4.3.08

INPEK, kraj priče o privatizaciji


Upravni odbor Agencije za privatizaciju Zeničko - dobojskog kantona dostavio je prijedlog Općinskom sudu u Zenici za nastavak raskida ugovora o privatizaciji najveće zeničke industrije pekarskih proizvoda "Inpek". Prijedlog podrazumjeva raskid privatizacije 67 posto vlasništva protiv prvotuženog preduzeća "Kalen" i drugotuženog preduzeća "Krehić", a pripremno ročište je zakazano za 31. mart, potvrdili su direktorica Agencije Mufida Džindo i predsjednica UO KAP ZDK Azema Mulasmajić.
Istovremeno, sarajevski "Klas" je obavješten da Agencija prestaje sa aktivnostima oko privatizacije i mogućeg preuzimanja "Inpeka" od ove kompanije, zbog utvrđenih novih okolnosti. U saopćenju Agencije se navodi da je, i pored pokušaja mirnog rješenja spora, bespredmetno dalje ulaziti u razgovore sa "Klasom".
Agencija je utvrdila da je ABS banke filijala Zenica "Inpeku" krajem 2004. dala hipotekarni kredit od 150 hiljada KM, a banka je zbog nepoštivanja vraćanja kredita, pokrenula hipoteku, te je Općinski sud krajem prošle godine prodao građevinsko zemljište koje je prilaz upravnoj zgradi, te zgrade Uprave i pekare, kao i kotlovnice u Raspotočju, i to vlasniku "Krehića", kao fizičkom licu.
Tako je Agencija utvrdila da je bespredmetno voditi dalje pregovore oko kupovine firme, kad je već značajan dio kompanije prodat. Da li će biti pokrenuta krivična odgovornost i kako je moguće da neko postavi hipoteku na imovinu, a onda je kupi kao fizičko lice od banke povjerioca, u Agenciji nije rečeno, osim da će se sve stvari oko Inpeka dalje razvijati na sudu.

1 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Bravo Krehicu,jos si jednom pojeo govno i unistio jos stotine radnika.I pored milionskog duga Kalena drzavi na ime poreza,on kao fizicko lice se pojavljuje i kupuje zemljiste.Kako te vise nije sramote seljacino,koji si neplacanjem racuna firmama unistio pola kantona svojim propadanjem.Odvratan si pa te ni RAK nece,gadis mu se.

4/3/08 17:12  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.