25.2.08

Izreka sedmice

S NOVCEM MOŽEŠ DA KUPIŠ KUĆU, ALI NE MOŽEŠ MIR U NJOJ.
S NOVCEM MOŽEŠ DA KUPIŠ SAT, ALI NE MOŽEŠ VRIJEME.
S NOVCEM MOŽEŠ DA KUPIŠ KREVET, ALI NE MOŽEŠ SAN.
S NOVCEM MOŽEŠ DA KUPIŠ KNJIGU, ALI NE MOŽEŠ ZNANJE.
S NOVCEM MOŽEŠ DA KUPIŠ DOKTORA, ALI NE MOŽEŠ ZDRAVLJE.
S NOVCEM MOŽEŠ DA KUPIŠ POLOŽAJ, ALI NE MOŽEŠ UGLED.
S NOVCEM MOŽEŠ DA KUPIŠ KRV, ALI NE MOŽEŠ ŽIVOT
S NOVCEM MOŽEŠ DA KUPIŠ SEKS, ALI NE MOŽEŠ LJUBAV

5 Comments:

Anonymous Anonimno said...

dodao bih par aktuelnih:
s novcem mozes da kupis policajca. -kazne nece ni biti.
s novcem mozes da platis sudiju.
-tvoj tim pobjedjuje ili
-zatvora nece ni biti.
s novcem mozes da kupis gradjevinsku dozvolu.
-i tako mozes da gradis gdje hoces.
s novcem mozes da platis clanak u novinama.
-i tako si ti u pravu.

25/2/08 11:37  
Anonymous Anonimno said...

I jos jedna: S NOVCEM NE MOZES KUPITI LJUBAV,ALI TI DAJE I TE KAKVU PREDNOST.

25/2/08 14:43  
Anonymous Anonimno said...

upravo. laze ko kaze drugacije.

25/2/08 14:51  
Anonymous Anonimno said...

Da je ovo istina,ne bi bilo kapitalizma...Ovo je samo da se tjesimo....
Ado,svasta stavljas na svoj blog.

Balkanac do smrti!

25/2/08 21:08  
Anonymous Anonimno said...

Ne samo da je kriza morala nego je i kriza prave vrijednosti!

Ima i poetskog u onom Komunistickom Manifestu, mjesto gdje se opisuje najveca mana kapitalizma, a to je da se sve vrednuje kroz novac. Tako covjek postaje sve otudjeniji od svoje okoline, pa i od sebe samog! Jer je prisiljen da sve to cini zbog novca. Druzi se dakle, sa ljudima koje ne voli, jede i pije ono sto mora, radi sve sto mu se naredi, spava kad mu se dozvoli!
Novac, prije svega! On je apsolutni Gospodar nad svima nama! Zakon i Vjera su tu samo da bi nam ''mazali oci'' pricom, kako ipak nije sve u novcu...

1/3/08 06:13  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.