14.2.08

Radar

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je zvanično stavilo u funkciju stacionarnu radarsku kameru, pomoću koje će se vršiti nadzor i kontrola saobraćaja na magistralnom putu M-17. Za sve evidentirane prekršaje, od danas će, putem pošte, prekršiocima biti uručeni prekršajni nalozi. Prema tehničkim mogućnostima, radar registruje i fotografiše sva prekoračenja ograničene brzine kratanja na određenom mjestu. Na putevima ZDK će biti preduzete i pojačane mjere kontrole brzine kretanja vozila korištenjem ručnih laserskih radara, nabavljenih u okviru Programa kapitalnih ulaganja Vlade ZDK. Ovi radari će posebno biti korišteni na magistralnim putevima na području Kantona. Također, preduzimaju se i aktivnosti na postavljanju znakova "radarska kontrola". MUP ZDK je pozvao sve učesnike u saobraćaju na poštivanje svih saobraćajnih propisa, jer će službenici policije vršiti kontrolu poštivanja i drugih odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

3 Comments:

Blogger AK80 said...

đe ovo

14/2/08 15:51  
Anonymous Anonimno said...

Bravo MUP.sve cestitke vama i onima koji su pogurali de se ovo i nabavi.valjda ce sada manje biti budala barem kada je saobracaj u pitanju.

14/2/08 15:56  
Anonymous Anonimno said...

Zanima me samo da li ce i pjesacima koji se nadju na auto-putu gdje to nije dozvoljeno biti uruceni prekrsajni nalozi. Mislim da bi i to bilo dobro i da i pjesaci konacno pocnu da koriste dozvoljene prelaze i mjesta za kretanje a ne kako i kuda im na um padne.

Super, ovo je za svaku pohvalu

15/2/08 11:59  

Objavi komentar

<< Home

Zenica Blog je stvoren, koncipiran i zamišljen kao mjesto za razmjenu i prezentaciju informacija u vezi Zenice, ali i šire. Njegov idejni tvorac i autor je novinar lista "Dnevni avaz" dopisništvo Zenica Adnan DŽONLIĆ. Blog je suštinski nekomercijalan i i ne finansira se novcem sponzora, pokrovitelja, te time ne stvara obavezu prema bilo kojoj opciji ili lobiju, pogotovo političkoj ili ekonomskoj. Na ovom Blogu morate poštivati uslove i pravila korištenja, odnosno autorstva. Sav sadržaj je vlasništvo autora i kuće u kojoj radi, osim ako to nije drukčije navedeno. Uslove korištenja možete pročitati u koloni desno - pod "uslovi korištenja". Komentarisanjem prihvaćate obavezu da ćete saopćavati informacije, statove i mišljenja koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine. Ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava, vi ćete biti smatrani odgovornim, a ne vlasnik Bloga. Nije dozvoljeno objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; objavljivati i/ili slati vulgarne, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje - tekst i/ili slike; objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom, vjerskom, rasnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge posjetioce Bloga. Administrator/autor Bloga zadržava pravo i ima pravo i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja ovog Bloga. Kao korisnik informacija na Blogu također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Zaštitu svoje privatnosti ili informaciju o kršenju Pravila možete tražiti kroz kontakte sa vlasnikom Bloga, putem email adrese dzonlic@gmail.com. Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost Bloga www.dzonlic.com (dzonlic.blogspot.com) po bilo kojem osnovu vezanom za Vaše poruke ili sadržaje. Vlasnik Bloga nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi, jer oni odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove autora Bloga. Također, učešćem u radu i komentarisanjem prihvatate da Vaše podatke ustupim nadležnim ukoliko to bude zahtjevao određeni sudski ili drugi pravni spor, proizveden vašim komentarisanjem. SVA PRAVA PRIDRŽANA - ZENICA, BOSNA I HERCEGOVINA 2006./2007.