3.4.07

Foto dana



ne tako davno na ovom se blogu povela diskusija (chat room) da li je neophodno da B&H konačno dobije svoj prvi McDonalds, pored ćevapa i sl. Svaka sličnost sa tom temom sasvim je namjerna :)

51 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Mc donalds ti je simbol otvorenosti jedne zemlje prema svijetu..a mi ga nemamo..to je sramota..ja mislim da i albanija ima mc donalds..dakle iza albanije smo..steta

3/4/07 13:49  
Anonymous Anonimno said...

Ovo je MC Drive u Zenici..to je iz buducnosti slike,jelde Ad0? hehe

3/4/07 13:52  
Blogger Bogumil said...

Nemojte McDonalds u Bosni,sta ce nam tudje smece,sve lude krave iz novonastalih EU drzavica (slovenija,estonija,rumunija,bugarska .......)ce biti prebacene kod nas i prodavane pod hamburgere.....

3/4/07 15:22  
Anonymous Anonimno said...

BIla je reportaza na televiziji..od svih fast food najbolje i najkvalitetnije se pokazao mc donalds..ima vrhunsko meso i sva hrana je iz "prve lige" ...dakle samo najbolje se pravi u mc donaldsu..nije to smece to je kvalitetnije,ukusnije i zdravije od cevapa..eto toliko od mene

3/4/07 16:09  
Anonymous Anonimno said...

McDonald's ovdje (Amerika) je nesto naj fuj fuj :) ne znam zasto nasi zude da imaju to, ja nebih to pojela da mi das ne znam sta.. Zar se nije trebao otvoriti McDonald's u Zenici prije rata?

3/4/07 17:27  
Anonymous Anonimno said...

Bez namjere da se upustam u polemiku dali ili ne Bosni treba McDonalds,dali ce doci ili ne(doci ce oni ako su naumili i niko ih nece sprijeciti),samo bih htjeo da kazem da je "bogumil" u pravu kada kaze za sve to smece.Pa pogledajte sta se desilo sa Mitalom i radioaktivnim zeljezom.A sad recite ko ce da sprijeci jedan McDonalds da unosi smece i pokvareno meso.Samo me interesuje "anonymous"na kojoj TV si ti to gledao McTV,Ako budes imao priliku pogledaj film Super Size Me nastao 2004 i sve ce ti biti jasno o tvom McDonaldsu(film je dokumentarac)

3/4/07 17:39  
Anonymous Anonimno said...

Nemojte McD u Bosniju.Nije u mjemu nista nego americka ambalaza.Trula americka ambalaza.Kakvo meso za cevape,takvo i za hamburgere,nije to mjera otvorenosti prema svijetu.Kad se svijet cuva od Bosnije,cuvajte se i vi od svijeta.Vjerujte,imate sve vrijednije.

3/4/07 17:54  
Anonymous Anonimno said...

e sve se bojim da je najzdravije... neka netreba nam to njihovo smece jer cijene nikad nebi mogle parirati bosanskim pa zato i nece da dodju..narucis nesto a oni hvala Bogu nude neke menu-e u kojima hamburger zauzima najmanje mjesto hahahah,a nemogu nama pametnim bosancima prodavat m*** pod bubrege.to je definicija zasto nema jednostavno.a sad hajmo na veliku kod beslica :)

3/4/07 19:30  
Anonymous Anonimno said...

ako se radi po fransizi, onda sve mora biti jednako, kako u americi,europi,aziji, pa i samoj bosni(ako nekad bude), dakle sve mora biti isto bez obzira gdje se nalazi..mi nemamo autoputa a to je osnovna spona sa ostatkom svijeta.kad to budemo imali, onda ce i strane firme ulagati u BiH

3/4/07 19:58  
Anonymous Anonimno said...

to nikako ne moze da bude zdravo.koriste trans masnice koje su izuzetno stetene za organizam, osim toga koriste jedno te isto ulje 1000 puta. kad drugi put budete u blizini autohtonog mac do, ako uopste, molim Vas samo odite do straznjih vrata ili prodjite pored izvoda koji idu uz kuhinje i sve ce vam biti jasno. smrad je neizdrziv i nikako zdrav. a cevapi brate mirisu na kilometar i mame te.

3/4/07 20:08  
Anonymous Anonimno said...

Kako jedan Mc Donald`s moze biti bolji i kvalitetniji od nasih cevapa ?Pa to je zaista glupost. U Americi je isla reportaza pod nazivom "oversize me" u kojoj je jedan reporter pokusavao da zivi od hrane iz Mc Donald`s-a jedan mjesec dana. Dvadeset petog dana mu je doktor rekao da ce,ako nastavi da jede tu hranu unistiti jetru i bubrege i od toga umrijeti.Ja bih volio da cevapi ostanu nas,BH imidz...nesto nase,nesto zdravo i kvalitetno.Bar mi u cevape ne stavljamo sve one emulgatore i hemikalije.Zabraniti Mc Donald`s u BiH.
Pozdrav. Crkvice.

3/4/07 20:45  
Anonymous Anonimno said...

McDonald's ili Cevapcici??? Sve sto je umjereno, nije stetno.
E sad, zasto ne dozvoljavati ili ne htjeti da se McDo' otvori u Zenici? Ne kontam! zbog toga sto je tudje smece? Sto ce hamburgeri biti od govedjeg "ludog mesa"?? Odkud to?? Pitam se ja od koliko kvalitetnog mesa su pravljeni cevapi? Eksperti, molim za odgovor.
I na kraju, ja sam ZA, a poslije je na pojedincima da odluce kojim prevoznim sredstvom u McDrive!!

Sanja

3/4/07 21:18  
Anonymous Anonimno said...

Ma ko to kaze da je Mc Donalds zdraviji od cevapa?
Ko god se hrani u Mc Donaldsu ima preko 100 kg, zato sto oni pripremaju njihovu "zdravu i ukusnu" hranu u samom ulju. Ima li ista da stave na gril???
To je sve smrznuta hrana po 15 i vise dana, sve se podgrijava, puno hemije.
A nas cevap je......ma znaju oni koji su rodjeni u Bosni i koji uzivaju u Bosanskoj kuhinji.

3/4/07 23:51  
Anonymous Anonimno said...

ahahahhahah zdravije od cevapa zato cim pojedes njihov sendvic i pomfrit trazis wc sigurno radi dobre kvalitete,pa to meso je zivi otpad
ja sam radio u McDonaldsu i govorim iz svog iskustva

4/4/07 03:12  
Anonymous Anonimno said...

mcdonalds je smeceeeee!!!!
stace mi mcdonalds pored nolikog broja fastfood-ova...cevabdzinica...nacionalni restorana......ljudi vjeruj te!!!

4/4/07 03:48  
Anonymous Anonimno said...

Jebem ja tu kafanu u kojoj ja moram otic po hranu jos i vratit posudje, i na kraju mi naplati ko da je kurbansko meso!


Toliko od mene1

4/4/07 08:43  
Anonymous Anonimno said...

Moja raja sa posla kada gdje putujemo odmah leti za Big Mac ali ja tu przenu "plastiku" ne mogu smisliti. neko je pomenuo, a svima preporucujem da pogledaju film SUPER SIZE ME / SUPER VELIKI JA kojeg mozete pronaci u svim videotekama pa da onda komentarisemo.

B.S.J.

4/4/07 13:54  
Anonymous Anonimno said...

Ovakvi bolesni komentari se mogu ocekivati samo od bosancerosa (nazalost sam i ja bosanceros al europski i svjetski naklonjen)

Nikad vi europe necete vidjeti sa takvim razmisljanjem.

Bog vam dao pameti jednog dana i da vam djeci bude bolje.

Pitacu vas kad se otvori mc donalds gdje ce vam djeca prije htjeti ici,u mc donalds u prekrasnom ambijentu i sa jako ukusnom i kvalitetnom hranom ili ce ici kod rasima na cevape (mjesavina odpadaka mesa)..i slusati himzu polovinu.

bas me interesuje odgovor

4/4/07 14:22  
Anonymous Anonimno said...

Kad se otvori MC DONALDS to ce vec znacit da smo u Europskoj uniji i da mozemo ici u Austriju u shopping bez vize :)


....jedne godine

4/4/07 14:26  
Anonymous Anonimno said...

sta ti je ukusno u Macu? fakat je dobar komentar - pecena plastika..., nastranu "otpaci mesa" kod cevabdzija,...ali sta ti europski orjentirani Bosance imas protiv Himze Polovine? Naravno, lakse je pogaziti sve svoje i vise slusati Country jer je to zaboga AMERICKA narodna muzika...nego ...pa uostalom, za sevdalinkom ludi po svijeta, Mostar Sevdah Reunion razvaljuje gdjegod nastupa, ali je bolje "zapadno govno" nego domaci najbolji proizvod...ne, ne brini prijatelju....puna je Bosna takvih kao ti...prodanih dusa koji bi jedva docekali da budu tudji robovi sa promjenjenim imenom, identitetom...i gomilom kvalitetnog mesa za 2, 5 $ uz koji jos dobiju i plasticnu igrackicu, vjerovatno napravljenu od istih aditiva kao i ono sto jedu...prijatno, ali ne hvala...bez mene...ja sam uostalom 2 godine sjedio za stolom za Amerom, ne jednim, trojicom, koji su se ubijali sarmama, sogan dolmom, hadzijskim cevapom...2005. u novembru, avionom su dosli u Dubrovnik, popili kafu malo prosetali, a onda uzeli rent-a-car i dosli u Zenicu da jedu... trojica tipova koji imaju svoje kompanije, milione...mozda posaljem sliku da vidis kako se dave "smecem"...a ne znam bas plaho Bosancerosa koji imali milion u dzepu ili ne idu na Big Mac do najblize "kvalitetne radnje" sa tim nus-produktima ...

4/4/07 14:29  
Anonymous Anonimno said...

komentar ovaj predhodni je profulao temu :(

4/4/07 15:10  
Anonymous Anonimno said...

Nemoj mi reci jos da dolazi sad ti tvoji milioneri extra iz amerike da jedu kod beslica cevape i prvim avionom se vrate ? HAhahahahah DOBAR JE MEMO DOBAR !

Kamo srece da ti imas milione..ja bih to volio..

4/4/07 15:11  
Anonymous Anonimno said...

Ado pitanje? Jel ti volis mcdonalds hranu? ja obozavam!

Ajd iskreno odgovori...

DA ILI NE nemoj sad okolo :)

4/4/07 15:16  
Blogger @do said...

ISKRENO?
NE...
da budem jos iskreniji, ne mogu recid a sam se pretrpavao, mislim da sam 5-6 puta u zivotu kusao nesto od tog "brenda", ali iskreno smatram da osim imena ono sto se prodaje u nasim uvjetima...ma polemisite vi...ali ja kazem da mi se ne svidja, moj licni stav, ok?

4/4/07 15:20  
Anonymous Anonimno said...

Ma samo vi "udrite" po komentarima onih koji nemaju nista protiv. McDo smece, plastika!! Moguce ali imamo mi i "domaceg smeca" na trzistu pa jos jedno vise i nije neki problem. Problem je to, sto bi McDo zaposlio "nekoliko" gradjana. Ah da, zaboravila sam, ima posla u Zenici a izgleda da se udaljavam od teme.

Sanja

PS : Ja volim slusati Himzu!!

4/4/07 15:25  
Anonymous Anonimno said...

svako nek odluci sta ce da jede. bujrum.mozemo da biramo i treba da imamo mogucnost izbora bar u pogledu hrane onda nek se i Mac otvori. pa ce svako da jede gdje mu odgovara.

nego miki pises o mittalu i radioaktivnom zeljezu. pa mittal je to sprijecio koliko sam ja to razumio preko ade i njegovog izvjestavanja. i sta sad to ima veze sa Macom?

4/4/07 15:31  
Anonymous Anonimno said...

Ma bosanskog mesa nema nigdje.Kakva amerika oni su sirotinja za nas.kod nas je sve naj naj ! sve cvijeta !

4/4/07 15:33  
Anonymous Anonimno said...

Javljam se po drugi put.Radila sam ovdje u MC Donaldu i znam sta govorim.U Americi sam,i nije problem evropski ili americki orjentisanog Bosanca,problem je jedne industrije koja unistava covjeka.Cijela americka industrija hrane unistava covjeka.To je svakom svjesnijem covjeku jasno.Dok nema posla i ima vise vremena,bolje je pojesti supu od luka,nego hamburger u McD.Sve spolja,je glazura,ali da zadjete iza restorana,kako jedna komentatorka kaze,vidjeli bi sta se tu radi.Cuvajte mi moju Bosniju,od tih smecara.Vjerujte,mi vrijedimo vise i gologuzi od njih.

4/4/07 15:56  
Anonymous Anonimno said...

Sve sto sam naveo je moj licni stav. Da se vise njeguje tradicija poput Himze, Safeta, Nedzada, Silvane ... bilo bi nam puno bolje jer to je za nas ono sto je za amerikance BLUES. Kako rekoh, neka ovdje otvori ko god hoce (nemam nista protiv) i sta hoce ja ostajem vjeran domacoj kuhinji. Film SUPER VELIKI JA pogledajte obavezno prije nego kusate Big Mac-a, Fish, Pitu od sumskog voca... :(

B.S.J.

4/4/07 16:54  
Anonymous Anonimno said...

Anonimna "amerikanko" koja si radila u McDonald's-u. Pa ne znam, odakle da krenem i evo treci put brisem komentar ali moram ti odgovoriti na :
Kao prvo, znaju zenicani sta je McDonald's. Digla se "dijaspora" da brani zdravlje gradjana, jer "dijaspora sve zna"
Druga stvar, supa od luka!! pa hajmo se vratiti u zenicu i praviti konkurencuju Beslicu i pored toga jesti tu istu svaki dan.
Trece, "Cuvajte mi Bosnu". Ko da ti je cuva, od cega, kako, pod kojim uslovima??? Garant su umorni od cuvanja i garant bi oni da malo rade.


Sanja

4/4/07 17:09  
Anonymous Anonimno said...

McDo nudi obicne prepecene trulex krpe, to moze jesti samo neko ko ne postuje ni sopstveni zeludac. Potpisala sam se prije devet godina da me to mjesto nece vidjeti i dosad sam ga i zaboravila, a da ne pricam kako mi nikad nije zafalio. Eh, sad, javna je tajna da vecina ljudi ne postuje ni vlastiti mozak, pa sta onda ocekivati za zeludac?

p.s. Drago mi je da se konacno povela neka konkretna rasprava ovdje.

4/4/07 20:23  
Anonymous Anonimno said...

ljudi odakle vam energija za ovoliko price o mcdonaldsu?
ne mogu da se ne ukljucim. prvi big mac pojeo sam u zrenjaninu, drugih 5-6 u beogradu.
prvi put kad sam narucio ocekivao sam nesto sto necu moci pojesti, jer mi se na reklamama cinilo ogromnim. kad su mi donijeli big mac pitao sam se sta je tu big?
meni se svidjelo, i iznenadio sam se da sam cijeli taj dan bio sit.
i kad god sam jeo u mcdonaldsu bio se duze sit u odnosu na drugu hranu.
sto se mene tice nek se otvori.
ja ponekad pozelim pojesti hamburger.
isto je to kao i sa svim drugim. ako jedes cevape svaki dan umrijet ces za mjesec dana. ovo je malo vise figurativno ali strucnjaci ne preporucuju cevape vise od jednom mjesecno.
jos ako jedes cevape u nekim lijevim cevabdzinicama moze se desiti da umres i ranije, zbog kvaliteta, zapravo nekvaliteta mesa istih.
treba sa svim postupati pazljivo i umjereno.
jedno je sigurno: otvaranje McD-a nece ugroziti bosansku kuhinju, kao sto ni blues nije potisnuo sevdah.
ova zemlja moze svariti sve, i dovoljno je siroka za svakoga, pa zasto ne i za mc donalds.
samo sto su ljudi postali nervozni, nestrpljivi, bahati. samo galame, kukaju, zale se.

4/4/07 20:54  
Anonymous Anonimno said...

Ma pusti ih Sanja nisu normalni :)

sta oni znaju sta je mcdonalds..samo su culi za cevape i pite :)

4/4/07 23:26  
Anonymous Anonimno said...

Draga Sanja,iz tebe govori revolt mladog covjeka.Ja znam da je tesko mladosti kad nema posla.Ali,sine moj,nisam te htjela uvrijediti,samo sam rekla svoje misljenje.Nece MCD rijesiti Bosnu besposlice.Izvini ako sam te uvrijedila.

5/4/07 00:31  
Anonymous Anonimno said...

Evo vako "ROMI"Prije nego napadnes nekoga procitaj sta taj isti pise pa ako ti nije jasno procitaj jos jednom,ja sam fino rekao da kad je to zeljezo moglo da ude u Bosnu i Hercegovinu i da zavrsi u Mittalu u sred Zenice i da se tek tada otkrije da je radioaktivno ko ce da sprijeci jedan Mc... da uvozi smece?Znaci nije poenta u Mittalu,poenta je u tome da nema ko to smece da zaustavi na granici kao i u svakoj normalnoj drzavi.A da je smece jest,samo primjera radi objasni mi kako ces za 2,99$ (koliko kosta 750 ml coca-cole,hamburger,i oko 300 grama pomfrita)imati kvalitet.Uzmi u obzir da oni trebaju da plate radnu snagu,namirnice,poreze,dadbine,struju,vodu,one igrackice i jos da zarade.I jos nesto prije nego zavrsim pod imenom izbora "nek svako odluci sta ce da jede"se serviraju najveci otrovi od nastanka covjeka,a ti meni sada reci kako ces ti djetetu od 5-6 godina objasniti da je to smece kad ono vidi da je tamo neki klovn i puno igracaka sve sareno sljasti(cini mi se da je to neko vec spomenuo gore)a kad ta ista djeca budu imala po 150kg onda ce se svi hvatati za glavu.Zivi bili pa vidjeli.Ja licno podrzavam sta je BSJ rekao,a svako moze da odluci za sebe.Puno pozdrava od MIKIJA

5/4/07 06:18  
Anonymous Anonimno said...

DAJ BA STA SE TU RASPRAVLJATE KAD ZNAMO SVE STA I KAKO JE PROPAGANDA STO JE SVAKO 3CE DIJETE U EU DEBELO UKUSNO MHHHHH NJAM NJAM TO NAMA NE TREBA TOLIKO OD BECLIJA VOZDRICA

5/4/07 09:34  
Anonymous Anonimno said...

hehe da rade na trovanju naseg naroda,pa to dodje skuplja pita nego tepsija.sanjice legendo vjerovatno si mlada a;i i ja takodje zivim u EU i to je 100% informacija da je smece obicno MC DO.ali naucice svi kad probaju to.a isto da napomenem vas sve da se na fakultetu ekonomskom uci kao primjer da MC DO ulaze znatno velike novce za reklamu i zbog toga ta nasa djeca zude za tim samo primamljivim bojama i ostalim reklamnim folovima.samo trebate znati razlikovati dobar kvalitet i dobro reklamu.nisu ni cevapi neki kvalitet i to se zna ali ima nekih puno bolji stvrai pa i u cevabdzinicama a i u nacionalnim restoranima.i sve sto pricate nemojte rezonovati neke stvari ako neznate 100% o tome.pa da napomenem da slike koje oni prikazuju nisu ni blizu gotovog proizvoda..nista posebno reci nego puno vise reklame ima nego hrane.
Holland

5/4/07 10:42  
Anonymous Anonimno said...

Ja jedem svaki dan po 2x u mcdonaldsu i nisam se udebljao ni grama.Sta serete tu? Udeblja se ako se ne krece..ako si neki ljendohan..ja jedem vec 5 god u mcdonalds i nista mi nije..

dakle mani te se glupe price..neznate sta pricate ljudi

5/4/07 12:56  
Anonymous Anonimno said...

Holandija? Ispade po tvojoj prici da u Mcdonalds samo reklame pucaju i prodaju HAVU? Ja se najedem tamo kad god odem...

A ovi sto pisu da neidu u mcdonalds,vjerujte mi oni su najcesci gosti...provalio sam vas :)

5/4/07 12:58  
Anonymous Anonimno said...

ZIDOVSKA POSLA I NISTA DRUGO!

5/4/07 14:51  
Anonymous Anonimno said...

eh da i ja kazem koju za ovo vase ponasanje.
PA GDJE SADA ZASTITNICI ZIVOTINJA PETE I OSTALE ORGANIZACIJE ZA PRANJE PARA.
Prije par hefti ste se svi oborili na borbe pasa, kako je to nehumano, podrzavali neku raspuscenicu koja je pisala u ujedinjene zidovske drzave, kako treba kazniti nase momke iz Zenice.
Pa sto sad nepotpisujete peticije u zastitu KRAVA koje vas mekdonalds ubija nehumano i neselktivno.
Zasto neustenete protiv akcije, kad mekov mesar, zivu kravu zakaci na noge, obrne za 180 stepeni tako da joj glava visi, pa je onda humano opali pistoljom u glavu, a oni malo precizniki, cekicem to rade, da bi sacuvali kozu od klasicnog klanja.
Nesto mi niste GLASNI ni po pitanju SPANSKIH KORIDA, kad oni kreteni polagano ubijaju bikove a 50 000 ljudi pljesce i uziva????
Niste glasni ni kad te iste zastitnice kastriraju i sterelisu svoje kucne ljubimce i drze ih u HUMANIM okolnostima?????
Nego najlakse je kad SVOGA treba lincovati i oderat, fino.
I zato nemojte mi krivine fatat na oviim komentarima.

Niti jednu drzavu nije obogatio mekdonalds a niti cevabdzija.
NIti jedan radnik nije dozivio penziju radece za mek ili cevap, osim ako nije vlasnik.
Niti jedno drustvo nece biti bolje ili slabije ako nema mek ili cevap.

I sta to znaci ZAPADNO ORIJENTIRAN???? Dajte molim vas ne vucite neke imaginarne pojmove, i ne dizite prasinu oko nicega.
Ako moze definicija ZAPADNO ORIJENTIRAN nek je neko da na ovim komentarima?

Isto tako i postapalice EVROPSKI STANDARDI???
Pa hajte definisite sta su to evropski standardi, nabrojte makar dva registrovana zvanicno????

Nek me nespasava mekdonalds, ako vec moram birat svakako cu svoje da izaberem, SVOJE.

FERUM!

5/4/07 15:37  
Anonymous Anonimno said...

Cuj da se kazne ovi sto krave ubijaju? pa kako ce dobit meso? ahhaahhahahahahah...joj al se pravite pametni majko moja draga...

A ti Ferum idi jedi lisce,prokuhaj fino,pa papaj supice...a pusti nas na miru majke ti

5/4/07 16:02  
Anonymous Anonimno said...

A sto nebi pljeskali na koridama..zivotinje su tu da ih mi muzemo,koljemo jedemo,a ne one nas..ti kao da si zebra a mi svi lavovi..bjazi ba bjaaaaaaaazi

5/4/07 16:03  
Anonymous Anonimno said...

miki, ja dobro citam, ali ti sene izrazavas jasno.ja tebe ne napadoh samo te upitah, a ti odmah paljbu. ipak ovo si ti napisao " samo bih htjeo da kazem da je "bogumil" u pravu kada kaze za sve to smece. Pa pogledajte sta se desilo sa Mitalom i radioaktivnim zeljezom".da si to mislio kao sto kazes u 2 postu to bi i napisao. komentatori mogu lijepo procitati sta si napisao pa nek kazu. osim toga nije "htjeo" nego htio. kad bismo naucili da se izrazavamo onda bi i dolazak maca bio manje sporan, vazan ili nikakav.bujrum ko voli nek izvoli. jal mac jal cevap. isto nam valja putovati.

5/4/07 20:03  
Anonymous Anonimno said...

MAKSIME odnosno mekdonalds sibicarski, prije nego sto pocnes lupat po diviziji, procitaj komplet moj prethodni komentar.
Ako nisi u toku onda je to tvoj problem, a ne nas. Stvarno si se doveo u situaciji maloljetnika da ti se mora pojasnjavati svaka rijec. Na tvoju zalost nemam vremena da trosim na tebe.
Ko je stalan posjetioc na ovom blogu zna o cemu govorim.
Procitajte svoje komentare na vijesti koja se tice borbe pasa i sad ovdje, vidjecete koliko ima neozbiljnosti.
Ako bi volio da te rjesim zablude u kojoj se sada nalazis,to cu sada ucinuti, ja volim meso, koljem sve sto je dozvoljeno, volim gledat borbe pasa, volim gledat borbe bikova, a najvise
volim BOSNU I HERCEGOVINU!!

FERUM

6/4/07 11:57  
Anonymous Anonimno said...

Hahaha Ferum cestitam ti postao si majka :)

6/4/07 13:38  
Anonymous Anonimno said...

Ferume, koljes li i po kucama?

6/4/07 15:36  
Anonymous Anonimno said...

U redu je "ROMI"ti si potpuno u pravu,moja greska i izvinjavam ti se.Dali je sada sve u redu?Nebih HTJEO da ovo izade iz okvira ovoga posta zato ti se od sveg srca izvinjavam.Dali je HTJEO ili HTIO to mozda za neki drugi post,a i ja sam prilicno "MATOR" da bih ponovo ucio pravopis.Kad smo kod istoga nadam se da u novim "pravopisima"jos uvijek stoji da recenice pocinju velikim slovima.Puno pozdrava od MIKIJA.

6/4/07 18:24  
Anonymous Anonimno said...

svi pricate kako je mcd los odnosno nezdrav a niko se nije zapitao kakvo to meso beslic stavlja u cevape? razmislite malo!!!!!!!!!!!bas me zanima sta cete napisati.pozdrav svima koji su za to da se otvori mcd u zenici

6/4/07 22:12  
Anonymous Anonimno said...

Vjerujte to nikako nije uredu da se u nasoj Bosni prosiri macdonals, po 1 nije uopste zdrava hrana, 2 samo mame djecu svojim reklamama, 3 slabo ces vidjeti bogata covjeka da se hrani tu, 4 u macdomalsu su za radnike sasvim male plate, ljudi rade po pet dolara po satu i samo se bogate na osnovu jadne bijede.... nije uredu lijepa nasa bonska hrana.

7/4/07 06:42  
Anonymous Anonimno said...

Lijepa ti je nasa bosanska hrana,a otiso si 15 000 km od bosne...dakle sad jedes u mc donaldsu..ja samo proso sve i svasta al mi nekako hamburger u mcdonalds ima najbolji ukus i vrhunski pomrfit imaju..ma sve im je super...

A sta Beslic stavlja u cevape to se zna...mislim to je generalno poznato...odpadci od mesa....sve ono sto nevalja se samelje,malo zacina i to je cevap...

cevap i hamburger iz mc donaldsa se nemogu uopste porediti po kvaliteti..

Hamburger ima ocjenu 10,a cevap oko 2-3 maximalno...

7/4/07 12:21  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.