26.1.08

Uhvaćeni u krađi auta


olicijska uprava Zenica je u srijedu sat i četrdeset minuta nakon ponoći u Ulici Ćire Truhelke uhapsila dvije osobe u pokušaju krađe putničkog vozila "pasat". Policija je blokirala cijelo područje prigradskog naselja Kopilo, za volanom "pasata" uhapsili Saudin Ahmetspahić (24), sa kojim se u vozilu nalazio i Safet Sefer (32), oba iz Zenice. Obojica su privedeni, a utvrđeno je da je "pasat" (062-E-125), vlasništvo T.Z., koje se nalazilo parkirano u Ulici Ćire Truhelke broj 10-c, ukraden nekoliko minuta ranije.
Kriminalističkom obradom službenici Kriminalističke policije PU Zenica su došli od saznanja da se Ahmetsphić i Sefer mogu dovesti u vezu sa krađama i pokušajima krađa nekoliko drugih vozila na području Zenice, kao i da su navedena krivična djela vršili u saradnji sa Semirom Salčinom (47) i Enverom Bašićem iz Mostara. Istoga dana Kantonalnom tužilaštvu Zenica dostavljen je Izvještaj protiv ovih osoba, osumnjičenih za izvršenje sedam krivičnih djela.
Oni su osumnjičeni za krađu "pasata", nakon koje su uhapšeni, te za krađu „golfa A-2“, vlasnika H.M. iz Zenice (15. januar), te pokušaj krađe „pasata-karavan“, vlasnika V.M. iz Zenice (23. januar), „golfa A-2“ vlasnika D.L. iz Zenice (15. januar), „golfa A-2“, vlasnika S.D. iz Zenice (23. januar), „golfa A-2“ vlasnika P.E. iz Zenice (15. januar), te „golfa A-2“ vlasništvo S.E. iz Zenice (15. januar).
Ukradeno vozilo „pasat“ je vraćeno vlasniku T.Z. iz Zenice, a pretresom kuće Semira Salčina u Mostaru pronađeni su materijalni dokazi koji govore o krađi još jednog vozila, kažu u MUP-u ZDK.Kantonalnom tužilaštvu uz Izvještaj su predati Ahmetspahić i Sefer, kojima je određen pritvor, a jučer im se u pritvoru pridružio Salčin, uhapšen preksinoć.
Ova kriminalistička obrada dodatno potvrđuje operativna saznanja službenika MUP-a ZDK da veliki broj otuđenih vozila sa ovog područja završava na području Hercegovine gdje se na vozilima vrši prekucavanje brojeva šasije i motora ili se sijeku, rastavljaju u dijelove i prodaju. Koristimo priliku da se zahvalimo savjesnim građanima koji davanjem pravovremenih obavještenja pomažu policiji u sprečavanju ovakvih i sličnih krivičnih djela, saopćio je jučer MUP ZDK.

4 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Mogli su ga u diJaspori dzaba dobiti i jos pun rezervoar goriva

26/1/08 14:33  
Anonymous Anonimno said...

Svaka cast za Policiju i za savjesne gradjane koji su to prijavili jer makar malo ce mo mirnije spavati .

26/1/08 21:24  
Anonymous Anonimno said...

hahaha pa ovo su neka sirotinja vidi ba sta oni kradu...a ovaj prvi sto kaze ima pravo :) i jos 50 eura kapare :)i da im snose troskove puta :)

27/1/08 12:24  
Anonymous Anonimno said...

Pa dragi Saudine,ti si u drogu otiso dok to krades.Javi se malo da ti pricam zgode i nezgode najcuvenijeg zenickog narkomana STOLETA.

Evo jedne od njih.Stole mazne kasetofon iz auta ode kupi sut i nema se gdje maznuti u venu.Sjeti se da je obio auto,vrati se u njega,bubne se i padne u trans i tu ga uhvati vlasnik kako je komiran.

Evo ti jos jedna.Stole predlozi jaranu da maznu dva neka parkirana bicikla.Jaran odmah biciklo i noga ,stole za njim.Jaran se okrene a Stole nosi biciklo na ledjima i trci za njim.Pita ovaj sto ne vozis ,brze je.Kaze Stole,pa ne znam vozit.

Ili kada je stole cakijom CESLJO bravu na nekom autu,i kako je zapeo ,omakne cakija i sam sebe u oko ubode.

Toliko je toga dnevno imao,da bi kada ga policija privede,kazna bila,okreni se stole i samo ga dezurni zandar napuca nogom,jer enma svrhe se s njim zapisnik praviti. E ti ti si Saudine,tu negdje

30/1/08 14:39  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.