjam da cemo tako lako izburgijati bilo kakve dokaze. Uprava KBZ ( 100 %) zna za sve sto se desavalo i to krije kao zmija noge. Jednoj zeni ( medicinskoj radnici) je zasiven i analni otvor prilikom poroda, nakon toga je zaglavila na psihijatriji, zatim ostala bez muza ( pokusacu ti ime doznati) .... Mislim da je dovoljno informacija da podjemo istrazivati svi zajedno.

Zenica Blues

20/9/06 09:01  
Blogger @do said...

oko ove gospodje medicinske radnice znam, pisao sam i ja, dobila je bruku para za odštetu, mislim 50ak hiljada KM..

20/9/06 09:39  
Anonymous Anonimno said...

A doticni gospodin koji je to napravio jos radi. Kakvog li paradoksa...

20/9/06 16:04  
Anonymous Anonimno said...

UZassssss

20/9/06 19:30  
Anonymous Anonimno said...

Upravo ovo je najgora posljedica olako datih diploma silnih doktora nauka, magistara i ostalih nadristrucnjaka. I nevjesto prikriveni razlog zasto se toliko strahuje pred ratificiranjem Bolonjskog procesa !

20/9/06 19:37  
Blogger tratinčica said...

e pa stvarno su odabrali odgovarajućeg, novac traze "SVI", a ponajvise doticni dr. granic. pa se ti zali glavnom i odgovornom kad je on predvodnik. mislim da ce se u porodilištu u zenici tesko sta napraviti u cilju suzbijanja mita i korupcije jer je to jedna veoma uigrana ekipa... znam to iz licnog iskustva ne pricam prazne price... licno sam to osjetila na svojoj kozi... prije dvije godine sam izgubila bebu, nakon savrsene trudnoce. prezivjela uzasan tretman med. osoblja, pogotovo sestara. licno mi je iznudjivan novac od strane ljekara... njima na dusu... naci cemo se nekada negdje gdje ce svako odgovarati za svoje greske... i gdje sigurno nece biti mita i korupcije... ako Bog da... zelja moja je samo da se to osoblje konacno osvjesti... ljudskost je nesto sto se novcem ne kupuje... a to im ocigledno nedostaje...

6/12/09 13:16  
Blogger Cecilly said...

Moje iskustvo govori da ukoliko dr. Ali Zead, Malik Sestic ili Alica Curic budu u prijemnoj ambulanti,trazite drugog doktora, nisu strucni,nisu ljubazni i nisu ni njezni pri pregledu. Sestru Litku na ginekologiji treba prijaviti za svaku njenu grubost i jezicinu,a pogotovo nemarnost da podijeli terapiju,ali zene vecinom zbog straha da ne dobiju gori tretman cute o svemu.Da nije sve negativno zelim da napisem da su me ugodno iznenadili dr.Abdulah Granic i dr.Faruk Turkic.Pacijenti su im na prvom mjestu.Mene su primili bez preporuke (stele), bez novca ili bilo cega drugog, nikad ih prije u zivotu nisam vidjela,pomogli mi,bili velika podrska i zao mi je sto nema vise takvih doktora u nasoj bolnici.

17/1/11 23:42  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.