9.6.07

Incest

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici potvrdio je optužnicu kantonalnog tužilaštva ZDK protiv Hasana (Mehmeda) Selimovića (49) iz Zenice zbog krivičnog djela obljube i silovanja svoje maloljetne kćerke. Selimović, koji je već šest puta osuđivan zbog različitih krivičnih djela pred Općinskim, Osnovnim i Okružnim sudom u Zenici u pritvoru je od 21. februara, a pritvor mu je posljednji put 17. maja produžen za tri mjeseca, odnosno do nove odluke suda. Prema optužnici, koju je sud potvrdio, on je u periodu od 1998. do 2003. godine ,vršio obljubu svoje maloljetne kćerke, rođene 1992. godine, na više lokacija u Zenici i okolini, čime je počinio teško krivično djelo, pa se sada suočava sa suđenjem osim ako sam prizna krivnju i bude spreman da postigne sporazum o visini zatvorska kazne. Kantonalni sud Zenica će uskoro zakazati izjašnjenje o krivnji optuženog Selimovića.

13 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Na ELEKTRICNU.

9/6/07 14:48  
Anonymous Anonimno said...

kako ga Boga nije strah

9/6/07 18:20  
Anonymous Anonimno said...

idiot

9/6/07 18:48  
Anonymous Anonimno said...

Monstrum.Slobodno ga treba ukinit.Ko komarca,bez griznje savjesti.

9/6/07 19:03  
Anonymous Anonimno said...

Pitam se koliko godina ce ciko dobiti ako prizna "krivnju"? U svakom slucaju, da mu ja sudim, garant nebi jos dugo zivio!!!

9/6/07 20:34  
Anonymous Anonimno said...

Dobro je da se o ovome konacno govori i kod nas otvoreno.Vlast muskarca ,kod nas u Bosni,dugo je bila neprikosnovena,jer je on bio uglavnom hranioc i glava obitelji.Sistem je podgrijavao takvo stanje stvari ,a i kultura.Muskarci cesto nisu bili dorasli takvoj ulozi i u porodici je bilo mnogo patnje i sakrivenih nedjela.Svaka cast mladoj zeni koja je smogla snage da se uhvati u kostac sa zlom koje joj je nanio otac,i da o tome javno progovori.Mnogo je prikrivenog nasilja u nasim porodicama,koje zene po tradiciji i kulturi uglavnom prikrivaju.Hvala za mjesto na stranici komentara.

10/6/07 11:43  
Anonymous Anonimno said...

Ma ko i Gugo, dobit ce peticu a izac za dvije zbog dobrog vladanja. Hvala SAD-u, EU i ostalim zemljama koje nam namecu "ovako demokratski krivicni zakon". Ubrzo cemo i mi dobiti svoje Hiltonke i Hiltonove da tri dana odleze...

B.S.J.

10/6/07 11:44  
Anonymous Anonimno said...

Pojedini nasi Hiltonci su zreli i za vise od tri dana, ali nisu jos dobili ni tri.

10/6/07 12:39  
Anonymous Anonimno said...

Kad dolazi toliko zla sa zapada i ustolici se preko mnogo neprimjetnih stvari,rekoh,neka dodje i malo dobra,makar kazna,kao satisfakcija za takav jedan zlocin prema vlastitom djetetu.Da nije jadna mucenica progovorila,ne bi bilo ni kazne.Uporedjivati Hiltonovu i sav nemoralni americki otpad u cijelom kontekstu je vise nego bljutavo.

10/6/07 18:38  
Anonymous Anonimno said...

Koliko toga i slicnog ima u nasim krajevima,ni dragi bog ne zna.Pogotovo su POGANI seljaci,a prodaju se za DOBRE...Jadna djeca,ne mogu da biraju ko ce im biti majka i otac.A matere obicno OD STRAHA sute..U nasoj Bosni...Da nije tuzno bilo bi malo i smijesno.Ma Bosna je i ISTOK i ZAPAD u JEDNOM ruznom izdanju..Tuzno...ZALOSNO...PRImITIVNO...FUJ...A ja bih te BABe ili TATE ili..govna da prostis uza zid ,prvo im onu stvar odzeresit do daske i onda polahko pustii da iskrvare i umru,na cesrce...

11/6/07 00:08  
Anonymous Anonimno said...

KORISTIM PRILIKU DA SE ZAHVALIM NA KOMENTARIMA KOJI SU ME U OVOJ TESKOJ SITUACIJI PRIJATNO IZNENADILI,ZA RAZLIKU OD ONIH KADA JE VIJEST TEK OBJAVLJENA TE DOTICNI "BABO" PRIVEDEN.
SVAKA PODRSKAMENI I MOJOJ KCERKI JAKO PUNO ZNACI,JER OVO KROZ STA PROLAZIMO
NIKOME NEBIH POZELILA.
SMATRAM DA SAM PRAVILNO POSTUPILA STO SAM DOTICNOG PRIJAVILA,MADA JE BILO KOMENTARA :"SRAMOTA JE","BOLJE DA SUTIS"...A DA NE PRICAM KAKO SU MALU GLEDALI KAO NEKO SVJETSKO CUDO,ZAUSTAVLJALI JE NA ULICI,ISPITAVALI STA KAKO,KADA I SLICNO.
NAPOMINJEM DA SMO OBE PSIHICKI NA KRAJU SNAGE,TE DA SAM I SAMA RAZMISLJALA DA URADIM STOSTA,DA GA UBIJEM I SLICNO,ALI TREBA OPSTATI I BORITI SE ZBOG DJECE.
JOS JEDNOM HVALA.
MAJKA

13/6/07 20:12  
Anonymous Anonimno said...

Koliko se sjecam, ja sam i tada pohvalila vasu hrabrost, pa koristim priliku da vam i sad odam pocast.

13/6/07 20:43  
Anonymous Anonimno said...

ucinili ste pravu stvar!!zelim vama i vasoj kcerki sve najbolje!!!pozz

13/8/07 00:38  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.