25.1.08

Protest

Članovi udruženja taksista Zenice i Ze - do kantona danas su iz Zenice organizovano krenuli u Visoko, gdje su vožnjom nekoliko "krugova" kroz grad upozorili na tok suđenja ubicama Hasana Bilala, njihovog kolege.
- Sasvim slučajno od članova porodice Bilal smo saznali da su već održana dva ročišta ubicama našeg kolege. Pozvani su da se izjasne o imovinskom zahtjevu, a da bh. javnost uopće ne zna za suđenje. Znamo da se iza ubica kriju bogate porodice, da se pod krinkom suđenja maloljetnicima ustvari nalazi prikrivanje sramotno male kazne koja se sprema, kaže član UO udruženja taksista Vedad Durmić.
Sarajlije Dino M. (17) i Nedžad M. (18) u pritvoru se nalaze od kraja decembra, nakon što su osumnjičeni da su 26. novembra prošle godine kasno uvečer ubili zeničkog taksistu Hasana Bilala, njegovo tijelo izbacili u Dubravama kod Visokog, a potom automobil "škoda oktavija" ostavili u sarajevskom naselju Stup. Sutradan ujutro uhapšeni su sa još tri osobe zbog pljačke nekoliko radnji u Sarajevu.
- Ne želimo vršiti pritisak na pravosudne organe, ali ne želimo ni da dopustimo da se dvojici monstruoznih ubica izmisli izgovor jer su djeca bogataša i da im se izrekne kazna kao da su pregazili psa, a ne smišljeno likvidirali i opljačkali oca troje djece i hranioca porodice, kaže Durmić.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

NEVJEROVATNO!hvala ado za ovu informaciju!prvi put cujem nesto u vezi ovog slucaja,nakon onog stravicnog zlocina!pa da iko objavi bilo sta a oni davno uhapseni i vec drugi put imaju rociste!
ma svim silama se boriti za pravdu,ne samo taxisti nego svi citav grad!
cuj sta su pricali ubile ga ustase nakon svjedocenja u hagu!samo se sirile nacionalne netrepeljivosti,a na kraju ubila ga djeca bogatuna kao fol maloljetnici od 17,18godina pa da im sude po tom zakonu !E nemoze a one rome od 13-14 godina sto zapalise onu jadnu staricu da se razapne!E NE MOZE!prema svima sa istim arsinima i biti ce sve ok!

26/1/08 09:02  
Anonymous Anonimno said...

romi nisu isus.

26/1/08 10:09  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.