31.1.08

Mital u 2007.

Arselor Mital (Arcelor Mittal) Zenica, dio najvećeg proizvodjača čelika na svijetu, kompanije Arcelor Mittal jučer je objelodanio svoje proizvodne rezultate za 2007 godinu. U 2007. godini je proizvedeno 533.000 tone tečnog čelika, dok je godinu ranije proizvedeno 490.000 tona. Istovremeno, Valjaonica ove kompanije je proizvela 550.000 tona proizvoda, što je za 31 hiljadu tona više nego godinu prije.
Porast je zabilježen i u isporuci gotovih proizvoda, jer je u 2007. godini isporučeno 568.000 tona (540.000 tona u 2006.). Od ukupne isporuke, van granica BiH je izvezeno 358.000 tona gotovih proizvoda, a ukupna vrijednost izvoza kompanije Arcelor Mittal Zenica u 2007. je iznosila 363 miliona KM, saopćeno je iz kompanije.
Arcelor Mittal Zenica ove godine očekuje da pokrene integralnu proizvodnju, a projekat obnove integralne proizvodnje nazvan Fenix je započet u martu 2007 godine. Radovi na projektu su u punom toku i odvijaju se prema planu i programu. Kad projekat integralne proizvodnje bude u potpunosti završen proizvodnja tečnog čelika će dosegnuti dva miliona tona godišnje, kažu u Mittalu.

3 Comments:

Anonymous Anonimno said...

taman dvica, odlicno

31/1/08 19:59  
Anonymous Anonimno said...

Nema sanse dvica! visoka pec nemoze vise proizvest od 1,1 mil t tecnog celika a i el.pec koja je pitanje hoceli radit zbog preskupe struje i nedostatka repro materijala oko 700.000t.....proizvodnja ce bit oko 1,5 do 1,7 mil tona celika

31/1/08 21:36  
Anonymous Anonimno said...

Super go Mittal!

1/2/08 17:22  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.