17.2.08

Čelik - Bosna 2:0

Stadion: KSC Kamberovića polje u Zenici. Glavni sudija: Siniša Zrnić. Pomoćnici: Adnan Alispahić i Zikrija Pašalić (svi Zenica). Strijelci: 1:0 Pupčević (20.), 2:0 Hadžić (60.). Žuti kartoni: Moranjkić – Čelik, Sadiković – Bosna.

ČELIK: Burić, Lukačević, Hasanović, Jurčević, Salčinović, Hadžić, Šabić, Novaković, Imamović, Pupčević, Moranjkić. Trener: Ivo Ištuk. Još su igrali: Revainera, Smajlović, Gafurović, Zatagić, Karić, Mašić, Jusić, Hećo, Marković. BOSNA: Bekan, M. Džafić, Konaković, Hrustanović, Provalić, Baždarević, Bajrić, Šeta, F. Džafić, Cana, Teskeredžić. Trener: Nermin Bukva. Još su igrali: Ganić, Lelo, Sadiković, Husić, Ališić, Gafurović, Uzunalić, Alagić, Hajduk.Nogometaši Čelika rezultatom 2:0 savladali su visočku Bosnu u prijateljskom ogledu odigranom u nedjelju na stadionu Kamberovića polje u Zenici. Golove za tim Ive Ištuka postigli su Bojan Pupčević u 15.minuti, te Emir Hadžić u 60.minuti. Pobjeda Čelika mogla je biti i većim rezultatom ali su i gosti imali svoje prilike koje nisu iskoristili.

Ono što može da raduje stručni štab crveno-crnih, ali i navijače zeničkog premijerligaša jeste dobra rola Argentinca Cristian Revainera Hernana, 25 godišnjeg veznog igrača koji je stigao prije nekoliko dana u Čelik. Argentinac kojem je ovo bila prva utakmica po snijegu u životu, odlično se snašao. Stalno se otktrivao, asistirao, te jednom i pokušao iz daljine iznenaditi golamana Bosne. U jednom momentu ponijelo ga je skandiranje navijača sa tribina te je u jednom momentu i krenuo u solo akciju nanizavši u driblingu tri protivnička igrača.

«Bila je dobra utakmica. Istina bilo je malo nezgodno, lopta brza, stalno bježala, ali vidjelo se šta smo htjeli. Bosna je odigrala solidno prvo poluvrijeme, zatvorila se. Mi smo željeli da u odnosu na jesenas malo ubrzamo igru. I mislim da smo uspjeli u tome. Posebno u tom prvom dijelu. Problema još ima u realizaciji, ali možda zbog ovakvog teškog terena za igru i nije postignuto više golova», izjavio nam je nakon utakmice Ivo Ištuk, šef struke Čelika.

Čeliku slijedi 20.februara prijateljski meč u Laktašima sa istoimenom ekipom. Nakon toga još prijateljski meč sa Sarajevom na Bilinom polju.

3 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Ado zamolio bih te da postavis par slika sa utakmice, PLEASE...

17/2/08 19:03  
Anonymous Anonimno said...

Argentinac zmaj, dribling ko u igricama, al mu fali malo snage.

17/2/08 20:04  
Anonymous Anonimno said...

ode Čelik u Evropu...

18/2/08 00:29  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.