17.2.08

Collegium, Gatto...

Jake policijske snage, pripadnici Policijske uprave Zenica i Jedinice za podršku MUP-a ZDK, preksinoć iza 23, 30 sati su izvršile pretres i raciju u dva popularna zenička okupljališta, "Collegium Clubu" i pivnici "Gatto".
Desetine specijalaca, te inspektora Krim - policije za narkotike i oružje pretresli su objekte, osoblje i goste ova dva objekta. "Collegium" u Staroj čaršiji i "Gatto" u Novoj Zenici u vrijeme pretresa nisu bili uobičajeno puni, pomalo zbog snijega i hladnoće, a pomalo jer uobičajeno "informacije o raciji" procure do dijela posjetilaca prije nego se policija pojavi.
U "Gattu" su dvije osobe privedene zbog posjedovanja noža i palice. Pronađena je i jedna odbačena kesica sa marihuanom. U "Collegium Clubu" su privedene tri osobe, dva ispred i jedno iz objekta. Osoba koja je pronađena u objektu posjedovala je marihuanu, a dvije osobe ispred su posjedovala nezakonita napadačka sredstva, poput spreja. Izdato je deset prekršajnih naloga zbog parkiranja u zabranjenoj pješačkoj zoni, a jedno "sumnjivo" vozilo je odveženo pred MUP, da bi jučer ujutro bilo vraćeno vlasniku nakon pregleda.
Iz MUP-a ZDK su najavili da će češće i na više lokacija, naročito vikendom kad su objekti puniji, vršiti rutinske kontrole i racije po objektima, koje uključuju i legitimisanje i pretres svih onih koji se zateknu u tom trenutku u objektima.

9 Comments:

Anonymous Anonimno said...

sinoc (subota) racija i u Avanti(ju) bila...

17/2/08 13:17  
Anonymous Anonimno said...

Pa trebalo se nesto desiti da bi racije bile cesce, al u svakom slucaju dobro je da su krenuli sa pretresima

17/2/08 13:55  
Anonymous Anonimno said...

djabe im racije kad su puni krtica!prije nego sto krenu u akciju svie vaznije zvjerke polako se ispare i sklone sve nedozvoljeno!prvo da ociste u svojim redovima krtice pa tek onda u akciju!

17/2/08 16:14  
Anonymous Anonimno said...

pa zar je nezakonito posjedovati sprej? i zbog toga su nekog uhapsili??? svasta...

17/2/08 21:01  
Anonymous Anonimno said...

kontraofanziva, kao sto to biva, bila je zestoka...c c c...
"lov na jajare" il`tako nesto...
ne d`o Bog nikom..

18/2/08 00:55  
Anonymous Felix said...

Joj onaj novi dzip 3-a fotka odozgo je do jaja.Nisan patrol...

18/2/08 02:05  
Anonymous Anonimno said...

Sjecam se racije proslo ljeto u jazzu.Bio dobar inspektor,mlad,visok,plave oci,pravo zanosan.Nikad nisam saznala kako se zove,steta!!!Da sam znala da hapse zbog posjedovanja spreja,nabavila bi jedan i otisla u collegium(inace tamo ne izlazim),mozda bi me taj isti inspektor uhapsio!
Ako neko zna ko je to neka slobodno napise!!!!!!
Hvala

18/2/08 11:57  
Anonymous Anonimno said...

koja kuja

23/2/08 20:59  
Anonymous Anonimno said...

pa ovo je pomalo glupo.. ako ce racija zalazit u kafice poput gall romantika pola i gausa morat ce sve izbaciti jer tamo vise od pola nisu punoljetni ..

24/2/08 07:58  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.