13.2.08

Ovo je fakat rudarski posao


5 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Drugovi rudari SRETNO!!!

Ado, nesto ne znam da li je fotografisanje dozvoljeno u metanskim jamama.
Svi uredjaji u opasnim jamama moraju biti u tzv. ''S'' izvedbi.

U svakom slucaju predivna fotografija. Hvala!!

13/2/08 10:37  
Blogger @do said...

da, u pravu ste, fotoaparat sa kojim sam fotkao prvo je pregledan od rudarskog inspektora, a ja (ovaj u sredini) sam morao odloziti sve svoje, od gaca i potkosulje, do dodatne opreme. Fotka je naravno, arhivska, a tada je nastalo jos niza sjajnih, koje cu objaviti za koji dan, prisjecanja radi.

13/2/08 14:12  
Anonymous Anonimno said...

Bas si me Ado dirnuo sa ovom fotkom.Svoje najljepse poslovne dane i sam provodio u zenickim rudnicima.Nazalost danasnju,u to doba je bilo sve mehanizovano,bilo je kao u apoteci,a i place su bile kao apoteka, i zao mi je da to Ado nisi nikada vidio ili uspio snimiti.Veliki pozdrav tebi i svim Rudarima Zenice,od njihovog bivseg projektanta.

13/2/08 16:57  
Anonymous Anonimno said...

Ljetos kad sam bio u Bosni otisao maksuzile popiti kahve u Rudarski dom i uz fildzan prave kahve evicirao uspomene na neke svoje lijepe dane.

Ako ti nine tesko Ado napravi nam sliku Doma i rudarskog hotela.
za kolegu projektanta i za mene.

hajd ziv nam bio!!

14/2/08 13:30  
Anonymous Anonimno said...

evo srce rudarsko udara u ovoga srednjeg, nesto mi poznat.

valjde norma prebacio taj dan a ne samo se mnekenisao :))))))

a vidi se da je radio sav se oznojio, a ova dva sa strane su manekeni.

Izvinjavam se rudaru prozvanom nezvancnom proleteru, nista moramo te na 500 maraka staviti

SRETNO

14/2/08 17:03  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.