17.12.07

Grijanje

Općinsko vijeće Zenica razmatralo je na današnjoj sjednici Prijedlog mjera za poboljšanje funkcionisanja sistema daljinskog grijanja grada, Odluku o zagrijavanju stambenog i poslovnog prostora grada Zenice daljinskim grijanjem, te Uslove za isporuku i preuzimanje toplotne energije iz vrelovodne mreže. Na kraju rasprave nije prihvaćen zaključak prema kojem se menadžment Javnog preduzeća (JP) "Grijanje" zadužuje da do kraja ove sezone grijanja, odnosno do 15. aprila naredne godine sačini prijedlog kratkoročnih i dugoročnih mjera, te plan realizacije naredne sezone grijanja, jer je većina vijećnika prilikom glasanja bila suzdržana. U raspravi je konstatovano da usluga grijanja mora biti naplaćena, uključujući i sankcije za one koji duguju, ali da redovne platiše ne smiju ostati bez grijanja, javio je dopisnik Agencije ONASA. Načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović je istakao da su subvencije grijanja povećane za 20 puta u odnosu na ranije godine, te da ih u tekućoj sezoni koristi oko 1.800 porodica. "Ovdje, nažalost, sjede i o grijanju diskutuju i vijećnici koji su dužnici", kazao je načelnik Smajlović, izrazivši nadu da će do kraja ove sezone sa "Arcelor Mittal" Zenica biti dogovoren način i uslovi isporuke energije za narednu sezonu. "Ukoliko u tome ne uspijemo, ostaje opcija gradnje nove toplane, vrijednosti oko 200 miliona KM, o čemu je nerealno i razmišljati",naglasio je općinski načelnik. Vijećnici Željko Perić i Salko Džananović zatražili su od Općinske uprave izjašnjavanje o nepovjerenju aktuelnom menadžmentu preduzeća "Grijanje", na čelu sa direktorom Nedžadom Šečićem jer, kako su kazali, deset godina slušaju istu problematiku a rješenja nema. "Kada nekom timu loše ide, prvo se mijenja trener", kazao je Džananović. Na današnjoj sjednici usvojen je i Prijedlog rješenja o dodjeli putem konkursa na korištenje radi građenja neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u Radnoj zoni "Zenica -1" privrednom društvu ITC - Zenica, te Prijedlog rješenja o dodjeli putem konkursa na korištenje radi građenja neizgrađenog gradskog građevinskog zamljišta u Radnoj zoni "Zenica-1" privrednom društvu RM-LH-Zenica.

3 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Pola radijatora mi grije a pola ne grije.

1 dan:
- nazvali smo dispeceera rekli su da ce poslati nekoga

2 dan:
- dijete mi se prehladilo. Vani je minus pet.
- nazvali smo dispecera, kaze nije do njega to je situacija normalna.

3 dan:
- mali mi kaslje ono pravo. Radijatori i dalje jednako ne griju.
- Nazovem dispecera da pitam kada ce doci ekipa da ozrace radijatore, on kaze da on vise nije normalan jer njegovi sefovi kazu da je normalno da je grijanje slabije kad je minus.
- pitam ga zasto placamo uslugu koju nemamo ?
- odgovor : dobio sam broj poslovodje ekipe na terenu

- zovem dezurnu ekipu, kazu da trazeni g-din radi do 15.00 da nazovem ujutrro u 7.00

4. dan
- niko mi se ne javlja u 07.00
- idem u apoteku kupiti sirup za dijete
- platio sam jutros rezije ( grijanje i struju)

... ( nadam se da se nece nastaviti)

BSJ

18/12/07 12:01  
Anonymous Anonimno said...

slazem se sa Dzananovicem u potpunosti smjenite upravu, prosirite infrastrukturu na prigradska naselja i dozvolite ljudima da se ugrade kalolimetri a takodje i za vodu vodomjeri, nema teorije da ja i supruga potrosimo 13 kubika vode ko da praonicu imam ispred ulaza.

18/12/07 14:09  
Anonymous Anonimno said...

5 dan:
- nemam ih zasta zvati, upravo javljeno da zbog kvara na kotlu grijanja nema cijeli grad do daljnjeg

- zena i ja smo umotali dijete u krevet i sjeli da pijemo kafu. Pala je odluka:
NECEMO PLACATI GRIJANJE I ISKLJUCICEMO GA SKROZ JER:
1. ne zelimo da placamo uslugu koje nemamo kada nam najvise treba ili je ima ali nikad nije kako treba

2. bolje 6 mjeseci trositi struju, dici neki kredit i ugraditi ovu klimu ili kupiti TA pec. Ovako placamo i grijanje + struju jer stalno moramo dogrijavati

3. Secicu & co necemo pozeljeti nista lose i opsovati. Docekace i oni ovaj belaj kad iskljuce Milenka Karovica pa ih ovaj bude tuzio ( bar je obecao na opcinskom vijecu)

...
javim vam se 6. dan, mozda puste grijanje u Zenici :(

19/12/07 14:12  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.