22.2.08

TraženjePedesetak radnika bivše robne kuće "Bosna" jučer je započelo protest pred zgradom Općine Zenica, tražeći da načelnik Zenice Husejin Smajlović pomogne u rješavanju njihovih problema.- Novi vlasnik VF komerc otpustio je navodno prekobrojne, a poručeno nam je da će nam staž biti uvezan ako odustanemo od svih tužbi prema firmi. nećemo da učestvujemo u pljački državne imovine, a sva naša ulaganja sad su prekrižena i ne samo to, još nas se hoće pokrasti i da ostanemo na ulici bez zaostalih plata, penzija, svega, kaže Sabahudin Huseinspahić, predsjednik sindikata ove "ugašene" firme, čiju zgradu robne kuće u Zenici je kupio sarajevski VF.

11 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Vidi moga panoa,PLANA grada proizvedenog prije 13 ili 14 godina.Kao da je juce napravljen.Zbog ovakve kvalitete me i vole u evropi.Kvaliteta cini cuda.Molim svoju konkurenciju da proizvedu nesto barem slicno sa ovolikim rokom trajanja.Jer samo tako mozemo napred i u evropu.Napomenut cu i to da je od 5 proizvedenih komada 3 poklonjeno Opcini zenica.Tako se nekada radio posao za grad koji se voli.Tvoj zenicanin

Zaista Vi radnici boske oprostite,ali ste mi sada bili u drugom planu.Emocije??

23/2/08 13:57  
Anonymous Anonimno said...

uvijek sam se pitala ko napravi ovaj smecarski plan zuto zelen fuj
eh vala nije tu radi kvaliteta nego sto nije napravljen drugi jos

23/2/08 16:45  
Anonymous Anonimno said...

trebo si onda stavit oznake (nalazite se ovdje) na planu s pomocu kojih bi putnik namjernik trebao skontati gdje se u tom trenutku nalazi. jer nisi panoe valjada pravio da bi se mi zenicani njima divili nego da bi sluzili svojoj svrsi. u svakom slucaju hvala na poklonu i oprosti sto sam konju pogledao u zube.

23/2/08 20:36  
Anonymous Anonimno said...

Postavljen je novi plan tu 2 METRA NIZE i super izgleda bolji od ovoga starog!!!

24/2/08 18:02  
Anonymous Anonimno said...

Iskreno sam sretan zbog vasih komentara.Kako me jos uvijek sjecanje i mozak jako dobro sluzi na svakom panou je pozicionirano mjesto gdje se trenutno nalazite i sam pano je tako orjentisan da bi ste se lakse snasli.Pogledajte malo bolje.A za gospodjicu ili gospodju u 16:45,mozda niste primjetili da su ZELENIM markirane ZELENE povrsne ili parkovi,kamberovica i sl,a gradske asvaltne ZUTIM.Logicno zar ne??Ili jos mozda ni pojma nemate da su te SMECARSKE boje, gradske boje grba i zastave ZENICE, zenicanko,ako to uopce jesi,ZELENO-ZUTE.A ako pogledate bilo koji drugi plan grada,mozda primjetite da postoje standardi u bojama.Za vas ce mo drugi puta nesto malo LJUBICASTO,jer si vidim poplavila od mrznje. A radi tvoje pakosti,drugi nije napravljen,jer sam ja u evropi,pa kada se vratim,a uskoro cu.a i pohvalio sam se da samo ja tako dobro znam napraviti,jer da ima ko drugi vec bi ga davno napravio.A i skupi su,jos tada su kostali 8,500DM po komadu.Lijep pozdrav

25/2/08 02:16  
Anonymous Anonimno said...

bas zato sto postoje standardne boje i pitam sto si koristio smecarske. zelena boja za zelene povrsine nije ona drecava koju si ti koristio, a zuta kontejnerska isto. a i gdje su druge boje, ne moze sva graddnja biti zuta??? valjda postoje neke razlike izmedju stambenih i ostalih zona, stari i novi dijelovi grada...
amaterski plan, ogledalo doba kad je pravljen i bas dobro sto je konacno zamijenjen. biti ljubomoran na ovo je smijesno, ovo je bila tuzna slika perioda i autora. eto crtaj evropske planove ako ti iko dopusti, nije tvoja babovina da prosipas amaterizam badava.

25/2/08 10:00  
Anonymous Anonimno said...

Za tvoju informaciju drugi je napravljen cak se vidi i na ovoj slici u desnom gornjem kutku ali je drugacije orijentisan postavila ga je opstina i turisticka zajednica zajednica ustvari vise njih a ne samo taj i nemoj previse i prepotentno lupetat molim te. DZANA

25/2/08 10:03  
Anonymous Anonimno said...

ti 02.16 ili si slijep ili se pravis.Povecaj sliku jasno se vidi novi pano na desnoj strani.

25/2/08 10:06  
Anonymous Anonimno said...

10:00 i draga moja djana.Mozda i pored Vas postoji neko ko propisuje pravila igre.Obicno je to investitor,ali ako zelis,samo cu ti kratko pojasniti.Pano je radjen iskljucivo 3M reflektirajucom materijom,od koje se rade i saobracajni znaci,pa mu je i postojanost takva.A kod toga prvog i jedinog originalnog 3M proizvodjaca u svijetu,se proizvode nijanse iskljucivo,ZELENE,ZUTE,CRVENE,PLAVE I BIJELE,i u zadnjih par godina i CRNE.Obrazovanja nije nikada na odmet.Na zalost u Evropi sada pravimo digitalne,planove,pa ukoliko uspijemo nesto sareno postici poslat ce mo i u nas grad.
Za grad smo na poklon proizveli oglasne panoe koji se lako odrzavaju i stalno su cisti.Zelimo to pokloniti opcini,ali Vas molim sada da nad date mail da i vama prije posaljemo na usaglasavanje oko boja.kako ne bismo stvarali ruglo po gradu.Vidite koliko vodimao racuna o nasim kriticarima.Ovo vam najozbiljnije govorim.

25/2/08 15:06  
Anonymous Anonimno said...

ako je tako, slobodno posalji prijedlog ovdje na blog, svi smo mi kriticari i dobices ocjenu vrlo brzo, ali ne i prebrzo.
povlacim da si amater, ali ne volim arogantne tipove. splet okolnosti je tako htio, napravite sad nesto bolje i prijedlog na sunce.
nemojte samo te jeftine simbolike oko odabira boja grada itd. to je suplja prica da se zataska los kvalitet. eto zamisli da su boje grada crvene i ljubicaste, pa skontaj kakav bi bio rezultat. ta simbolika je glupost cista i losa sentimentala. KVALITET na sunce.

25/2/08 15:28  
Anonymous Anonimno said...

15.06 neznam o cemu pricas nema potrebe za nikakve tvoje panoe iz jednostavnog razloga -novi panoi su vec postavljeni i to nedavno na svim potrebnim i za to predvidjenim mjestima i nema nikakve vise potrebe za njima pa necemo cijeli grad u panoe zamotat nije ovo NEW YORK i ovo sto ima je previse.DZANA

25/2/08 19:42  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.