28.9.07

Napreduje gradnja


54 Comments:

Anonymous Anonimno said...

E svaka vam cast Njemci.Da nije vas dje bi mi bili.Ovo otvorenje DM-a mi je dalo hrabrosti neke..sad ce i Metro jos MC Donalds onda mozemo da kazemo da pripadamo Europi.Onda bi se mozda i vratio u Zenicu.

Danke Danke !

28/9/07 17:10  
Anonymous Anonimno said...

Bin froh, dass es vorwärts gehe!

28/9/07 17:18  
Anonymous Anonimno said...

Dobro nam dosao, al' prethodno prodji brzi kurs zivljenja sa bosanskim platama i njemackim cijenama. Sve je ovo jako lijepo ako se ne zagrebe ispod povrsine. Rekoh ja, polako se radja zenicki Wall Street. Aferim!

28/9/07 17:18  
Anonymous Anonimno said...

Neka i treba Zenici Wall Street a ne pijaca,tj buvljak

28/9/07 17:24  
Anonymous Anonimno said...

U Njemackoj je sve jeftinije nego u Zenici nije mi jasno kako al je tako.

Hrana u Njemackoj je za 20-30% jeftinija nego u Bosni,pice isto tako i svi ostali produkti.

Garderoba isto tako,Esprit npr kosulja kosta 19 Euro a u bosni za te pare nemozes neku tursku kosulju naci.

1,5 l soka kosta 55 Centi
Flasha Votke kosta 4,50 Euro
Pola litre pive kosta 0,26 Euro

neznam sta vas jos interesuje...

28/9/07 17:26  
Anonymous Anonimno said...

jeste treba pola pucanstva nezna carsijom nezna hodat!

Zaljubljeni par se seeta od Kamenog mosta do 29.novembra
-Nego ljubavi hocemoli do trotoara?
-Hajde ako nije daleko!

28/9/07 17:28  
Anonymous Anonimno said...

Cokolada Milka je 0,49 Euro
1 l Vina crnog 1,08 Euro
1,5 l Coca Cole 89 Centi
red bull 1,20 Euro

28/9/07 17:28  
Anonymous Anonimno said...

bravo sa nisam znao da se sa fucking MC Donalds Metro ulazi u Evropu...hvala na poci...

28/9/07 17:36  
Anonymous Anonimno said...

Valjda je jasno zasto je sve skuplje. Ako nista ne proizvodis nego uvozis nemilice, ako su ti porezi masala, ako trgovci gule kozu pomocu nenormalnih marzi, onda imas jasnu situaciju.

28/9/07 18:01  
Anonymous Anonimno said...

u BiH treba lidl i aldi u BiH je hrana stvarno skupa!!!!

28/9/07 18:33  
Anonymous Anonimno said...

treba Aldi dobro si..

28/9/07 18:45  
Anonymous Anonimno said...

kazem ja u bosni je skuplja hrana nego u njemackoj 30% a u njemackoj je pored 19% !

28/9/07 18:47  
Anonymous Anonimno said...

POREZ 19% !

28/9/07 18:48  
Anonymous Anonimno said...

JA ZIVIM U TOJ ZGRADI PORED OVE I ZAKLONILI SU NAM POGLED BESPRAVNO

28/9/07 23:40  
Anonymous Anonimno said...

Munchen ko te j.e.b.e ne trebas nam ni sad,ne primamo ni mi vise hamelj.Nisi pozeljan u ZE

29/9/07 00:07  
Anonymous Anonimno said...

Ma idila.. Ruže cvjetaju...

Reko' bi čovjek da je sve prekrasno..

29/9/07 00:09  
Anonymous Anonimno said...

Nisam pozeljan? Jel se to tebe sta pita?

29/9/07 02:18  
Anonymous Anonimno said...

NA OVOM SVIJETU NISTA VECE NEMOZE DA POSTOJI NEGO STO JE NASA LJUBAV PREMA CRNO CRVENOJ BOJI DA VOLIM CRNO CRVENE PONOSNO KAZEM SVIMA VOLIM TO IME CELIK I DIVIM SA SAMO NJIMA NASA LJUBAV PREMA CELIKU NEMOZE DA PRESTANE I ZATO UVJEK PJEVACU VOLIM ZENICANE A KAD ODEM KAD OPUSTIM TIJELO OBUCITE MENE U CRNO CRVENO ODIJELO SAHRANTE ME KRAJ VJERNOGA JUGA GDJE NE ZNADOH STA JE BOL I TUGA NA GROBU MI NE SADITE CVIJECE ONO IMA PUNO RAZNIH BOJA VEC MI RAZVIJTE CRNO CRVENI BARJAK CELIK JE BILA VJECNA LJUBAV MOJA

29/9/07 07:47  
Anonymous Anonimno said...

cuj ovo bespravno zaklonili, hahahaha? ma daj covjece, kupi kucu na Zmajevcu, niko ti nece zakloniti pogled. Lazete sa tim bocnim balkonima, uostalom iz aviona se vidi da se ne zaklanja cijeli vidik, da na tom dijelu zgrada nece dalje od prve etaze, samo naprijed.... e... sad sto neces vidjet vise Planiku i Robnu kucu, care, prodaj povoljno stan bez pogleda, prije toga prosetaj malo do Babine rijeke i vidi kako sto stanova ima unutrasnje mracno dvoriste, pa kupi sebi plac na Zmajevcu... i uzivaj u pogledu....

29/9/07 09:36  
Anonymous Anonimno said...

jest,idi na selo

29/9/07 13:21  
Anonymous Anonimno said...

idite svi do davola sa svim svojim glupim komentarima....

29/9/07 14:00  
Anonymous Anonimno said...

ne pamtim kad se ovoliko gluposti nacita na jednom mjestu...

29/9/07 14:00  
Anonymous Anonimno said...

Glupanima koji ne razumiju: Kad ti nikne zgrada pod prozorom a niko te nije ništa pito ne zaklanja samo pogled nego i sunce.A ako ovako debili nastave davati dozvole, uskoro nećemo imati ni kvadrata travnjaka ili parka.
A cijene? Gdje je sad Z.Hurtić da mu mater ....A uloga G. Salke i njegovo "okrupnjavanje" sa Konzumom, Interex-om i Agrocoop-om i stvaranje apsolutnog monopola na BH tržištu gdje nam cijene i proizvodnju diktiraju susjedne države...Pa opet glasajte za iste majmune koji sve ovo puštaju.

29/9/07 22:18  
Anonymous Anonimno said...

Naravno MUNCHEN da nam nisi potreban.Puna je kara ovim ovdje ljudima takvih kao sto si ti,tamo lizes guzice njemcima,da bi na ljeto dosao ovamo sa nekakvim BMW-om,naravno kupljenim na kredit,da pokazes ovdje da si ti kao neki
j.e.b.e.n.k.o .Jaro ja hodam pjeske i imam platu 600 KM al zato imam cist obraz za razliku od vas potrckala.Zato ti je bolje da ostanes gdje i jesi,sta ce njemci bez vas,hodati ce prljavih guzica.

30/9/07 01:19  
Anonymous Anonimno said...

potpisujem ovo iznad oba posta

30/9/07 11:30  
Anonymous Anonimno said...

Ja imam Mercedesa a ne Bmw,i dobro si uzeo sam ga na kredit jer je kostao 60 000 euro,ko to jos danas moze u kesu da kupi auto koji toliko kosta.I ne lizem ja svabama guzice nego oni meni jer ja imam firmu koja zaposljava 10 Svaba koji meni lizu guzicu za 800 euro mjesecno.

30/9/07 14:31  
Anonymous Anonimno said...

anonimni, necu te provocirat, necu ti pricat kako je meni lose u austriji a tebi dobro, al imam samo jedno pitanje za tebe:"ZASTO SI TOLIKO LJUBOMORAN?"

30/9/07 17:11  
Anonymous Anonimno said...

MUNCHEN vjerujem da imas mercedes.
A takvo auto u kesu moze kupiti neki mafioza i onaj ko zaista ima svoju firmu.A vidim sto ti je jaka firma ne mozes ni auto kupiti u kesu levatino jedna.Mozda drzis javnne WC-e po njemackoj da lizes supcine svabama,tako ti i treba kad si PREGLUP majmune.
Svi vi imate svoje "firme" samo sto se malo stidite priznati sta radite tamo,cast izuzetcima,al ti sigurno nisi taj.Svi bi se vratili kad se stvari pocnu popravljati,gdje je bio taj patriotizam kad je bilo gusto,zato mrs od Zenice sto dalje.
SMRDITE

1/10/07 00:43  
Anonymous Anonimno said...

ne mogu a da ne prokomentarisem. toliko puta ovi komentari budu relativno normalni, nista spektakularno. i samo zato sto se jedan lik potpis sa "münchen" i "zivjeli nijemci", odmah nastane frka.
dajte ljudi, pa nismo djeca! i oni sto su po njemackoj i drugim drzavama imaju svoje probleme i mogu pricati koliko hoce kako je tamo super, ali cinjenica je da skoro svakodnevno gledaju u zenica blog, jer ne bi ostavljali komentare. sto znaci - dzaba ti sve ljepote svijeta i sve pare i sve drugo, kad ti nedostaje nesto sto ti je u srcu, da ne kazem domovina.
dajte ljudi, prestanite s prepucavanjima i pocnite s konstruktivnim prijedlozima!
super je da se otvorio "dm", ali jos bi bolje bilo kad bi se zimovi proizvodi konacno mogli naci i u prodavnicama izvan ze-do kantona.
bolje bi bilo da se infrastruktura u zenici popravi, da se grijanje napravi, da se ljudi ne mrznu po stanovima. sto to ne nauce od nijemaca, jer u njemackoj se moze ukljuciti grijanje i u po ljeta, ako ti je hladno? to su stvari koje treba da nas ozbiljno brinu, a jedna prodavnica manje-vise.... super ako su uspjeli zaposliti barem nekoliko ljudi, bolje ista nego nista. ali to je jos uvijek sarena laza. i dzaba nam sve drugo kad nam djecu po cijeloj bih uce razlicite istorije, kad ih uce da se mrze jer imaju drugacija imena i par drugacijih obicaja. onda nam nece pomoci ni "dm", ni "Mc Donalds", niti bilo koja druga prodavnica. a, budimo iskreni, evropa nam je dalje nego sto je odavno bila. dok srbija ne krene demokratskim putem i ne odustane definitivno od republike srpske, male su nam sanse, kad se mi izmedju se u jednom gradu ne mozemo dogovoriti, nego pljujemo jedni po drugima. i meni idu na zivce dijasporci koji se prepucavaju sa skupim automobilima i prave se da imaju love do neba, ali cinjenica je da zahvaljujuci upravo tim ljudima bosna i hercegovina godisnje uzme puno love. sto direktno, kroz njihovo trosenje, sto indirektno, kroz pare koje salju porodici (ko salje, naravno).
i zbog toga - dajte prestanite sa vrijedjanjem i slicno! ako nam je ozbiljno stalo da krenemo naprijed, onda treba svi da zapnemo, pa svako na svoj nacin - bolje uciniti malu pozitivnu stvar, nego nikakvu. a drobiti mozemo svi.
ja se izvinjavam za uzimanje ovolikog prostora, ali ne mogu vise gledati ove komentare bez da nesto kazem.

1/10/07 09:44  
Anonymous Anonimno said...

Prostor odlicno iskoristen !

1/10/07 10:34  
Anonymous Anonimno said...

E svaka ti cast anonimni od 09:44h.Ako nekad dodjes u München vodim te na rucak.

A ovom gore papku da odgovorim,ja ne drzim Wc nego prodavnicu bijele tehnike,sta te jos intesuje ljubomorni?
I drugo ako si faca sto ti ne kupis neki auto,novi auto u keshu? Pa onda prosipaj neke smrdljive price.Kad kupis i polovan javi se.
Ja imam i drugih troskova,kao npr otplata kuce.Auto mi nije sve u zivotu nego sporedna stvar.
Dolazim za 10 dana u Ze,pa kad vidis Mercedes Cls,München tablice mahni mi da te odvedem na burek.

1/10/07 12:36  
Anonymous Anonimno said...

Nažalost, ovaj bosanski narod može oprostiti sve ali uspjeh ne.Teško nam pada da je neko otišao iz bosne i tamo negdje daleko dobro živi.

1/10/07 12:46  
Blogger @do said...

prodavnica tehnicke robe, u Minhenu...uhhhhhhh, hajd mi budi sponzor Bloga, treba mi TV, hahahahah
neka ba, svaka cast svakom nasem covjeku koji se snadje, radi, zaradjuje...svaka cast Minhen i da ne bi zagledao po Mercedesima, hajd se javi da popijemo kafu NAKO, bez obaveza...

1/10/07 13:01  
Anonymous Anonimno said...

Ado ako imadnem vremena i ja bi volio da odemo na kafu.Imacu puno obaveza u Bosni,a jako malo vremena.

pozdrav iz Münchena

1/10/07 13:56  
Anonymous Anonimno said...

Sinko MUNCHEN najeli smo se mi dosta tih vasih bureka,moze nam biti citav zviot.Nego uzmi ti taj svoj burek pa se dobro opali po faci sa njim,mozda onda skontas kakav si GLUPAN.

PS
Male su u Zenici ulice za tvog merca,svrati usput u Kragujevac pa kupi sebi Yuga,al nemoj zaboraviti staviti njemacke table na njega.
KLENU

1/10/07 16:05  
Anonymous Anonimno said...

Pa minhen ako Adi ne budes sponzor bloga i ne poklonis mu jednu plazmu,onda se tu nema sta pricati.

1/10/07 17:00  
Anonymous Anonimno said...

moze se CLS naci i za 40 milja

1/10/07 17:23  
Anonymous Anonimno said...

Nadji mi novi CLS za 40 000 milja pa ga meni prodaj za 45000,odmah kupujem.

1/10/07 18:17  
Anonymous Anonimno said...

Ej anonimuse,zasto sam ja glupan?Daj mi objasni da znam i objasni zasto ti nisi!
Hvala

1/10/07 18:19  
Anonymous Anonimno said...

Minhen,naci cu ti ja novi CLS za 30 milja,nov je samo sto ima na sjedistima fleka od sranja,pa eto malo ga ocisti i tvoj je za 30 milja

1/10/07 22:47  
Anonymous Anonimno said...

ojoj munchene moj. a što "imadnem vremena"? pravopis prvo lijepi moj a onda mercedes-e to se onda poštuje.pozdrav normalnim (mada mi se čini da svakim danom sve manje ljudi pozdravljam)----base

2/10/07 00:25  
Blogger @do said...

posljednji post sa gomilom psovki obrisan. Ukinuti cu komentare ako nastavite.
Sve sto mislite mozete reci i bez psovki i uvreda

2/10/07 09:02  
Anonymous Anonimno said...

Bravo Ado!

2/10/07 11:55  
Anonymous Anonimno said...

Ovaj munchen je stvarno neki alfa ljakse,daj Boze da zna i biciklo voziti.
Nisam htio pred njim da kazem,al sigurno ste primjetili kako je momak glup:)))))
E HEHEHEHEHE

2/10/07 19:58  
Anonymous Anonimno said...

dobro si,samo glupani voze CLS mercedes.

2/10/07 21:54  
Anonymous Anonimno said...

Samo glupani se hvale materijalnim a pametni DUHOVNIM !!!!!!

2/10/07 23:33  
Anonymous Anonimno said...

Mercedes je znak uspjeha u zivotu.Meni to dusevno ne treba,samo pare me interesuju.

3/10/07 14:40  
Anonymous Anonimno said...

C rveno
L akirani
S tojadin

3/10/07 18:21  
Anonymous Anonimno said...

Meni pamet ne treba,ja platim pametne da rade posao za mene.Sve se moze s parama,a ti to svoje dusevno svezi macku o rep.

3/10/07 20:30  
Anonymous Anonimno said...

e to ti je kad se SELJAK docepa NJEMACKE.

4/10/07 00:42  
Anonymous Anonimno said...

bolje seljak u njemackoj nego "gradjanin" u zenici

4/10/07 14:34  
Anonymous Anonimno said...

i u zenici je bolje biti seljak. svoj na svom.

4/10/07 15:33  
Anonymous Anonimno said...

On je veci seljak od Matije Gubca!!

4/10/07 17:07  
Anonymous Anonimno said...

MUNCHEN rokni se u glavu stvarno si panj.
Kako bi volio da te sretnem negdje da ti kazem par stvari u lice,mozda bi onda shvatio neke stvari,al nemas cime shvatiti kad ti propuh zuji kroz glavu.

Ado nemoj brisati komentare u kojima nema psovki,nije lijepo to sto si uradio,komentar je bio po propisima.
Al nema veze zna ovaj MUNCHEN da je PANGLU i bez tog komentara.
Pozz

4/10/07 17:36  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.