14.1.08

Mokušnice


Sada je sasvim sigurno da Zenica postaje sve interesantnija za domaće i inostrane investitore. Nakon dolaska nekoliko stranih proizvodnih kompanija, kvadrat zemljišta za gradnju, ali i stambenog prostora znatno je "dobio" na cijeni.
Primjer za to je i tender za prodaju 739 kvadratnih metara prostora u zeničkom naselju Mokušnice, koji treba biti otvoren danas (ponedjeljak) u Općini Zenica. Na lokaciji uz Sarajevsku ulicu i veoma blizu strogog centra grada planirana je gradnja stambeno - poslovnog objekta od tri lamele i aneksa, ukupne korisne kvadrature od 4.950 kvadratnih metara.
Kako saznaje "Dnevni avaz" na tender se do zaključenja, u petak u 16 sati, prijavilo čak dvadeset tri kompanije iz Travnika, Busovače, Sarajeva i Zenice. Među "najzvučnijim" su kompanije "Bajra", "Džananović", "ITC", Arel", "Almy", "Brkić" i druge.
Sada je već sigurno da će Općina inkasirati milionsku cifru za ovaj lokalitet, a da će Zenica dobiti novi poslovno - stambeni objekat. Odmah nakon ovog, biće raspisan tender za još atraktivniju lokaciju, Trg rudara. Za objekat veličine do 40.000 kvadrata interes je već pokazalo nekoliko inostranih i domaćih kompanija.

14 Comments:

Anonymous Anonimno said...

odlicno. ako izgradnja novih stambenih jedinica ne obori cijene stanova u zgradama starim i po 50 godina - nista nece!

14/1/08 12:22  
Anonymous Anonimno said...

Kako ti rece - nista nece!

14/1/08 12:58  
Anonymous Anonimno said...

zaboravih dodat 'pa ni ovo'

14/1/08 12:59  
Anonymous Anonimno said...

hahaha. mozebit ni ovo.

14/1/08 13:27  
Anonymous Anonimno said...

Cijena novog stana ce biti barem 2.000-2.500 KM po kvadratu i rasce kako budu rasle cijene starih stanova. Ko je copio - copio je, satora ce uvijek biti.

14/1/08 13:33  
Anonymous Anonimno said...

sto si ba pesimista :)

14/1/08 13:44  
Blogger @do said...

ZENICA, 14. januara - Zeničko preduzeće «HAS Komerc» d.o.o., vlasništvo Mustafe Odobašića, pobjednik je tendera za prodaju 739 metara kvadratnih građevinskog zemljišta u naselju Mokušnice po cijeni do 2.160 KM po metru kvadratnom.
.....

1, 6 miliona KM...aferim...

više info sutra na ZenicaBlogu i u Dnevnom Avazu

14/1/08 14:46  
Anonymous Anonimno said...

nisam pesimista, nego sam copio na vrijeme :)

14/1/08 15:02  
Anonymous anex said...

Nek sam' nije Bananovic...

14/1/08 15:06  
Anonymous Anonimno said...

super. odobasici su vrijedni momci :)

14/1/08 16:09  
Anonymous uzun said...

dobar potez samo je izbor lokacije jako los. ova povrsina je ostala ovakva jos u vrijeme 60ih i 70ih kad su se ostale okolne zgrade pravile. to je bilo igraliste za djecu koje je bilo krcato, tobogan, ljulje + skolsko dvoriste v.nazor. a sad samo parking pun auta i jos kad naprave tu zgradu...

nija vazno sto nema urnabistickog plana za grad, vazno je kasirat 1,6 mil.

14/1/08 17:08  
Anonymous uzun said...

*urbanistickog

14/1/08 17:10  
Anonymous Anonimno said...

ado mozes li saznati ista u vezi tog placa na Trgu Rudara!!??koja je procedura oko tendera,kad se nadje kupac i kad se to proda koliko treba da krene izgradnja...

14/1/08 19:25  
Blogger @do said...

e to ce biti u tenderu, rokovi i sl. Ja mislim da je to propisano zakonom... dakle, postoji zakon za koliko moras zakopat prvu lopatu i sl.

15/1/08 10:50  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.