23.2.08

Zenica Čelik 62 - Bosna ASA BHT 80


Zenica Čelik promašio 16 bacanja, Bosna ubacila 11 trica, imala 36 skokova, i to 14 u napadu......
foto: A. DŽONLIĆ & J. HADŽIĆ
Dvorana "Bilmišće". Gledalaca: 1500. Sudije: A. Okuka (Kiseljak), D. Nenadić (Fojnica) i A. Kajan (Mostar). Nesportska greška: Vilijams (29). Rezultat: Zenica Čelik - Bosna ASA BH Telecom 62:80 (15:19, 14:28, 14:15 i 19:18.
ZENICA-ČELIK: Dedić, Sadibašić 10, Avdibegović 12, Jahić 7, Pezer, Đokić, Kahrimanović 17, Šestić 5, Jusufagić, Oluić 10, Suljić 1, Delić. Trener: Marko Trbić.
BOSNA ASA BH TELECOM: Grir 7, Šehović 8, Ikonić 7, Bavčić 17, Bejli 8, Suljagić, Rahimić 11, Hajrić 4, Majstorić, Pašalić 8, Đurasović, Vilijams 10. Trener: Jurij Zdovc.
"Studenti" su nakon skoro pune četiri godine gostovali u dvorani na Bilmišću, čije su tribine nakon podužeg vremena bile ispunjene gotovo do posljednjeg mjesta, ali pritisak s tribina i borbeni sastav Zenica-Čelika nisu zaustaviti kvalitetnije goste da na kraju slave s uvjerljivih 80:62. Sarajlije su, kao i domaći sastav, na kraju ispraćeni aplauzom od objektivne zeničke publike.
Zeničani su nastupili bez povrijeđenog Admira Alića, ali je priliku da započne utakmicu dobio vrlodobri junorski reprezentativac Danko Šestić.
Nakon prvog perioda domaćini su zaostajali samo četiri poena (15:19), ali su onda potpuno poklekli u drugom periodu, kojeg su gosti otvorili serijom 11:0 i odlijepili se na 15 poena razlike (15:30). Sarajlije su "trojkama" stalno podizale svoje vodstvo i ovaj period riješili s 28:14 te na poluvrijeme otišli s 18 poena razlike (29:47).
Gosti su u istom ritmu nastavili i u trećem periodu, pa su u 26. minuti došli do vodstva od čak 27 poena razlike (35:62), ali su onda ušli u seriju promašaja za tri poena, što su uporni domaćini iskoristili i u 37. minuti, uglavnom poenima Armina Avdibegovića i Milana Oluića, uspjeli smanjiti zaostatak na prihvatljivih 14 poena (59:73).
Međutim, u tim se momentima razigrao, do tada dosta rezervisani Vilijams, koji je ubacio novih šest poena i ponovo podigao prednost svoga tiima na 20 poena razlike(60:80), a domaćinima za utjehu ostaje činjenica da su četvrti period riješili u svoju korist s 19:18. Najefikasniji u redovima domaćeg sastava bio je iskusni Ado Kahrimanović, koji je, koliko i Edin Bavčić na drugoj strani, postigao 17 poena, koji je i bio prvo ime susreta.

1 Comments:

Anonymous Anonimno said...

ima li sta sa utakmice Celik -sarajevo ,danas u dva!
kako li se odigrava i razvija situacija na terenu,ima li dosta navijaca?

23/2/08 14:26  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.