6.2.08

Čelik na pripremama

«Sa današnjim danom definitivno je zaključena lista igračkih pojačanja u zeničkom premijer ligašu.Od dolaska Njegoša Goločevca (25), veznog igrača Sevojna iz Užica, neće biti ništa.Kako se nije uspio dogovoriti sa matičnim klubom oko izdavanja papira, njegov prelazak u Čelik , je završena priča», izjava je Ismeta Sarajlića, podpredsjednika kluba,koju smo dobili jučer u prijepodnevnim satima.
Zlatan Gafurović i Mirnes Smajlović,prinove pristigle iz kakanjskog Rudara ,već su na pripremama u Međugorju.Prvom timu su priključena i dvojica perspektivnih juniora od koji se očekuje da se u narednom periodu nametnu stručnom štabu.To su.:Armin Duvnjak i Kenan Stupar.Iako je ostao u Zenici i radi po posebnom režimu, prvom timu će biti priključen i mladi golman Salih Hinović.
Dvojica nogometaša nisu više članovi zeničkog premijer ligaša:Adin Džafić je član Cibalije dok je golman Ismar Pojskić obukao dres Troglava iz Livna.
Na preporuku stručnog štaba, priliku za dokazivanje u narednih šest mjeseci u drugim sredinama , gdje će biti pod budnim okom čelikovih trenera, dobili su:Senid Kulačić u Podgrmeču iz Sanskog Mosta i Benaris Hajduk u visočkoj Bosni.Takođe u narednom periodu od pola godine drugim timovima su posuđeni: Ermin Džananović-Rovinj, Adin Sivac-Travnik,Zlatan Delibašić-Vitez i Seldin Zatagić-Tošk.
Od ranije na posudbi u Umagu je Dario Šendula.Svi nabrojani nogometaši su još uvijek Čelikovi.On njihovih ambicija i želje za dokazivanjem , te igara u sredinama u kojima će nastupati, zavisiće dužina odsustvovanja sa Bilinog polja.
Prema posljednjim informacijama iz Međugorja poznati su i termini odigravanja kontrolnih utakmica.
Prva od pet ugovorenih je već danas u 15 sati protiv Rijeke.Zatim 8.februara protivnik izabranicima Ive Ištuka biće Troglav ili Drava iz Ptuja.
Naredni susret na programu je 9.februara sa ekipom Mladosti iz Suhopolja.
Za 11.februar planirana je kontrolna utakmica protiv Zrinjskog, a tri dana kasnije utakmica sa prvoligašem iz Rumunije ,koji će tek doputovati u Međugorje dok je alternativa Hrvatski Dragovoljac.

0 Comments:

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.