16.2.08

Dan Evrope


Upravni odbor Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini najavio je da će Zenica biti domaćin centralnog obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini 2008.godine u organizaciji ovog pokreta, koji četvrti put uzastopno 9. maja obilježava ovaj značajni datum iz evropske istorije.
Načelnik Zenice Husejin Smajlović je istakao da je pred ovim gradom velika obaveza i čast, ali i nagrada i satisfakcija za napore i trud građana i žitelja ovog grada da pokažu svoju dobronamjernost, otvorenost i evropsku orijentaciju, naglašavajući da će općina Zenica biti dobar domaćin i partner u pripremi i realizaciji ove manifestacije.
Svečana akademija pod nazivom „Evropska Zenica u srcu Bosne i Hercegovine“ bit će održana 7. maja, a prethodit će joj niz manifestacija kulturnog i sportskog karaktera, da bi program obilježavanja Dana Evrope 2008 u BiH bio okončan velikim rock koncertom u centru Zenice.

9 Comments:

Anonymous Anonimno said...

Lijepo da smo to dobili i da se definitivno i u Zenici počne kretati naprijed ali imam jedan lijep prijedlog da krenemo sa 01.05.2008. godine kada bi svakakvo trebali iziči i napraviti konačno građanske proteste ne čekajući sindikate i omladinske organizacije koji su se istopili u krilu nacionalista i čijim je vođama predobro da bi bilo što činili. Počev od predsjednika SSSBiH Mirnesa Isakovića i vođi LOV Zenica kojem ni ime neznam jer se samo slika sa političarima a ništa čestito ne čini za dobro svojih kolega studenata i omladine u Zenici.
Zatim bi smo lijepo mogli odati počast Josipu Brozu TITU 04.05.2008i sumirati što smo to imali a što imamo danas.
A onda lijepo pristupiti i ovoj manifestaciji obilježavanja dana EU u Zenici 07.05.2008.
Poslije toga lijepo puni utisaka obilježiti 09.05. kao dan pobjede nad fažizmom i definitivno reči da mi u Zenici znamo što treba činiti i kada.

16/2/08 18:41  
Anonymous Anonimno said...

,,,Ado molim te,znam da ti to znas i umijes,kao tvoju licnu podrsku "proslavi dana Evrope" u nasem rodnom gradua,ali i kao izraz podrske nas, tvojih prijatelja sa bloga;objavi nam podatke o nezposlenosti gradzana u ZD kantonu,podatke o kriminalnim aktivnostima(mislim na one koji su u fazi sudske obrade),podatke o broju onih koji su na "kazanu" narodne kuhinje,prosjecna primanja uposlenih gradzana,primanja penzionera(prosjek),podatak o tome koliko kosta Shopping korpa u nasem gradu,koliki je procenat od kucnog budeta potrebno izvojiti samo za rezije i na kraju koliki je Nacionalni dohodak po glavi stanovnistva u kantonu..,i kad nam sve to objavis,znam da ti to hoces a i znas e da onda da svi lijepo sjednemo,zapjevamo i proslavimo dan Jeurope u nasem rodnom gradu.Pozdrav svim dobro namjernim Blogerima...

16/2/08 23:10  
Anonymous Anonimno said...

mislim da sto se tice nezaposlenosti, nepostoji tacan podatak, moze se narodski receno 'od oka'.
zvanicna statisktika je 'truba' ziva.

Ali fino cuti da se Zenica prepoznaje kao evropski grad i mislim da je ovo centralno obiljezavanje svakako u pravom gradu!

17/2/08 01:28  
Anonymous Anonimno said...

Pa nama i daju samo ono od čega se nema nikakve koristi a Sarajevo uzima uvijek sve ono gdje se pare mlate.
Dobro je što smo dobili ovu manifestaciju ali je žalosno što čemo potrošiti novac u nešto od čega neče imati koristi niti gladni a niti nezaposleni već zna se...

17/2/08 09:44  
Anonymous Anonimno said...

zenica svakako zasluzuje ovakvu pocast.Laganim koracima se ulazi u evropu i normalan svijet.Ne mora sve biti u ostvarivanju dobiti,ali budite ubjedjeni da za sve manifestacije koje dodjeljuje evropa postoje i osigurana sredstva koja se dodjeljuju opcinama.Pa nisu oni blesavi svoje ime i rejting davati nekome ko to nece zbog finansija moci izdrzati pa da sve propadne.U svijetu se razmislja malo drugacije
Slazem se i sa prvim komentarom u 18:41 tako treba nasrupati,jer vase vodje sindikata su isti kao i svi politicare.Misle samo na sebe i sa njima dogovaraju kako vas u principu s.... a da se njima bolja fotelja nadje.Sjecam se ,mislim da je to rekao neki od visokih predstavnika u BiH,Siling ili ko,da je SULEJMAN HRLE,najpoznatiji sindikalista u BiH,najkontraverznija osoba koju je sreu u zivotu,kaze:Kada dolazi na sastanak sa mnom i ostalim politicarima dolazi mecedesom,u najskupljim odijelima i pusi Marlboro,a kada izlazi na sindikalne skupove dolazi u najlosijim autima sa sakoom sa zakrpama na laktovima i pusi DRINU bez filtera.Zato dragi moji cuvajte se i Vasih vodja.

17/2/08 12:34  
Anonymous Anonimno said...

Ma tko si to ti 12,34 pa sindikat ti ne treba i nije tvoj. Pa upravo zbog takvih koji misle da su bogom dani i da im nesto pripada i imamo ovakvu situaciju. Valjda u FBiH ima samo jedan sindikat koji je sastavljen od 24 granska ali na kojoj ti grani sjediš neznam ali zasigurno si na jednoj jer nemaš gdje. Jedino ako nisi možda neki visoko pozicionirani u što sumnjam jer u tom slučaju ne bih bio na ovom jadnom mjestu već na Vlašiću, Bjelašnici ili već negdje trošio ono što zaradio nisi. Sram te bilo, cuj vasih vodja.

17/2/08 16:50  
Anonymous Anonimno said...

Postovani u 16:50,vidim da te povrijedilo moje razmisljanje i moj komentar.A ja nisam neki visokopozicionirani funkcioner,a sjedim na jednoj svojoj jako cvrstoj grani u Evropi i svakodnevno posmatram Vasa budalasanja i pokusavam naci nacin i dati svoj doprinos da i takvim kao sto si ti pomognem.Kako sam svakako puno mjerodavniji a i stariji od tebe svakako poznajem i bolje situaciju tamo nego sto ti mislis.Posto pretpostavljam da si i ti vodja,ako te ovo povrijedilo,navedi neki suprotan prijedlog gdje niste polizali guzice predstavnicima vlasti i onim protiv kojih ste strajkali a svoju bazu ubjedili u nesto marginalno.Vidis kako to gordo zvuci GRANSKI sindikat.E moja budalo.Slozio sam se sa komentarom da trebate organizirati nesto dok se stvar ne desi,mozda bi funkcioneri bolje razmisljali,ali treba biti sposoban za to pa nekoga organizirati kada nema problema,Je li tako vodjo to te boli.A radi tvoje pismenosti i informacije na ovome mjestu mozes biti i kada si na vlasicu ili bilo gdje u svijetu.Da te malo nasekiram,trenutno sjedim u svojoj kupljenoj velelepnoj toploj kuci u centru Budimpeste,ponekad bacim pogled na Dunav,prosetam do frizidera da uzmenm i popijem hladno pivo,pregledam bankovne racune,razvucem osmjeh i uzivam u svim blagodetima sto ih zaradim u bijelom svijetu na posten nacin ne dopustajuci svojim korektnim odnosom priliku svojim radnicima da strajkuju.Ja sam i ovdje privatnik i gazda ali ne kao tvoje bosanske gazde,isto kao sto sam to bio i u mojoj zemlji ili mom gradu,jer ne vjerujem da je to i tvoj grad, a koju nazalost sada vode takvi nervozni i sindikalni tipovi kao sto si ti.Ko zna ,mozda na sljedecim izborima budes glasao za mene.

17/2/08 22:24  
Anonymous Anonimno said...

Neznam zasto uopce mene napadas kada niti sam branila sindikat a niti sam sindikalac, vec sam ih sama vec u prvom javljanju napala. Jer da oni rade ono zbog cega su i formirani mi zasigurno danas ne bismo imali ovakve probleme. A to da sam povrjedjena zbog takvog sindikata i njihovog rada odnosno nerada, normalno je da jesam jer ja za razliku od tebe zivim i radim u BiH i s pravom napadam svakoga tko misli da mu sindikat ne treba i da nesto kao pojedinac moze rjesiti. Na nasu veliku zalost mi samo formalno imamo te sindikalne, omladinske a veliki broj i nevladinih institucija, odnosno prije bi se moglo reci sindikate koji brane interese poslodavaca a ne radnika, i u pravu si kada kazes sve to tako ruzno za sindikalne vodje jer oni stvarno bez vazelina se ne znaju kretati (cast izuzetcima kojih je svakako jako malo). A to da li cu glasati za tebe ili bilo koga u ovoj zemlji pokazalo se da je to skoro sasvim svejedno. Jer tko god da dodje na vlast brzo misli samo na sebe a ne one koji su ga izabrali.
Tuzno je da mi jedni druge napadamo i ne znajuci ni tko smo ni sto smo. Sto se tice mene prvo povezite javljanje u 18,41 zatim u 16,50 pa ces vidjeti da nisam kontradiktorna. A znam ja da se moze javljati i sa grane i iz tople sobe ali isto tako znam da oni sto imaju previse novca niti su na ovakvim stranicama vec zna se sto rade po tim sobama, pa zaboga valjda toliki novac treba netko i potrositi, uz poslugu i sve komfore a ne sam sebe castiti pivcem, to mi lici na nas koji jedva sastavljamo kraj s krajem pa kad sebi uspijemo obezbjediti internet i hladno pivce a mi "malo sretni".
Pozdrav

18/2/08 12:49  
Anonymous Anonimno said...

12:49 necu te puno komentarisatii zao mi je da razmisljas kao i svi polupismeni ineizivljeni ljudi.Ja sam se za svoj egodine dovoljno i proveo i nahodao i potrosio u toj istoj bosni iz koje ti sada kukas i nikada dalje neces ni izaci sa takvim rezonima.Nisam nigdje istina procitao da je ovaj blog namjenjan sirotom i socijalno ugrozenom stanovnistvu.i da su samo takvi ovdje.A inace sam ovdje na ovom blogu posto zelim da se vratim medju vas sirocice.Inace sam svakodnevno na blogu i s atvojim predsednikom,koji ne zna gdje mu je ustav.Ne znam koliko imas godina ali koliko god ih imala rezon ti hvata uzrast neke neprozivljene djevojcice kojoj je sva bit imovinskog stanja i postojanja novca u zjakanju i kafanskom dirincenju.Mi smo to na vrijeme i kada smo trebali napravili.sada s vremena na vrijeme ,skoknemo u neke druge krajeve koje ti sa takvim razmisljanjem bojim se neces moci naci ni na karti geografskoj.A zaista mi je iskreno zao da vam tako tesko ide u bosni,ali tome sam ja ponajmanje kriv,ali zelim doci da to popravim.Vidis mene novac jos nije pokvario,sjedim i sa sirotinjom citam ovaj blog.A rasi tvoje informacije oni koji imaju srecu gledati iz svojih vila i stanova u Dunav ipak i u bijelom svijetu ,makar bili bosanci necemu vrijede.procitaj moj komentar i na postu o pomoci nasoj sugradjanki.gdje se obicno najmanje javljate.Mozda bi bilo korisnije da si mi se na nega javila.vjeruj da bih tad bio puno sretniji

18/2/08 21:29  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.