20.1.08

Stanovi


Komisija za odobravanje kredita Vlade Zeničko- dobojskog kantona (ZDK) objavila je danas da je do 31. marta produžila rok za prijavu na javni poziv za odobravanje kredita za rješavanje stambenih potreba mladih.
Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) utvrdila je konačnu rang-listu kandidata koji ispunjavaju uslove Javnog poziva za odobravanje kredita za rješavanje stambenih potreba mladih, potvrdio je za "Dnevni avaz" kantonalni premijer Miralem Galijašević. Do 31. decembra prošle godine ukupno je apliciralo 78 kandidata, od kojih 68 ispunjava tražene uslove. Premijer Galijašević je kazao da slijedi potpisivanje ugovora, a da od odobrenih šest, biće upotrebljeno 3, 5 miliona KM.
- Odmah će biti raspisan novi javni poziv, a mladima u ZDK, starosti do 35 godina, biće ponuđen novi stambeni kredit po izuzetno povoljnim uvjetima, kazao je Galijašević. Prema utvrđenim kriterijima, između ostalog, vrijednuju se stepen stručne spreme, priznati uspjesi u naučnom radu, nastupi u oblasti kulture, sportski i profesionalni uspjesi, te renomirana svjetska i druga javna priznanja, učešće u Oružanim snagama BIH, ratna priznanja, stepen invalidnosti, te zajedničko apliciranje bračnih drugova.
Ukupan kreditni fond za ove namjene iznosi 6 miliona KM,od čega je za realizaciju ranijih javnih poziva namijenjeno 3,5 miliona,a ostatak od 2,5 miliona predviđen je za novi javnih poziv. Maksimalna visina kredita iznosi 50 hiljada maraka, a kreditna linija se realizuje putem Investiciono-komercijalne banke Zenica.

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.