24.1.08

Hamza


Atletski klub Zenica radi podrške projektu "Alić - Peking 2008." organizirao je donatorsku konferenciju koju su podržali Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a, Općina Zenica i Atletski savez BiH i preduzeća Arel, KGM Grading, Zenička industrija mlijeka, Economic Vitez i Dom zdravlja Zenica. Cilj donatorske konferencije je pomoć Hamzi Aliću, prvom bh. takmičaru koji je ispunio normu za OI u Pekingu. "Nismo razočarani odzivom, međutim, razočarani smo činjenicom da podršku projektu nije pružio Olimpijski komitet BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH i resorno federalno ministarstvo", izjavio je na pres-konferenciji Suad Kaknjo, predsjednik AK Zenica. Prema procjeni stručnog štaba ovog atletskog kluba i Mehmeda Skendera, trenera najboljeg bh. bacača kugle, Aliću bi za pripremni period do odlaska u Peking trebalo oko 70.000 KM. "Pripreme za OI počeli smo 1. oktobra 2007. godine. Alić se već sada nalazi u vrlo dobroj formi i očekujemo da će do polaska u Peking ostvariti rezultat od 20,60 metara. Naš cilj je plasman u finalno takmičenje OI", izjavio je Skender.

5 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Sad nek se javi oni koji su bili protiv usvajanja fonda za Olimpijce, a koji je predlozio Jasmin Duvnjak. Sigurno se svi sjecate pojedinih komentara.
Niko ne zna prepoznat pravog sportistu, a mogu se pare davati za malogradjanske i skorojevicke "troskove"

24/1/08 14:59  
Anonymous Anonimno said...

Hamza ga more daleko bacit

24/1/08 15:28  
Anonymous Anonimno said...

Ovo treba da se urradi sto prije ,jer Hamze se priprema vec 3/4 mjeseca i to je dug period.Ako sad dobije taj novac veoma bi pomogao(opet trebalo je ovo ranije).
Ako neko slucajno bude komentarisao da je ovo velik novac,neka zna da vecina danasnjih atleticara za mjesec ovo potrosi.
ovo je odlicno,ali ujedno i sramota drzave da se organizuje akcija prikupljanja sredstava za jednog olimpijca.ccc
kako god Zuti ce im pokazat u Pekingu:):):)

24/1/08 16:03  
Anonymous Anonimno said...

...nisam pametan da li da doniram ili pardoniram?!Imati olimpijce u svojoj zemlji,vjerovatno ce se i ostali posjetioci ove stranice sloziti sa mojim misljenjem,da je to dobra stvar za jednu zemlju!Medzutim..,ovde se ponovo pojavljuje jedan kljucni problem(kao i u mnogim drigim varijantama);ZEMLJA je problematicna stavka u ovom topiku?!
...moj skromni savjet gos.atleticaru je;kad ti burazeru skupe te paretine a ti ljepo otvori sebi nekakvu radnjicu,zaposli sebe i clanove svoje porodice,budi Happy..,a nek gospoda Sijajdic,Dodik,Hadzipasic,Smajlovic bacaju i dalje kugle,bombe i ostale ublehe kao sto su i naucili...

25/1/08 01:05  
Anonymous Anonimno said...

pa da je to htio ,onda bi poslije srednje skole odma otvorio radnju.biđe veze...

25/1/08 18:27  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.