29.1.08

Stubići


Kad privatni ugostitelji "uzmu stvar u svoje ruke, tad se zaštitna ograda i stubovi protiv parkiranja mogu postaviti svugdje, pa i ispred zgrade Policijske uprave u Zenici. Nakon što mu je dozlogrdilo "divlje parkiranje" ispred objekta, vlasnik objekta prekoputa zeničke policije postavio je stubove, koji su zasmetali pješacima, ali i sprečavaju prilaz specijalnih vozila. Šta je gore, nezakonito parkiranje ili nezakonita zaštita od parkiranja, riješiti će nadležna općinska služba za prostorno uređenje, kojoj su građani jučer prijavili slučaj postavljanja stubova.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

nista ovdje nije zaklonjeno. vozila, pa i specijalna mogu uci bez problema do zgrade, ovo je samo cosak trotoara. i vala, ako se neko parkirao ovdje, kako to onda nije primjetila ta ista policija, koja ladi jaja umjesto da kaznjava. doduse kaznjava golfove dvojke. hummere i jeepove ne smiju ni pogledat.
da smo neki grad iste ovakve stubice bi postavila gradska uprava. odite u sarajevo. em imaju stubice na svakom cosku, em nazubljene ivicnjake. pa se jarane natakari na to ako vec hoces da nepravilno parkiras.

31/1/08 09:19  
Anonymous Anonimno said...

Kad neko iz grada postavi 2 stuba da mu ljakani ne zatvaraju ulaz u objekat odmah se zove inspekcija. Kad ljakan iz Vranduka zauzme sve prostore u gradu i naplaćuje po 35 maraka mjesecno za koristenje javne povrsine, niko nista...

4/2/08 13:39  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.