7.2.08

KK Zenica Čelik

Zeničani su zbog gripe i povreda proteklog vikenda sa samo osam košarkaša putovali u Posušje (domaćin nije pristao na odgodu), gdje su poklekli u samom finišu. Kako su na jučerašnjoj press-konferenciji istakli trener Marko Trbić i iskusni Ado Kahrimanović, manjak igrača i sudijski kriterij bili su presudni za poraz protiv Posušaka, od kojih su, kako ističu, bolja ekipa.
- Na svu sreću uspjeli smo odgoditi ovu utakmicu protiv Hercegovca, koju smo trebali igrati u utorak. Situaxcija je sada nešto povoljnija i nadam se da ćemo pobjediti, čime bismo osigurali opstanak i produžili nadu za plasman u Ligu za prvaka- kazao je Trbić, koji ističe da se Hercegovac dodatno pojačao i da ovu utakmicu smatraju kao najvažniju u borbi za opstanak.
- Oni smatraju da na ovom gostovanju mogu najlakše do željene pobjede, koja bi im mogla biti presudna za opstanak. Međutim, mi ćemo učiniti sve da ispunimo svoj cilj- kaže Trbić.
Presici je prisustvovao i američki plejmeker Mat Miler (Matt Miller), koji je od ponedjeljka na probi u zeničkom klubu i koji bi, uspije li vodstvo kluba zatvoriti finansijsku konstrukciju ovog transfera, sutra trebao istrčati na parket Bilmišća.
- Sviđa mi se ovdje. Zadovoljan sam ekipom i trenerom i mislim da mogu igrati i pomoći- kazao je Miler, koji bi, ipak, po svemu sudeći, trebao ostati do kraja sezone u Zenici.

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.