25.1.08

Marija vs. EU

Europska komisija ogradila se danas od svoje veleposlanice interkulturnog dijaloga, prošlogodišnje pobjednice Eurosonga iz Srbije Marije Šerifović, koja je pjevala na predizbornom skupu predsjedničkog kandidata Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića, i ispitat će da li je davala izjave koje bi bile u suprotnosti s njenim imenovanjem zaveleposlanicu dobre volje. "Europska komisija je u decembru prošle godine imenovala gospođicu Šerifović kao jednu od 15 veleposlanika Europske godine dijaloga među kulturama. Njezina politička pripadnost i aktivnosti ni na koji način ne izražavaju političku poziciju Europske unije u kontekstusrbijanskih predsjedničkih izbora, koji su stvar naroda u Srbiji", rekao je John Macdonald, glasnogovornik povjerenika za kulturu iobrazovanje, odgovarajući na novinarsko pitanje predstavlja li za Komisiju problem ako ujedno ona bude veleposlanica Tomislava Nikolića,pobjednika u prvom krugu predsjedničkih izbora, koji nastupa s protueuropskih pozicija. "Međutim, Komisija će ispitati da li je gospođica Šerifović davala neke izjave koje bi bile u suprotnosti s Europskom godinom dijalogameđu kulturama i u tom bismo slučaju razmotrili njezino imenovanje veleposlanicom", rekao je Macdonald. Europski parlament i Vijeće Europske unije proglasili su 2008. godinom europskog dijaloga među kulturama. Komisija je krajem prošle godine imenovala 15 veleposlanika interkulturnog dijaloga, među kojima je i poznati brazilski pisac Paolo Coelho.

4 Comments:

Anonymous Anonimno said...

kujetina,
popizim kad cujem na nasim stanicama ovu krmacu

25/1/08 17:43  
Anonymous Anonimno said...

Ona mi je od uvijek bila sumnjiva, rospija jedna

25/1/08 20:29  
Anonymous Anonimno said...

sjecam se ljetos kad je izaso serifovic na binu,ispred kina bio onaj Panetov festival, nekako iz mene automatski izvuce gomilu psovki i zvizduka ovom nesretnom balavcu sto se zove Marija.

Sjedec' u basti i ledjima okrenutim prema pozornici provedoh te dvije minute u protestu prema navedenom pevacu u zenskom tijelu. Nisam bio jedini kojem je zivce izvukao/la, medjutim uspio sam da otjeram zenu sa dvoje djece maloljetne sa cokle ispred kina, koja je nase proteste prokometarisala 'Pa nije ona kriva!!!'.

Vidno nasekirana domacica u svojim cetrdesetim godinam i trajnom frizurom sa dvoje malodobne djece je odsetala u 'miroljubivu' publiku nadajuci se smiraju pred nasim 'divljastvom'.

Nakon pola godine pitam se jeli onoj zeni sa trajnom frizurom doslo u glavu kojem se ona alien-u divila. I nadam se da je Pane prebranac, skontao da gaduru vise nikad i nezove na svoj festival, jer bi se mogao vrlo lako na dvije minute pretvoriti u ravnogorski scenski nastup, ako to nije nekom skrivena zelja.

Da nebi bilo zabune svi ostali ucesnici su bili s nase 'divljacke' strane pozdravljeni aplauzom.

Sjetih se amera koji kaze nakon sto je vidio ko je pobjedio na evrosongu: Nisam znao da smo ih onako teske bombardovali!

25/1/08 21:31  
Anonymous Anonimno said...

Postovani "Divljaci",pomenuti muskarcic je ipak samo curica,ostecena ozracenim cernobilskim uloscima koristenim u njenom odnosno njegovim ranim danima.Zato Vas molim u ime sve ozracene djece,da ga posmatrate kao da nesto divno zraci.Mozda Pane nije na plakatama obavijestio o ovoj spodobi na nacin nakoji se svi upozore da uklone malu djecu iz vidokruga od barem 200metara.ja vam se ovim putem zahvaljujem na pomoci djecici koja su bila sa mamom koja je imala trajnu.

30/1/08 14:26  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.