29.1.08

ProvalaNepoznate osobe su tokom vikenda izvršile pljačku prostorija Crvenog polumjeseca u centru Zenice, u zgradi Lamela. Pljačka je primjećena jučer ujutro, po dolasku na radna mjesta, nakon čega su službenici ove organizacije pozvali policiju. Nakon što su prepilili metalne rešetke , "gitare" , razbojnici su razbili staklo i ušli u prostorije, u kojima su izvršili premetačinu.
- Kad smo došli jutros, zatekli smo provaljena vrata, te pravi haos u kancelarijama. Sve je bilo razbacano. Odnešene su dvije centralne kompjuterske jedinice, faks, štampač, dva telefona koje smo uzeli nedavno i tek uspjeli platiti dvije rate za njih. Najgore je što su bili u kompjuterima svi naši podaci u proteklih petnaest godina. Provalnici su sve razbacali, izbacili sve stvari iz ormara. Ovo je treća pljačka u posljednjih tri godine. Ovo je humanitarna organizacija i nema nekih vrijednosti. Otišli smo u petak poslijepodne i kradljivci su to znali. Nama su napravili puno veću štetu, nego što su sebi priskrbili korist, kaže direktor Crvenog polumjeseca Ibrahim Hadžimuhović.
Policija je jučer prijepodne izvršila uviđaj. Interesantno je da se ulaz u prostorije Crvenog polumjeseca nalaze u vrlo prometnoj ulici, a ispod sjedišta ove humanitarne organizacije se nalazi nekoliko ugostitljskih i trgovačkih objekata.

4 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Jadni li su ovi pljackasi kada opljackaju crveni krst.ili je to samo trening pred nesto vece.mozda zimske pripreme

30/1/08 10:17  
Anonymous C.R. said...

polumjesec

30/1/08 12:54  
Anonymous Anonimno said...

Bas je drasticna razlika,polumjesec ili krst.Obe organizacije se bave uglavnom pomoci i sa sirocicima,a novac ovih ipak ne stoji u kancelariji ili ormaru

30/1/08 13:25  
Anonymous Anonimno said...

Jel vi vidite na drugoj slici jos jedan PC i stolicu??? sto to nije ukradeno? ili su ovi to dobili u medjuvremenu dok se ne snadju...ha @do???

31/1/08 11:33  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.