1.2.08

Art Carpet


Jedan od najvećih turskih proizvođača tepiha i ćilima, kompanija "Art Carpet", koja je u BiH registrovana u Brčkom, jučer je odlukom Općinskog vijeća Zenice dobila zemljište u radnoj zoni "Zenica", ukupne kvadrature od 10.981 kvadratnog metra za gradnju proizvodnih pogona.
Kompanija koja je konkursom dobila zemljište treba Općini Zenica uplatiti iznos od 219.620 KM, koliko će je u startu koštati zemljište. Na tu cijenu, nakon dobijenih potrebnih saglasnosti i dozvola, platiće i 16 KM po kvadratu za rentu, te 32 KM po kvadratu za uređenje građevinskog zemljišta, s tim da ove cifre mogu biti korigovane u toku izdavanja dozvola za građenje.
Prema postojećoj odluci, uz osnovnu cijenu, biće potrebno izdvojiti još dodatnih 527 hiljada KM do izgrađenog objekta. U Radnoj Zoni Zenica, bivšem prostoru na lokaciji srušenih pogona Željezare već su svoje pogone postavili 19 malih preduzeća uokviru poduzetničkog inkubatora, ali i kompanije ITC i Treasure iz Zenice, TMD Casting kao dio CIMOS-a i druge kompanije.

5 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Super! ovo nam treba!

1/2/08 17:21  
Anonymous Anonimno said...

dali su cilimi leteci ili 'nako obicni...

1/2/08 17:25  
Anonymous Anonimno said...

super vijest. fino
nadam se da cemo odsad kupati te tepihe a ne kineske sa pticjom gripom

1/2/08 18:05  
Anonymous Anonimno said...

Koliko ce zaposliti radnika ?????

2/2/08 03:59  
Anonymous Anonimno said...

O toj Company mozete vise saznati na www.artcarpet.com

2/2/08 04:05  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.