5.2.08

Mittal i ekologija
Arcelor Mittal Zenica će 7. februara u Zenici javno prezentirati projekt zaštite okoline.
O temi «Ekologija Zenice u uvjetima rada integralne proizvodnje» govorit će stručnjaci Arcelor Mittal Zenica generalni i tehnički direktor M.K. Srinivasan i Pol Viktor, prof.dr. Aziz Mujezinović i Alzamora Constanza, eksperti za ekologiju u Arcelor Mittalu, Mladen Rudež, pomoćnik ministra za okolišt i turizam, Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica, te veći broj profesora Univerziteta u Zenici, koje predvodi doc.dr. Šefket Goletić, voditelj Projekta zaštite okoliša za pogone i postrojenja Arcelor Mittal Zenica.
Cilj prezentacije je upoznavanje javnosti o mjerama koje će biti poduzete u vezi s pitanjem ekologije u uvjetima rada integralne proizvodnje u Arcelor Mittal Zenica i ispunjavanje uvjeta za dobijanje okolišnih dozvola za pojedine pogone.
Javnoj prezentaciji prisustvovat će i članovi Vijeća općine Zenica, predstavnici stručnih službi u Općini Zenica i Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

4 Comments:

Anonymous Anonimno said...

naizgled nebitna prezentacija, ali kad vidis ko sve dolazi upitam se, da li su se to prepali ili su stvarno sta ulozili u ze ekologiju??? Mittal moze ulagati koliko hoce i zeli ali neminovno je da su dembarsko/januarski rezultati i analize zraka pokazali, da nesto smrdi u zraku...kako god, grad zenica zasluzuje crnu tacku globalnog zagrijavanja i zagadjenja, a da bude bolje, jedna prezentacija nece pomoci.

5/2/08 14:22  
Anonymous Anonimno said...

Reci cu ti da nisu nista ulozili, jer oni samo popravljaju staro postrojenje koje ne radi vec ni sam ne znam godina, a nista novo nisu napravili, novi filter za preradu gasova, plinova koji se stvaraju, niti prasine koja je neminovna u ovakvim postrojenjima.

Znaci da dolaze da bi pokusali uvjeriti gradjane Zenice da nesto ulazu, ali ustvari to nije tacno, nisu nista ulozili u ekologiju Zenice, niti planiraju, osim ako im gradjani Zenice ne pokazu zube.

5/2/08 14:37  
Anonymous Anonimno said...

Ne pricaj te tako ja sam bio na instalisanju eko-filtera u mittalu. Na koksari su postavljeni najnoviji eko-filteri,,jes da ce ona opet zagadjivat al ce to bit u znatno manjoj mjeri.Na visokoj peci i algomeraciji su radovi u toku dok valjanice i el.pec koja je ekoloski jako cista i ne proizvode neke vece kolicine stetni gasove.

5/2/08 16:05  
Anonymous Anonimno said...

Gospodo .to vam je tako, Ne mozete dobiti i jare i pare.Tuzno je da je ta zeljezara u centru jednoga grada i to je najveci problem.Ali posto i to sarajevo odlucuje,zenica je u stvari njihova industrijska zona ,koja se obicno nalazi u predgradju.Pozabavite se inace najvecim dimnjakom u Evropi 320 i nesto metara.u TE u Caticima.Taj truje po Evrope,bunili se bunili i prestali.Nema vajde valjda.Sretno i neka vam je bog na pomoci.

6/2/08 15:23  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.