12.3.08

Parkinzi

Predsjednik Udruženja Forum građana Zenica Muhamed Aliefendić uputio je danas otvoreno pismo načelniku Općine Zenica Husejinu Smajloviću, predsjedavajućem Vijeća općine Milenku Karoviću i upravi Javnog preduzeća «Parkinzi» Zenica. «Prema Zakon o informiranju u BiH, bili ste dužni da nas u roku od 30 dana obavijestite koji su razlozi prevladali da dođe do enormnog povećanja cijena parking usluga u Zenici. S obzirom na veliki broj pristiglih pritužbi građana, koji se obraćaju i Forumu građana Zenica, molimo da nam odgovorite na dopis upućen 30. januara 2008. godine», stoji u otvorenom pismu koje je Forum građana Zenica uputio općinskim vlastima. Javno preduzeće «Parkinzi» Zenica od februara primjenjuje znatno više tarife za korištenje parkinga i garaža i specijalnog vozila «pauk».

8 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Ovo povecanje cijena je stvarno bezobrazluk, da ne spominjem ljude koje rade na salteru u pomenutom preduzecu koji su toliko neljubazni.
Npr. u podzemnoj garazi ispod Uglovnice su promjenili cilindar na ulaznoj, zajednickoj kapiji, da bi tu promjenu naplatili 10 KM po korisniku garaze! Kad znamo da je kopiranje kljuca 2-3 marke, ne razumijem cemu razlika u cijeni.
Pored toga, kada sam trazio racun za tih 10 KM, receno mi je da nemaju nacina da mi daju racun, nego su mi pokazali neku odluku direktora po kojoj se to naplacuje 10 KM.
Takav nacin rada mozemo nazvati samo bezobrazna otimacina.
Interesuje me da li su oni PDV obveznik, naplacivanje 10 KM bez racuna nije po zakonu.

12/3/08 15:49  
Anonymous Anonimno said...

Posto slika (brojevi) govori vise od hiljadu rijeci, bilo bi zgodno da navedem da sada za rezervisano parking mjesto placam 35,1 KM mjesecno, umjesto ranijih 11,7 KM. Izgleda da su htjeli uci u Ginisovu knjigu po poskupljenju od 300% za uslugu koja sa sobom ne povlaci povecanje ulaznih troskova. Ako je to motiv, onda je opravdano.

13/3/08 03:34  
Anonymous Anonimno said...

Ma samo vi placajte kad imate novaca. Mene samo interesuje koji se genije sjetio da ispred svih zgrada crta neke rezervisane parkinge. Osim guzve koju stvaraju, imamo i tu situaciju da ce od sada svi imati auto ispred svoje zgrade, i kad trebaju recimo u crkvice, ici ce pjeske ili taksijem, jer avaj i ispred te zgrade je razervisan parking. A da ne govorimo kad nekom dodju gosti. Genijalno, nema sta.

13/3/08 11:34  
Anonymous Anonimno said...

Kakve rezervacije,kome to pada na pamet.Ja u Budimpesti mjesecno placam parking 220eura ili 65.000 ft (toliko kosta inace najam dvosobnih stanova u tom dijelu,koji pripada centru,7.kvart,)ali niko ti nije rekao da ces i imati mjesto za parkiranje.ako si dosao iza sest predvece,auto ces parkirati i po pet kilometara dalje od stana ,dok ne nadjes mjesto ,a ujutro ga vec u 7 moras maknuti jer ti placeni parking i u toku dana vrijedi samo za tvoj kvart.Kazna za minut prekoracenja od dozvoljenog vremena ti je 18 eura,ako uplatis u toku dana,ako ne nego u roku 30 dana36 eura.Ako ne vodis racuna i ako si ne pazljiv dobijes u toku dana i po deset takvih kazni pa ne plati??Ne postoji rezervacija ,nema teorije,samo uz hotele,hotelska,A u zenici jos malo ce poceti i pucati zbog mjesta rezerviranog,i ja sam imao nesrecu stati na "TUDJI" parking,zamisli.Tako da sa parkiranjem nikada ne znate gdje je gore.

13/3/08 22:49  
Anonymous Anonimno said...

I sta je rjesenje?

14/3/08 00:01  
Anonymous Anonimno said...

00:01 svaka cast za jednostavan,direktan,civilizovan odgovor nasem Pestaru!I ja ne kontam sta je pisac htio da kaze?

14/3/08 00:39  
Anonymous Anonimno said...

Pizda im materina i parinzima i nacelniku.u centru zagreba rezervacija p.mjesta je 40 kuna.mi haman koa da živimo u londonu ili new yorku.kako je krenulo mogu nam zadati ipo hiljadu maraka.a sve smo to napravili (zaradili) mi, a onda došli neki majmuni, nacrtali linije, a mi te dvije linije od po pet metara plaćamo 420 maraka godišnje.

14/3/08 09:49  
Anonymous Anonimno said...

Pa koliko ja kontam,valjda je rijec o tome da nigdje u svijetu ne postoji to da nako moze sebi dozvoliti rezervisanje parkinga na gradskoj povrsini.Bojim se da se poslo crtati sta je ko osvojio u ratu.Dajte da i ti izdjelimo i svako sebi sa svojim komadom zemlje.Ja samo ne vidim logiku poskupljenja,sta su to oni ulagali nesto,pa trebaju troskove pokriti??

14/3/08 19:01  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.