18.2.08

Promjena vijeća

Vijeće Kantonalnog suda u Zenici prihvatilo je zahtjev odbrane Karla Sajzera, kojim je zatraženo izuzeće vijeća Kantonalnog suda u Zenici, kojim je predsjedavao sudija Asim Pezer. Odbrana inžinjera elektrotehnike iz Beča, zaposlenog u kompaniji "Siemens Power Lines", zatražila je izuzeće vijeća, smatrajući da vijeće koje je odbacilo sporazum odbrane i Tužilaštva, kojim je bila predviđena kazna od 32 mjeseca zatvora, ne može više objektivno voditi proces. Odbrana je zatražila i puštanje iz pritvora uz jemstvo, čemu se usprotivio tužilac. Odluku o statusu pritvora, koja se preispituje svaka dva mjeseca, donijeti će u narednim danima Vrhovni sud FBiH. Karl Sajzer (53) optužen je zbog izazivanja saobraćajke 8. novembra prošle godine, nakon koje je poginula Safeta Ibrić iz Zavidovića. Tužilaštvo i odbrana zajedno su predložili da Sajzer bude osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora, te kaznu zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije u BiH od deset mjeseci, ali sud to nije prihvatio, te je naloženo suđenje i izvođenje dokaza.

2 Comments:

Anonymous Anonimno said...

E ako sada vrhovni sud donese drugaciju odluku bas ce te se fino jedni drugima posrati u struku i pokazati da nije sasvim svejedno gdje ti se sudi.Sta se koji kurac dogovarate.Stranac je,ubrzaj to sve,osudi ga i neka se jebe.pa tako i sa nama rade vani.Samo u sudstvu i policiji imamo prioritet,cak nas i preko veze primeju.Osudi govno i ne trosite vise poreske pare na idiota.

18/2/08 15:26  
Anonymous Anonimno said...

Pripazi sta ce se desiti,dobice godinu i to uslovno! Uskoro ce da zbrise u Austriju!

18/2/08 22:52  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.