17.3.08

Reprezentacija


Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro danas je objavio spisak igrača za prijateljski susret protiv selekcije Makedonije 26. marta u Zenici. Kodro je pozvao 18 nogometaša koji igraju za inostrane klubove: golmani: Kenan Hasagić (Buyuksehir, Turska) i Almir Tolja (Saba Bettery, Mađarska); odbrana: Emir Spahić (Lokomotiv, Rusija), Branimir Bajić (Koblenz, Austrija), Safet Nadarević (Zagreb, Hrvatska), Saša Papac (Glasgow Rangers, Škotska); vezni igrači: Darko Maletić (Partizan), Branislav Krunić (MF Moskva, Rusija), Zvjezdan Misimović (Nurneberg, Njemačka), Elvir Rahimić (CSKA, Rusija), Samir Merzić (Teplice, Češka), Sanel Jahić (Aris, Grčka);napad: Mirko Hrgović (JUF United), Senijad Ibričić (Zagreb), Sejad Salihović (Hoffenheim, Njemačka), Edin Džeko (Wolfsburg, Njemačka), Zlatan Muslimović (Atalanta, Italija) i Admir Vladavić (Žilina, Češka).Selektor Kodro na pres-konferenciji je istakao da je zajedno s direktorom reprezentacije Elvirom Bolićem obavio razgovore sa Sergejom Barbarezom i Hasanom Salihamidžićem radinjihovog povratka u reprezentaciju. "Sa Sergejom smo obavili konkretan razgovor, za koji mogu reći da je optimističan. On smatra da situacija u ovom momentu još nije zrela, ali po svemu što sam mogao da primijetim očekujem da će nam se on ipak priključiti. Sa Salihamidžićem će ići malo teže. Na njima će biti da sami odluče. Naš stav je bio vrlo jasan, nećemo nikoga moliti da igra za reprezentaciju, ako to nije njegova želja", kazao je Kodro. Kada je u pitanju nastup velike nade bh. nogometa Miralema Pjanića u dresu s državnim grbom, Kodro je naglasio da bi se on našao na spisku za susret s Makedonijom da je imao "sređene papire". Okupljanje reprezentacije predviđeno je 24. marta u hotelu "Hercegovina" na Ilidži. Susret BiH - Makedonija igrat će se 26. marta na stadionu Bilino polje u 20.15 sati.

2 Comments:

Blogger @do said...

Selektor mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine (U21) Branimir Tulić objavio je spisak igrača za kvalifikacioni susret za Evropsko prvenstvo (Grupa 10) protiv selekcije Velsa, koji će se igrati 26. marta u Sarajevu.

Na spisku se nalazi 20 igrača:

Jasmin Burić (Čelik, Zenica), Ibrahim Šehić (Željezničar), Kenan Čejvanović (Sloboda), Predrag Papaz (Slavija), Vukašin Benović (Slavija), Matijas Pejić (Orašje), Elvir Čolić (Velež), Adnan Likić (Slavonac), Mehmedalija Čović (KSV Roeselare), Dario Purić (Modriča), Joco Stokić (Modriča), Semir Štilić (Željezničar), Admir Aganović (Čukarički), Eldin Mašić (Žepče), Said Huseinović (Sloboda), Ermin Zec (Šibenik), Petar Jelić (OFK Beograd), Anto Živković (Orašje), Haris Handžić (Sarajevo) i Bubacar Dialiba (Željezničar).

Nakon četiri uzastopna poraza i katastrofalno loše gol razlike (1:12) novi selektor najavio je da će njegova ekipa pokušati da napravi iznenađenje i zaustavi rezultatski pad.

"Na spisku se nalaze igači koji su standardni u svojim klubovima. Ekipa Velsa nalazi se na vodećoj poziciji u grupi i njima je ova utakmica od velike važnosti. Raspoloženje naših momaka je dosta dobro i nema razloga da za četriri dana priprema u Međugorju ne bude sve kako treba. Moguće je da napravimo neko iznenađenje", kazao je Tulić.

U prvom susretu ove dvije reprezentacije mladi nogometaši Velsa slavili su s ubjedljivih 4:0.

Susret BiH - Vels igrat će se 26. marta na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 16.00 sati.

Tabela Desete grupe:

1. Vels 5 4 0 1 15 4 12
2. Rumunija 5 3 2 0 9 1 11
3. Francuska 6 3 2 1 10 5 11
4. BiH 5 1 0 4 5 13 3
5. Malta 7 1 0 6 3 19 3

17/3/08 15:24  
Anonymous Anonimno said...

ja neznam ko ovo stavlja dal je igrac vezni ili spic ali ovo nije tacno sto pise...nekazem da si ti pisao ado ali hrgovic salihovic i ibricic to sigurno nisu... :)

SRETNO BOSNO

17/3/08 17:40  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.